Peatrauma 29.01.19 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere. Minul selline küsimus, et kaua peale peatraumat võib esineda pearinglust? Nimelt 6 nädalat tagasi sain korraliku peatrauma, kukkudes 5 m kõrguselt vastu kivipõrandat. KT-uuring peast tõi nähtavale vasaku orbita põhja ja põskkoopa murrud, vasaku sarnaluukaare murru, vasaku põhiluuurke tagaseinas murru, vasaku temporaalluu murru (ulatub keskkõrva), ninavaheseina tagaosa murru,ehk siis päris palju murde. Ja sooviksingi teada, et kaua võib kesta pearinglus peale sellist traumat, on muidugi kõvasti vähenenud see kui esimestel nädalatel aga ikkagi vahepeal kõndides hakkab pea ringi käima. Käisin ka neuroloogi juures tems ütles et see on normaalne, et pea veel ringi käib ja kuskile aju uuringutele ta ka mind ei saatnud, ju siis ei ole see vajalik?

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Kui asi on vähehaaval paremaks läinud, siis on vaja vaid aega, sageli mitmeid kuid et seis normaliseeruks.
Võiks käia ka kõrvaarsti vastuvõtul
Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Silmade tõmblus

Umbes kuu aega tagasi sain kerge peapõrutuse (teadvust ei kaotanud, aga süda läks pahaks ja tundsin, et pean istuma ja lamama, mida ka korraks tegin). Pärast seda olen märganud, et mõlemad silmalaud tõmblevad, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Silmalaugude kontrollimatu võbelus viitab kroonilisest ärevusest tingitud motoorikahäirele. Kerge peatrauma võib olla vallandav faktor.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

8.a. poisi peatraumad

Olen väga mures oma lapse (8.a. poiss) pärast. Nimelt on tal olnud 3 peatraumat, millega ka oleme pöördunud traumapunkti (2 tõsisemat kukkumist - ühe puhul oli lühiajaline teadvusekaotus). Korra oleme ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Peatrauma põhjustab lastel peavalu vaid paar päeva kuni nädal. Korduvaid peavalusid ei saa sellega siduda. Põhjus on ilmselt muu nt. algav migreen.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Peavalud

Tere,
2 aastat tagasi oli mul tugev peapõrutus... kuna viibisin välismaal, siis spetsiifilisi uuringuid ei tehtud. Toibusin paar päeva hiljem ning 3 päevapärast jalutasin juba ringi. Sellest tingitud ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Nüüdsete peavalude põhjuseks ei ole 2 a. tagune peatrauma. Asja selgitamiseks tuleks minna neuroloogi vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

Peatrauma

Tere

Öösel vastu 3. jaanuari sain tugeva peatrauma. Käisin ka EMO-s õmblemisel, mille kägus tehti näo piirkonda mitmeid õmblusi. Kuna löök vastu pead oli väga tugev, uurisin arstidelt, et ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui seisund ei parane nädala jooksul, siis kindlasti.

Dr. Ain Pajos
tel. 6 748 591

Loe edasi

Peapõrutus

Tere
Minuga juhtus õnnetus kukkusin kõrgelt alla, mille tulemusena tugev peapõrutus koos koljuluumurruga kuid õnneks verevalumit ja muud sellist ei leitud. Õnnetuse hetkel kaotasin hetkeks teadvuse ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kergema peatrauma korral peaks paari nädalaga seisund normaliseeruma. Kui praegu esineb probleeme, mida varem ei olnud, tuleks minna neuroloogi vastuvõtule ja võimalik et ka lisauuringutele.

Loe edasi

peapõrutus

Tere!
Minu 4-aastane laps kukkus eile kuklaga vastu lauda. Oksendamist ja uimasust ei järgnenud. Küll aga tõusis tal õhtul palavik, mis kestis terve öö. Hommikuks oli palavik läinud.
Kas on ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Peatrauma palavikku ei põhjusta, tõenäoline on kokkusattumus.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

peavalud peale 5 aasta tagust traumat

5 aastat tagasi sain autoavariis peapõrutuse vasakule peapoolele, pärast mida hakkasid hooti (2-3 päeva järjest, kord 2 kuu jooksul) tekkima peavalud just vasakul pool. Viimasel ajal on aga valud tugevnenud, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ajuvapustus reeglina aastaid hiljem peavalu ei põhjusta. Tegemis võib olla valudega mis lähtuvad kaelanärvidest või migreeni ägenemisega.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

ka peas kisub

ja nõrgad valud erinevates kohtades.arst ütles et ka kaelapingest.
ja mul ka peatrauma olnud samal pool kus need imelikud olemised nüüd on.
närvisüsteemi stressiseisund-aga kuidas selle vastu ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tihti ei jõuagi ja vajalik on ravikuur antidepressantidega.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

peatrauma

Kuidas ellu jääda peatraumaga abikaasa kõrval, kelle käitumine on minu suhtes aastatega järjest hullemaks muutunud. Kui algselt piirdus asi sõimamiste, lihtsamat sorti tülinorimiste ja äkkvihaga, siis ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ilmselt ta ise oma probleemi ei taju ja sellest arstile ei räägi. Peaksite ise vastuvõtule tulema.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

peavalud

Tere!
Minu praegu 17,5 a. tütrel oli 7 a. tagasi peatrauma, viibis ka Lastehaiglas ravil; mõni aeg hiljem tekkinud sagedaste peavalude tõttu pöördusime uuesti arstide poole, mille tulemusena diagnoositi ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kommenteerida saab vaid peale piltidega tutvumist.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: