peatrauma 23.02.22 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

ma enne kirjutasin kukkumisest trepikojas,kus sai pea viga,unustasin veel küsida mida tähendab subarahnoidaalne traumaatiline hemorraagia,kas see on insult?

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

See tähendab traumast põhjustatud verejooksu aju veresoontekelme alla. Soovitan lamamisreziimi ja probleemide korral kiiret neuroloogi konsultatsiooni.

Dr. Ain Pajos
6748591
Neurodiagnostika

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Peatrauma

Tere.

Kui olin 6-aastane, juhtus mul peatrauma. Nimelt sain ma endale kuuli pähe, mis asetseb taga kuklas. See on ilusti ära kapseldunud.
Minu küsimus on see, et kas ma tohin lennukiga ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Oluline on võõrkeha asukoht ajus. Kui ta on poolkera sees siis tõenäoliselt ohtu ei ole, kui ta asub aga aju vatsakestesüsteemi keskel veejuhtme lähedal on oht olemas ja tuleb rõhukõikumisi vältida.
Loe edasi

Kolin peas

Tere. Kuna internetist ei leidnud otsingule mitte ühtegi tulemust siis otsustasin küsida teilt.umbes 4aastat tagasi kostus pea sees suur kolin,täpselt nagu midagi suurt ja rasket oleks kukkunud kuid see ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist võib olla auditoorse hallutsinatsiooniga, nn. EHS (eksploding head syndrome), mille põhjused ebaselged ja sageli seos peatraumaga puudub. Võiks konsulteerida ka kõrvaspetsialistiga.

Loe edasi

peatrauma

Tere!

Kukkusin 8.02.22 trepikojas nii õnnetult,et sain peatrauma,ninast ja kõrvast jooksis verd.Kutsuti kiirabi kes viis emosse,olin ühe öö neurokirurgia jälgimispalatis ja siis lasti koju.Ma ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist oli raske ajukolju traumaga, ajukontusiooniga, kus peale nahaaluse verevalumi ja koljumurru esineb ka traumaatiline ajukahjustus. Tavaolukorras eeldab see mitmenädalast haiglaravi lamamisreziimiga, ...

Loe edasi

Vasakul pool peas on koht mis on valulik nagu oleks ära löödud aga seda ei ole juhtunud

Vasakul pool peas on üks valulik koht nagu oleks ära löödud ,aga seda juhtunud ei ole.kunagi umbes kaks pool aastat tagasi oli peatrauma

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Võimalik on kuklanärvi ärritusest tingitud lokaalne lihaskramp. Kui perearst ei suuda aidata, tulge vastuvõtule

Dr. Ain Pajos

Neurodiagnostika
6 748 591

Loe edasi

Peatrauma

Tere. Minul selline küsimus, et kaua peale peatraumat võib esineda pearinglust? Nimelt 6 nädalat tagasi sain korraliku peatrauma, kukkudes 5 m kõrguselt vastu kivipõrandat. KT-uuring peast tõi nähtavale ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui asi on vähehaaval paremaks läinud, siis on vaja vaid aega, sageli mitmeid kuid et seis normaliseeruks.
Võiks käia ka kõrvaarsti vastuvõtul
Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Peatrauma

1996 aastal, 22 a tagasi juhtus mul peatrauma, olin meelemärkuseta ja olin ravil haiglas. Mingeid tüsistusi ei tekkinud ning otseselt ei ole ka siiani, ainult see, et kukkumiskoht on tundlik - pea vasak ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tõenäoliselt valud ja tõmblused peapooles ei ole seoses varem läbitehtud peatraumaga. Valud ja hellus tõenäoliselt seoses kaelaprobleemiga ja tõmblused viitavad kroonilisest ärevusest tingitud regulatsioonihäiretele. ...

Loe edasi

Peatrauma

Tere

Öösel vastu 3. jaanuari sain tugeva peatrauma. Käisin ka EMO-s õmblemisel, mille kägus tehti näo piirkonda mitmeid õmblusi. Kuna löök vastu pead oli väga tugev, uurisin arstidelt, et ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui seisund ei parane nädala jooksul, siis kindlasti.

Dr. Ain Pajos
tel. 6 748 591

Loe edasi

peapõrutus

Tere!
Minu 4-aastane laps kukkus eile kuklaga vastu lauda. Oksendamist ja uimasust ei järgnenud. Küll aga tõusis tal õhtul palavik, mis kestis terve öö. Hommikuks oli palavik läinud.
Kas on ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Peatrauma palavikku ei põhjusta, tõenäoline on kokkusattumus.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

ka peas kisub

ja nõrgad valud erinevates kohtades.arst ütles et ka kaelapingest.
ja mul ka peatrauma olnud samal pool kus need imelikud olemised nüüd on.
närvisüsteemi stressiseisund-aga kuidas selle vastu ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tihti ei jõuagi ja vajalik on ravikuur antidepressantidega.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: