soolestik 28.12.21 / Peavalu

Külastaja küsib:

Tere,ma olen paar kuud spasmoili ja espumisani võtnud,aga kõhugaasid ei taha väheneda,hommikuti enne söömist on juba gaasid sees,siis vahepeal on selline tunne et vasaku rinna alt on haige,kui gaasid ära tulevad siis läheb enesetunne paremaks,ma ei tahaks uskuda et see on koroona hirmust,mul on 3 süsti käes

Arst vastas:

Vanda Kristjan

dr Vanda Kristjan

Perearst

Tere!

Pikka aega kestev meteorism e. puhitus, võib viidata ühe võimalusena ärritatud soole sündroomile (colon irriabile). Probleemid sageli ägenevad stressi perioodil. Lahenduse leidmine algab põhjuse täpsustamisest ja selle mõistmisest. Raviks soovitatakse erinevaid preparaate, mis paljus on sümptomite leevendamise eesmärgiga. Soovitan nõu küsida oma perearstilt.

Head soovides,
Vanda Kristjan

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Peavalu

soolestik

Tere,kas see on normaalne et peale söömist pidevalt kõht koriseb

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Soolte töö e.peristaltika võib tekitada kuuldavaid helisid. Kui kaebus piirdub ainult korinaga, siis see võib olla normi variant. Sageli on mõni toit, mis tekitab rohkem korisemist, ...

Loe edasi

Laktoosi taluvuse proov

Tere!
Sain hiljuti tsöliaakia diagnoosi, mistõttu pean kogu edaspidise elu vältima gluteeni. Lugesin kusagilt, et tsöliaakia korral tuleb dieedi esimese 6 kuu jooksul välistada ka piimasaaduseid. ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!
Pean vabandama hilinenud vastamise eest!
Analüüside näitude järgi ei saa Teil hüpolaktaasiat diagnoosida. Pärast toidu manustamist seedtrakti kaebuste tekkimine, võib viidata, et seedeprotsess ...

Loe edasi

Soolestik

Tere,ma olen kaks karpi espumisani ära tarbinud,aga kõhukorin on ikka üsna vali ja sage,kas ma võin espumisani veel võtta,kas see mingi haiguse sümptom pole

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!
Kõhus korin on tingitud soole tööst ja seedimise protsessist. Espumisan on mõeldud puhituse ja liigse soolegaasi vaevuste leevenduseks. Kui see ei ole aidanud, siis pikem ravikuur tõenäoliselt ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: