Alaseljas närvivalu 04.11.19 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Kuna alaselja valu on juba pikemat aega vaevanud siis nüüd viimased 2-3 nädalat on asi pöördunud hullemaks,kuna ei saa enam korralikult istuda ja püsti tõusmine tekitab ka jalga ning selga valu ja ei saa seoses sellega isegi kohe korralikult kõndima hakata.Paar nädalat tagasi oli nii,et valu lõi ka puusa ja kõndimine oli päris vaevaline.Tehtud on ka pildid ja sealt lugesin välja,et L4 lülikeha nihkunud L5 suhtes 4 mm võrra tahapoole ja on avastatud ka puusa düsplaasia.
Kuna töö on füüsiline ja asjade tõstmisega seoses siis sooviksin teada saada,kas oleks mõistlik hetkel tööd teha ennem,kui olen ära käinud neuroloogi vastuvõtul?Kindlasti see head ei tee.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Ilmselt on tegemist L4 ja L5 lülikehadevahelise ketta kahjustusega ja survega jalanärvile.Soovitav on vältida liigutusi ja asendeid mis põhjustavad valu jalas. Tavaliselt toimub paranemine kuid ebaõnnestunud liigutusega võib valu süveneda ja haigus pikeneda.

Dr. Ain Pajos
6748591
Neurodiagnostika

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Närvivalu seljas?

Ilmselt sain paar nädalat tagasi õhukeselt riides olles külma (oli niiske ilm). Peale seda esines kerge seljavalu, mis otseselt mu igapäevaseid treeninguid (pigem ebamugav) ei seganud ning jätkasin treenungutega. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ravisoovitused tulevad peale põhjuse selgitamist. Alguseks võiks teha läbi perearsti rö ülesvõtted alumistest nimmelülidest ja kui probleem püsib tulla konsultatsioonile.
Tel. 6 748 591
Dr, ...

Loe edasi

Paremas jalas närvivalu

Tere
Kuskil 2.5 kk tagasi hakkas mul kergelt pakitsema paremal pool alakohusning väikene valu alaseljas. Aja möödudes alaselja valu siirdus paremasse jalga, köhuvalu kadus. Tunne sääremarjas oli ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kas tõesti uuringuid tehtud ei ole? Alustuseks piisab rö . ülesvõtetest nimmelülidest, vajalik on ka neuroloogi läbivaatus. Soovitan füsioteraapias vältida kõiki asendeid ja liigutusi mis põhjustavad ...

Loe edasi

Korduv valu alaseljas

Tere. Minu mureks on perioodiliselt korduvad alaseljavalud. Valud algasid u 8 kuud tagasi ja on hakanud sarnaselt iga kuu korduma. Valuliku perioodi ägenemine on selgelt seotud naise tsükliga (uue tsükli ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Alaselja valu menstruaaltsükli ajal on tüüpiliselt lihasvalu, mis on tingitud hormonaalsetest muutustest (prostasglandiinid võivad rünnata ka seljalihaseid) ja selle vastu saab nõu günekoloogilt. . Kui ...

Loe edasi

Alaselja närvivalu

Tere ja Head uut aastat.

Olen 28aastane naine.
Mure alaseljaga. Köhimisest tekkis alaselga valu, nii et ei saa vahepeal kummardadagi, sokke jalga panna jm, käin nagu kange puunukk ringi.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist on tõenäoliselt nimmelülidevahelise kõhrketta väljasopistusega ja närvijuure kompressiooniga. Soovitav on vältida asendeid ja liigutusi mis põhjustavad jalavalu ja kasutada valuvaigisteid ravikuurina ...

Loe edasi

Närvivalu alaseljas ja vasakus jalas

Tere, probleem siis selline, et eelmisel aastal sain vist seljale külma, mille tulemusena jäi esialgu valusaks alaselg, peale mida hakkas kõvasti valutama vasak jalg alates alaseljast kuni sääreni, kus ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tõenäoliselt on korduvate valude põhjuseks varasem lülidevahelise kõhrketta vigastus, mistõttu vale asendiga seoses on võimalik selle osa nihkumine taha ühele küljele ja kontakt närvijuurega - sellest ...

Loe edasi

närvivalu alaseljas

Tere!
Olen 27. nädalat lapseootel ning üleeile tekkis paremale poole alaselga närvivalu. Päeva jooksul liikusin palju (laupäevased toimetused), kuid valu sundis isutma. Keskpäeval muutus valu nii ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tuleks minna perearsti vastuvõtule. Võimalik on valu ka seoses neeruhaigusega.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

valuhoog vasakus rinnas

Tere!
Kas rahuliku jalutuskäigu ajal järsku vasakul pool rinnas tekkinud väga lühike lõikav ja rebiv valuhoog võis olla mingi närvivalu? Midagi käe otsas polnud, v. a. mõni minut enne 3a. lapsel ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tõenäoline on närvivalu.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

alaseljavalu

16. aastane neiu kaebab valu"sabas" s.t. teatud asendis, pikali olles näriv valu selles piirkonnas ja ette kummardudes valusööst, mis kiirgab vasakule. Valu häirib juba igapäevaelu. Tegime röntgenipildi ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kukkumine sabaluule võib jätta valu pikaks ajaks. Vahel aitab manuaalteraapia. Külastada tuleks ka günekoloogi.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

Närvivalu

Mul on paar päeva olnud närvivalu vasaku pahkluu juurest....
mul ei ma ei saa hästi joosta ja teha muud sporti...
mis ma peaks tegema? Ja kas Fastum Gel aitab närvivalu vastu?
Tänades ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Enam tõenäoline on kõõluse venitusest tingitud valu.
Fasum gel võib aidata.

Loe edasi

Selja-puusa-jalavalu

Tere dr Otsalt. Umbes paar kuud on mind vaevanud valu, mis tekib kas mõlemas puusas, ühes-mõlemas jalas või alaseljas (mõnikord kõigis korraga). Selline parajalt vaevav valu, mis tundub närvivalu olevat. ...

Vastas dr Katrin Kaarna

Minu arvates tasub kindlasti pöörduda neuroloogi vastuvõtule, kui valud kanduvad ka jalga. Tuleb täpsustada valude põhjus ning vastavalt sellele koostada raviskeem. Enamasti tablettidega on võimalik valu ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: