Jala tuimus 16.11.21 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere. Mure selline, et umbes 1kuu tagasi tundsin vasaku suure varba ja selle kõrval oleva varba tuimust. Kui varbaid ette liigutasin oli tunne nagu paistes oleks. Liikus aga väike takistus oli. Pealt mäha paistes ei olnud ning traumat ka ei tea olevat. Paar korda hommikuti olid need varbad ka "surnud". Nüüd enam seda tunnet ei ole aga käega katsudes on kerge tuimus alles. Kas on närvikahjustusega tegu või millegi muuga?

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Püsiv tuimus viitab siiski närvikahjustusele. Asja selgitamine aitaks vältida kordumist . Soovitan neuroloogi konsultatsiooni.

Dr. Ain Pajos
6748591
Neurodiagnostika

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Reie välispinna tuimus kõndides.

Tere. Pikemat aega probleemiks parema jala reie välimise külje tuimus, puusast põlveni, seistes ja kõndides. Istudes tuimus möödub. On see ohtlik ja progresseeruv? Olen istuva töö tegija, ülekaaluline, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Suure ülekaalu korral võib saada pigistatud reienärv mis läheb kubemes läbi kitsa kanali. Hullemaks teeb asja kui samas esineb ka nt. kubemesong. Võiks perearsti juures asja kontrollida.

Dr. ...

Loe edasi

naha tuimus

Tere,

ca 1-2 kuud tagasi panin tähele, et parema jala suur varvas tunneb kuidagi teisiti kui vasaku jala varvas, tunneb aga tuimalt. lisaks on olnud juba tükk aega (ei tea täpset aega millal ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Varba tuimus on tavaliselt seotud jalanärvi kompressiooniga - see võib toimuda nimmelülide vahel (siis ka tavaliselt nimme ja jalavalud) või ka seoses harjumusega istuda jalg üle põlve.Paranemine võtab ...

Loe edasi

Lihas krambid.

Jala labade tuimus. Jalgades valu. Lihased kihavad puhke olekus(videos näha)♧. Krambid jalgades.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Video ei tööta. Rääkige perearstiga.

Dr. Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

jala tuimus

Mul mure vasaku jalaga. Algas see juba aastaid tagasi,kuid segama on elu hakanud nüüd lähiajal. Nimelt ei saa normaalselt käia , isegi paar sammu ei saa enam normaalselt teha ,kuna lonkan. Põlvest allpool ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kas ka labajalg on nõrk, ei saa labajalga tõsta? Põhjuseks võib olla jalanärvi kahjustus põlve välisküljel - tekib tihti seosese sagedase istumisega jalg üle terve jala põlve.

Tel. 6 748 591
Loe edasi

tuimus jalas

parema jala säär ja jalalaba on juba mõned päevad nagu sipelgaid täis ja jalalaba on ka kergelt tuim. Kui tõsine see olla võib ning kas see võib ka ise üle minna.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

See oleneb põhjusest. Viimaseid on aga mitmeid.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

jala tuimus

tere, tahaksin teada, millest võib olla tingitud 31-aastasel mehel jala tuimus alates põlvest? Kestnud on see1,5 päeva, üritasime saada neuroloogi jutule, kuid öeldi, et kuna see pole esmane mure, siis ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Täpse vastuse saab anda vaid peale läbivaatust. Võimalusi on mitmeid. Kui tuimus süveneb ja levib ka teisele jalale, tuleks pöörduda erakorralise meditsiini osakonda.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

jala tuimus ja nõrkus

10a tagasi oli seljatrauma,mille tagajärjel kõhrekettal tükk väljas ja närvi peal,tehti opp.Nüüd aegajalt seljavalu,mis tuleneb tavaliselt külmetusest,abi olen saanud massaazist ja tablettidest.Aga nüüd ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Õige oleks teha kompuuteruuring kuna võimalik on uus kõhrketta tüki prolaps.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

varvaste tuimus

Tere.

Ligi nädal tagasi hakkas häirima parema jala suure varba tuimus. Tuimus tekkis algselt varba otsas, praeguseks on juba tuim terve varvas. Olen 33 aastane naine, ei põe omateada mingeid ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Jäsemete tuimus ei ole normaalne. Tegemist võib olla närvitalituse ja/või vereringehäirega.
Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

Jala tuimus

Tere!
Olen 43 a. naine, istuva tööviisiga. Eelmisel aastal talvel tundsin selili lamades, et parema jala reie väliskülg muutus tuimaks. Veidi asendit muutes kadus tuimus. Mingi aja möödudes ma seda ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Võimalikke põhjuseid on mitu.
Õige vastus eeldab spetsialisti läbivaatust.
Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

radikuliidi järelravist

Tere dr. Pajos!



Peale radikuliidi operatsiooni 13.12.2001.a. kestab valu parempoolse selja alaosas, mille tuimus läbib parema jala kuni suure varbani (tuim ja vahest suriseb), ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kas jala tuimus ja nõrkus on samasugune kui enne op. i või on toimunud väike paranemine?

Nimmediski op. i järgselt peaks kaduma kohe valu, jala nõrkus ja tuimus vähehaaval taanduvad ja täielik ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: