Närvivalu vaegused ülakehas 19.09.21 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Mulle tehti op 6.sept. 2021.a. oo66 eesmine spondülodees+ korporodees transp.- ga. Opist on möödas 2 nädalat. Peale oppi sain lahti suurest seljavalust, mis piunas mind viimased 4 kuud nii kohutavalt, et kahel korral käis isegi kiirabi kodus tilgutit tegemas, et valu vaigistada. Tugevat valu taludes ja kangeid valuvaigisteid võttes on tõusnud ka vererõhk, mis enne oli väga madal.Tunnen igapäevaselt sellist tunnet nagu oleks ülakehaga herilase pessa pistetud. Valu kiirgab ka rindadesse ja käevarte sisekülgedele küünarnukist ülespoole. Suureks valuks seda nimetada ei saa, pigem väga ebameeldiv tunne, nahk nagu põleks, kohati nagu tuim, kohe ei oskagi kirjeldada. Samas sellise tundedega ei ole võimalik ka mingi tegevus. Kõige paremini tunnen ennast selili lamades. Ja muidugi veel üksikud valu sähvatused, mis on nagu teravad nooled, need käivad ka igapäevase elu juurde. Arst soovitas võtta valu puhul käsimüügi valuvaigisteid, kuid need ei aita midagi. Praegu võtan 2x päevas gabakammat ja õhtul tramadooli. Neid ravimeid võtsin ka enne oppi. Siis võtsin veel juurde valuvaigisteid. Nüüd olen püüdnud ravimite koguseid vähendada nii palju kui võimalik.kas oleks mõistlik hoopis võtta nüüd celebrex-i. See küll enne oppi ei aidanud midagi.
Soovin teada, kas minu vaevused on normaalsed? Millal on üldse lootust nendest lahti saada? Sellises olukorras ei julge tegeleda ka võimlemisega, kardan et liiga vähe on alles opist möödas.Suur tänu, kui leiate aega vastamiseks.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Vaja oleks teada seisundit enne op. i ja uuringute näitusid. Võtke ühendust opereerinud arstiga.

Dr. Ain Pajos

Neurodiagnostika
6748591

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Närvivalud ülakehas?

Umbes kuu aega tagasi algasid öösel peale esimest wc ärkamist seletamatud valud. Alguse said paremast õlast, siirdus vasakusse õlga ja küünarnukki. Nüüd on palju hullem, valud läbivad alalõua, kogu ülakeha, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tuleks teha uuringud kaelalülidest. Lyricat võiks võtta 75 mg x2 iga päev. Vajalik on neuroloogi läbivaatus.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika
6748591

Loe edasi

Närvivalu tuvastsmised ja ravi võimalused raseduse korral

Tere,

Mul kiirgab kõndides (eriti trepist alla liikudes), viimased kuu aega, närvivalu. Algus oli tuhar ja reis, nüüd ainult reis. Mõnipäev ei esine üldse ja mõni päev peaaegu terve päev. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Esialgu aitab neuroloogilisest läbivaatusest. Võimalik põhjus on nimmediski probleem.

Dr. Ain Pajos
6748591
Neurodiagnostika

Loe edasi

Närvivalu paremal pool

Närvivalu paremal pool sääres, põlves, reies, puusas. Ka mõnikord alaseljas.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist ei ole ilmselt närvi vaid lihaste ja sidekoeliste liigeskapslite valudega. Kas perearst tegi ka vereanalüüse? Võiks korrata ka Covid testi. Ega puugiprobleemi ei ole olnud?

Dr. Ain ...

Loe edasi

närvivalu reie ülemisel osal.

Tere
Täna hommikupoole lõi mulle reie ülemisele sisemisele küljele tuikav/torkiv närvivalu, mis tuleb peale periooditi. Nüüd õhtupoole on närvivalu hoog peale tulnud kusagil iga poole tunni tagant. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist võib olla reie nahanärvi ärritusega kubemekanalis. Soovitan vältida pigistavat pesu ja kubeme toetamist nt. vastu letti. Täpsemaid soovitusi ja ravi saab anda peale läbivaatust.

Tel. ...

Loe edasi

Tõmblused enne magama jäämist

Laps sai 2 aastaseks. Kui ma ei magaks lapse kõrval lõunat poleks mul probleemist aimugi. Tõblused on kestnud ca 2 kuud. Kirjeldus: kutsun tüdruku enda kõrvale tuttu ja tõmblused algavad üsna ruttu, vahel ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Nõu tuleks ikka pidada lasteneuroloogiga.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Alaselja närvivalu

Tere ja Head uut aastat.

Olen 28aastane naine.
Mure alaseljaga. Köhimisest tekkis alaselga valu, nii et ei saa vahepeal kummardadagi, sokke jalga panna jm, käin nagu kange puunukk ringi.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist on tõenäoliselt nimmelülidevahelise kõhrketta väljasopistusega ja närvijuure kompressiooniga. Soovitav on vältida asendeid ja liigutusi mis põhjustavad jalavalu ja kasutada valuvaigisteid ravikuurina ...

Loe edasi

valuhoog vasakus rinnas

Tere!
Kas rahuliku jalutuskäigu ajal järsku vasakul pool rinnas tekkinud väga lühike lõikav ja rebiv valuhoog võis olla mingi närvivalu? Midagi käe otsas polnud, v. a. mõni minut enne 3a. lapsel ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tõenäoline on närvivalu.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

valupisted südame piirkonnas

Tere!

Olen 24 a. naisterahvas. Hädas olen juba pikemat aega südame piirkonda tekkivate valupistete, vauaistingutega. Kaebustele eelneval ajal oli palju pinget ja stressi eraelus. Tundub, et ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Piisab tavalisest läbivaatusest. Kasutada võib näiteks ibuprofeeni.

Dr. Ain Pajos
tel 6 748 591

Loe edasi

Neuroloogia ,pea ringlused ja nõrkus

Tunnen end pidevalt halvasti : üldine kehaline nõrkus,pea ringlused,kerge rõhuv valu peas ja vasakus ülakehas. Eriti hull on enesetunne siis, kui ei ole aktiivset tegevust või vajud mingisse sügavasse ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tõenäoline on stressist tingitud depressiivne seisund ja sellest somaatilised vaevused. Soovitan registreeruda konsultatsiooniks.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

Närvivalu

Mul on paar päeva olnud närvivalu vasaku pahkluu juurest....
mul ei ma ei saa hästi joosta ja teha muud sporti...
mis ma peaks tegema? Ja kas Fastum Gel aitab närvivalu vastu?
Tänades ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Enam tõenäoline on kõõluse venitusest tingitud valu.
Fasum gel võib aidata.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: