Puusa valu mis ulatub pahkluuniì 18.03.20 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere mure selline alates 2019 aasta kevadedt tugevad valud mis algasid algul seljast nüüd puusast pahkluuni.Röntgen tuvastas vaid lülide vahel ladestunudu soolad suunati edasi terapeudi juurde võimlema pandi peale põletikuu rohud ja valu vaigidtid valu aga pole siiani järgi andnud .Nüüdseks olen jõudnud selleni,et istuda ei kannata,voodist raske ülestõusta kuna jalg kisubu valust krampi ,pükste jalgapanek võtab pisara valust silmanurka.16.03.2020 pandi uuedù ravimid tramadol 100mg,sirdalud 4mg lisaks keto 100mg 2×päevas valu aga ei taha kuiduagi järgi anda.Arsti aeg (neurologi)paraku praeguse olukorra tõttu edasi lükatud.kirjeldan ka valu selline tunne nagu puus ja jalg oleks nõelu täis topitud ja keegi nagu tambiks haamriga kontide pihta.Mida ette võtta millega tegemist võiks olla.Tahaks valust kuidagi lahti saada.et norm elu saaks taas elada

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Soolade ladestumine lülide vahele viitab nimmediski kahjustusele, mis võib vigastada jalanävi juurt selgroost väljumisel. Tuleks vältida kõiki asendeid ja toiminguid mis kutsuvad esile jalavalu ägenemise ja/või nõelatorkeid, sipelgaid jalas. Kui labajalg kannab keha raskust nii varvastel kui kannal käimisel, ei ole operatsiooni veel vaja. Paranemine võib kesta kaua.

Tel. 6748591
Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

selja ja parema puusa ning jala valu

Peale puude vedu ja ladustamist tekkis järgmisel päeval alaseljas valu ja järgmisel päeval kiirgus see paremasse puusa ja sealt edasi jalasäärde. jalasäär on tuim nagu oleks surnud. Hea on pikali olla ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ilmselt on tegemist nimmelülidevahelise kette väljanihkest tingitud jalanärvi kahjustusega. Tuleb olla ettevaatlik tõstmistega, kuna haigus võib süveneda. Soovitan läbi perearsti teha rö. ülesvõtted nimmelülidest ...

Loe edasi

Vasaktsentraalse diski ekstrusioon

3 nädalat tagasi tegin raske trenni, peale seda lõi selga valu mis kiirgas ka jalga. Käisin füsoterapeudi juures kes tegi mulle selja massaaži. Peale seda, valu kadus seljast, kuid jäi jalga. On ka nõrk ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Sellele küsimusele saab vastata vaid peale läbivaatust ja uuringuga tutvumist. Diskiprolapsist tingitud närvikahjustused paranevad siiski suures enamuses õige raviga ilma operatsioonita. Ka kaugtulemused ...

Loe edasi

Selja ja puusavalu

Tere

Juba viiendat päeva mind vaevab puusa valu,alguses oli õrnalt tunda all pool vööd seljas valu,nagu närvi valu vms,siis tasapidi see laienes puusa ja nüüd säärde kah.Olen 7't kuud rase ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tuleb külastada neuroloogi. Ravi pimesi ei määrata.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

valu puusas

Tere, olen 46 aastane naine. Oktoobrikuust tekkis järsku valu paremasse puusa ja jalga, mis kuidagi järele ei andnud. Arst soovitas diclofenaki kuuri teha, sõin kuu aja jooksul tablette, kuid olulise tulemuseta. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist on ilmselt nimmelülidevahelise kõhrketta väljasopistusega ja närvijuure ärrituse ja vigastusega. Kui valu jalas ei ole vähenenud ja esineb ka labajala tuimus või nõrkus tuleks konsulteerida neurokirurgiga. ...

Loe edasi

valu puusaliigeses

Tere!Olen 45aastane naine,valud vasakul pool puusaliigeses,mis ulatub kuni sääreluuni.mis on kestnud juba 6aastat.Mingid salvid ega tabletid pole eriti midagi aidanud,millega ikka vôiks olla tegu ja kas ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Põhjuseks võivad olla muutused puusaliigeses, selgroos või jala närvikahjustus.
Ravi on erinev. Tuleks pöörduda eriarstide vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Krooniline puusavalu

Tere. Mind vaevab juba pikemat aega (alates aprillist 2001) parema puusa valu, mis kiirgub paremasse jalga. Olin uuringutel neuroloogia osakonnas,aga midagi ei leitud. See valu käib hooti,tuleb umbes 2 ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Täpsem vastus selguks alles peale läbivaatust.

Dr Ain Pajos

6 748 591

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: