Kolmiknärvi neuralgia 20.03.20 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere!
Perearst kinnitas minu kahtlust kolmiknärvi neuralgia diagnoosis ja määras mulle raviks Neurontin 300 mg, samuti kirjutas saatekirja neuroloogile. Kuna praegu teatavasti arstid vastu ei võta ja perearstil tööd palju, siis tahtsin küsida spetsialistilt.
Kui kaua ma peaksin Neurontini kapsleid võtma?
Kui ma ravimidoosi tõstes märkan, et 6 tabletti päevas on liig, siis kas võiksin jääda doosi 3 x 300 päevas või peab annust kindlasti suurendama? Kui kauaks peaksin jääma toimiva doosi juurde enne kui seda langetada? Kas on mõistlik teha üks kuur läbi ja vaadata, kas valu tuleb tagasi või peab ravimit pikemat aega tarbima?
Kas on veel soovitusi selle haiguse vältimiseks?

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Kolmiknärvi neuralgiat kipuvad perearstid sageli üle diagnoosima, samas nõuab see haigus spetsiifilist ravi mis erineb tavalisest valuravist. Soovitan siiski kontakteeruda perearstiga kes diagnoosi pani edasise raviskeemi planeerimise küsimustes. Konkreetseid nõuandeid ravi osas saan anda vaid peale läbivaatust.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Kolmiknärv.

Tere.
Mul on olnud kaks nädalat kolmiknärvi põletik.See on haaranud pool nägu ja hambad,keele,silmaümbruse.Nädal tagasi käisin kiirabis ja arst määras Carbamazepine tabletid.Viis päeva,2 korda pool ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Karbamasepiin aitab vaid iseeneslikult tekkinud kolmiknärvi neuralgia korral. Annust tulebki vähehaaval tõsta kuni valud kaovad. Kui aga tegemist on mingi põletikuprotsessi poolt põhjustatud närvipõletikuga ...

Loe edasi

Kas kolmiknärvipõletik?

Tere
Mul mõlemil pea poolel kolmiknärvipunkti juuresT mõne millimeetri kaugusel tekkinud käega tuntavad valulikud munad. 5 kuud tagasi tekkis ühele poole, nüüd tekkis ka teisel poole. Kas on see ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kolmiknärvi neuralgia see ei ole. Küsige nõu näo-lõualuu kirurgilt.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

neuralgia


Tere.Olen mures oma 66 a ema pärast.Emal diagnoositi kolmiknärvi põletik juba mitmeid aastaid tagasi.Valu jäi vahepeal ära, kuid nüüd on see tagsi.Sügisest saadik on ta pöördunud arstide poole, ...

Vastas dr Katrin Kaarna

Kui soovite veel tohtritega konsulteerida, soovitan pöörduda neuroloogilisse era- või tasulisse vastuvõttu.
Tasuline vastuvõtt on TÜ Polikliinikus, kus konsulteerivad TÜ Neuroloogiakliiniku tohtrid, ...

Loe edasi

aju vereringehäired

Kas Te võiksite öelda, millest on tingitud väga tugevad valusööstud kukla piirkonnast kuni otsmikuni, väikeste vaheaegadega. Sööste esineb umbes 5-6 korda päevas. Patsiendi vanus on 72 aastat.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Sageli on põhjuseks kuklanärvi ärritus kas lihaspingest või muutustest kaelalülides,
võimalik on ka kolmiknärvi neuralgia.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

kolmiknärvi neuralgia?

Tere! Probleemiks siis tugevad valusähvatused paremal pool peas, mis kiirguvad ala- ja ülalõuga, kõrva ette ja taha ja samale poole oimu piirkonda ja üles pähe. Pole nagu päris tüüpilised kolmiknärvile, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Põhjuseks võib olla näiteks samapoolne kuklanärvi ärritus või muutused lõualiigeses. Õigem oleks edasist ravi planeerida peale arstivisiiti

Dr. Ain Pajos
6748591

Loe edasi

kolmiknärvi neuralgia kohta

Olen 63 aastane naine, kes kannatab alalõualuu valu all kuu aega. Hambad on plombeeritud ja põletikku ei näita röntgen. Lõualuu all on ka valulik koht, kui katsuda. Olen täheldanud, et valutama hakkamist ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kolmiknärvi neuralgia on iseseisev haigus mida vaid närvipinge esile ei kutsu. Küll aga krooniline hambajuure põletik võib põhjustada kolmiknärvi haru ärrituse ja näovalusid.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

kolmiknärv

8 kuud tagasi ravisin näo vasema poole kolmiknärvi põletikku, valu läks paari nädalaga üle, aga käesoleva ajani kirvendab täpselt pool pead endiselt, pool huult, keelt ,põsed, pidevalt tunnen, kuidas osade ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kolmiknärvi neuralgia on üsna harv haigus. Valu näos võivad aga põhjustada mitmed muud seisundid. Kõiki on enamasti võimalik ravida kui on õige diagnoos. Tulge vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
Loe edasi

narvivalu peas

on olnud juba 4 kuud(paralleelselt olen kainud arstide juures ja otsinud pohjuseid ) veri poletikku ei naita, muud peauuringud ka midagi ei naita,vaike palavik koguaeg, valud tohutud, mitte nagu migreen, ...

Vastas dr Katrin Kaarna

Tänan Teid küsimuse eest!
Teie poolt esitatud kirjelduse alusel jääb i mulje, et tegemist on närvivaluga ( tõenäoliselt kolmiknärvi neuralgia ). Kui kahtlete ühe tohtri diagnoosis, võib alati nn. ...

Loe edasi

kolmiknärvi valu

57. a. naine 10 aastat tagasi tekkis valu näo paremal pool ,diagnoositi kolmiknärvi keskmise osa neuralgia, algul kordus aastas 2 x -kevadel ja sügisel umbes kuu aja kestvusega, hiljem valuhoogude kestvus ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui spetsiaalsed ravimid ei aita, võib abi saada närvituimestavast blokaadist. Võimalik on ka likvideerida valu põhjus neurokirurgilise operatsiooniga.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

kabamasepiin

Kui kaua peab võtma karbamasepiini kui on kolkmiknärvipõletik?
Milla võib lõpetada? Suur valu on kadunud. Vahel on väike valu. Aga see ei sega.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tihti kestab ravi kaua- vahel mitu aastat, sest tegemist on valuärritust ärahoidva ravimiga.
Kas on kolmiknärvi kahjustus või neuralgia?

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: