Närvivalud ülakehas? 14.07.21 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Umbes kuu aega tagasi algasid öösel peale esimest wc ärkamist seletamatud valud. Alguse said paremast õlast, siirdus vasakusse õlga ja küünarnukki. Nüüd on palju hullem, valud läbivad alalõua, kogu ülakeha, vasaku käe väike sõrm ja parema käe pöial. 2 päeva tagasi olid 2,5 tundi kestvad väga kõvad valud (kolmas väga halb atakk). Olen maganud istes, kuna valu läheb paremini üle. Pole iga öö, tunnen, kui hakkab vasaku käe väikesest sõrmest. Olnud korra ka õhtul. 2016.a. oli ajuinfarkt, vasem pool halvatud. Tuvastatud diabeet, kõrgvererõhutõbi. Covid-19 läbipõdenud aprillis.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Tuleks teha uuringud kaelalülidest. Lyricat võiks võtta 75 mg x2 iga päev. Vajalik on neuroloogi läbivaatus.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika
6748591

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Puuk-borrelioos

Tere! Minu lugu on selline, et eelmisel suvel juulis sain puugilt hammustuse (põlveõndlas püsis 2-3 kuud punetav laik) ja kusagil oktoobrist hakkas tervis ära minema - selja- ja põlvevalud, nüüd ka küünarnuki ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kuna ka seljavalud on ilmselt seoses liigestepoletikuga, tuleks pöörduda reumatoloogi vastuvotule.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

närvivalud

tere!
olen 40a. ja põdenud pikalt deprssiooni ja nüüd on kogu keha valusid täis.Nimelt
luud ja liigesed valutavad,meeletu väsimus ja nõrkus ning isegi vist arterite piirkonda lööb vahel! oskate ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Depressioon tähendab muutust ajukeemias, kahjustub ka ajus oleva valukeskuse funktsioon mis toob kaasa nn. kroonilise valu sündroomi, Paranemise võib tuua õige antidepressant ja eluviisi muutus.

Loe edasi

närvivalud selja piirkonnas

Hingamist halvav valu lööb selga eriti lamades ja külge pöörates või järskudel liigutustel istudes, seistes. Muidu valulikkust ei tunne (ka kompimisel selja piirkonnas). Väljahingatud kopsuga on valupiste ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Närvivalu on üks võimalus. Kui valu esineb juba kaua, tuleks teha kopsupilt ja ka ülesvõtted selgroo rinnaosast.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

valud ülaseljas ja rindkeres

Tere! Olen 35a mees ja probleemiks juba neli aastat kestnud valud vasakus rindkeres ja abas.vahel on abaluu piirkonnas tunda valuline punkt. Tihti kiirgab valu vasakule rindkerre. valu on vasakul küljes, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Põhjus võib olla muutustes kaelalülidevahelistes kõhrketastes. Paluge perearstil teha rö. pildid kaelalülidest ja tulge vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
tel. 6 748 591

Loe edasi

Peavalu

Olen 30 aastane naisterahvas, alates juunikuust on pea valutanud iga päev.Valu ei ole koguaeg ühes kohas, kord hakkab kuklast ja levib üle pea, teinekord oimu kohast, siis jälle silmade vahelt. Ka valu ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Levinuim põhjus peavaludeks on migreen, kaelalihaspingest tingitud närvivalud ja krooniline stressiseisund, sageli kõik korraga. Tulge konsultatsioonile.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Seljavalud

Tere

Olen 26a mees. Olen olnud ülekaaluline kogu oma elu, kuid siiski tegelenud üsna palju spordiga ja ka üldiselt liikuva eluviisiga. Viimasel ajal on olnud rohkem istuvat tööd.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Seljahaigus võib tekitada valu kubemes ja munandis (ühepoolselt).
Tuleks teha rö. ülesvõtted selgroo nimme-ristluu osast ja tulla konsultatsioonile.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

lihaste- või närvivalud

Tere!
Juba ligi 2 aastat on käte ja jalgade lihased imelikud. Ei oska õieti kirjeldadagi. Tunnen end kuidagi kangelt( sõrmi, jalgu käsi). Pean palju liigutama, et normaalsem oleks. Valud need otseselt ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Fibromüalgia tähendab valu lihastes ja kõõlustes. Kangustunne jäsemetes viitab liigestekapslite põletikuseisundile.
Soovitan uuesti külastada reumatoloogi. Kui liigestepõletik on välistatud,tuleks ...

Loe edasi

Valud

Tere!



Minu elukaaslasel (25 a. meesterahvas) on tihti kohutavad närvivalud, mis võivad kesta ca 20 tundi. Tavaliselt hakkavad need alates selja alaosast kuni varvasteni. Tavaliselt ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Antibiootikumide kasutamine närvivalude tõrjeks on tulutu ja ohtlik.

Kasuks tuleks visiit arsti juurde.

Dr. Ain Pajos

6 748 591

Loe edasi

närvivalud vasakpoolses rindkeres

Tere,



Sooviksin infot, kas ja millega annab leevendada/ravida juba aastaid kestnud närvivalusid vasakpoolses rindkeres.

Tekivad enamasti just külmal perioodil ja löövad ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Teie kirjeldatud korduvad lühiajalised intensiivsed valud jätavad võimaluse, et kahjustatud ei ole vaid piirdenärv, vaid mõjutatud on ka ajus asetsev valukeskus. Sel juhul tavalistest valuvaigististest ...

Loe edasi

närvivalud

tere.

tahaksin teada, kas närvivalud võivad olla häbemekingi piirkonnas. varem olen tundnud närvivalu vasakul pool selja piirkonnas, kuid juba üle poole aasta on valu häbemekingi piirkonnas. ...

Vastas dr Katrin Kaarna

Tere Tiiu,



Olete oma kaebusi üsna napilt kirjeldanud, seetõttu on ka täpset vastust raske anda.

Kui valud piirduvad ainult häbemekingu piirkonnaga, võiks siiski konsulteerida ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: