Ülaselja ja kaela probleemid. 18.11.19 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Kael kange, ning valulik. Vajutades kaelale sõrmega ja liigutades seda kohta lülisamba kõrval krõbisevad nagu krõmpsluu tunne. Krõmpsub miski seal sees. Ülaseljaga raskem. Abaluude vahel valu. Vahest teravam vahest ülikange vahest valulik, vahest nagu pealesuruks keegi, väga ebamugav ja rakse valu. Vahest kiirgab terav nool nagu rindu kui liigutada ennast kanguse ajal. Hommikul piiratud liikuvus. Päeva peale ülaselja liikuvuse amplituud muutub paremaks. Kuid valu, ebamugavus, raskus, stress jääb väga suurelt segama. Tööd raske teha füüsilist. Ning trenni ei kannata teha eriti. Mis on teie arvamus/oletus asjast. Ning millise arsti ala see oleks?

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Selgroo lülid on omavahel ühendatud väikeste liigestega - hommikune kangus ja pidev valu viitab liigestepõletikule - variante on palju. Pidage nõu perearstige kes võib teha esialgsed vereanalüüsid ja suunata kas ortopeedile või reumatoloogile.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Peapööritus ja hingamisraskused

Tere!

Natuke enne jõule tundsin kontoritöötajale tuttavaid ülaselja-, kaela- ja õlavalusid, mis tavaliselt ei tekita erilisi vaegusi. Seekord võttis aga kuidagi õhu ära ja tekitas iiveldust. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ärevushäire korral ongi üksikute organite funktsioonid alati korras ja uuringud haigusnähte ei selgita. Oluline on Teie kaebuste korral neuroloogiline läbivaatus, et välistada võimalik ajufunktsiooni ...

Loe edasi

Kael kange, siis ōlg ja siis pöial

Tere
Ei tea jas need asjad on seotud, aga kirjeldan: ca kuu tagasi tundus, et rebestasin kaela alaosas või seljas mingit lihast. Oli valus ja kange mõnda aega ning siis valu liikus ülaselja ja õlas ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kirja teel selgust ei saa. Tegu võib olla nn. kaelaradikuliidiga, või ka liigesteprobleemiga. Kui paranemist ei tule, tuleks tulla vastuvõtule.
Dr. Ain Pajos
Tel. 6 748 591

Loe edasi

Probleemid kaela ja kätega.

Tere! Minul on mure oma isa pärast, tal on juba aastaid probleemid seljaga (diskidega) ja nüüd on probleemid ka kätega. Käed valutavad, just liigesed. Kaela liigutamine on valulik ja piiratud. Kuna vaevused ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kuna uuring näitas vasaku õlanärvipõimiku kahjustust, tuleks teha kopsuröntgen ja vajadusel ka kompuutertomograafia võimaliku põhjuse selgitamiseks. Kui õla ja käevalud tekkisid järsku on võimalik ka ...

Loe edasi

Kaela probleem

Tere.
Umbes aasta tagasi algasid probleemid, et parem õlg ja õlavars hakkasid valutama, teatud liigutusi oli valus või võimatu sooritada, ilmselt siis hakkasin koormama rohkem vasakut kätt. Pinged ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui teatud käe liigutus põhjustab valu õlas, on sage põhjus selles eas vastava lihase kõõluseotsa põletik, sageli mõne väikese pingutuse järgselt. Valu püsib siis kaua - kuni aasta. Vajalik on spetsialisti ...

Loe edasi

Turja ja õla valud

Tere.
Probleem järgmine. Umbes kuu tagasi hakkas ülaselg valutama, vahel on valud rohkem vasakus õlas ja ka vasakus kaela pooles. Hommikuti on asi päris hull. Läheb mitu tundi, enne kui korralikult ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

MRT leid alaseljas viitab võimalikele muutustele ka lülisamba kaelaosas. Otsest seost ülaselja valudega võivad olla vaid muutustel kaela ja rinnaosas. Alaselja op kaela ja õlavaludest ei päästa.

Loe edasi

Tuimus jalas, surinatunne

Kas võib kahtlustada sclerosis multiplexi? Kas ma peaks küsima saatekirja uuringutele (kompuutrisse)? On see seotud kahe aasta taguste kaebustega? Või tõesti selg põhjustab seda kõike?

Parem ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Nüüdsed kaebused viitavad enam ärevushäirele. Ka SM võib põhjustada erinevaid hootisi tundehäireid, lisaks neile aga ka püsivat tasakaaluhäiret, nägemise langust ja halvatusi, nende eristamiseks on vaja ...

Loe edasi

surinad

Tere Dr!
Mure selline, et eelmise aasta detsembris algasid imelikud surinad vasemas jalas. Vahepeal kadusid need ära aga mingi kuu tagasi algasid uuesti, aegajalt tunnen surinaid ka kehapiirkonnas ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui surin jalas tekib seoses kindla liigutuse või asendiga, võib põhjuseks olla lülisamba nimmeosa probleem. Surinate põhjuseks võivad olla ka mõned ravimid, ka borrelioos - võiks teha analüüsi perearsti ...

Loe edasi

valu kaela-ja seljapiirkonnas

tervist
olen 19 aastane neiu ning olen natukene mures 4 päeva kestnud valude üle ülaselja piirkonnas. algul kartsin, et asi on kopsudes, ent perearst kuulas ja arvas, et kopsud on korras. valu keskpunkt ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tõenäoline ongi närvivalu seoses lihaspingega (külmetus, ülekoormus?)Tavaliselt aitab massaaz.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

seljalüli valu.

tere.mul selline küsimus ,et millest võib-olla tingitud selgroo valu?juba mitmendat päeva valutab.mul diagnoositi kuu tagasi ka ülaselja närvi põletik ,äkki sellest nüüd valutab.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Sagedaseim põhjus selavaludeks on lülidevahelise kõhrketta haigusseisundid. Sellest võivad olla tingitud ka valud jalgades ja kätes ja ka rindkeres.
Diagnoosi paneb ja ravi määrab neuroloog.
Loe edasi

Probleemid kaelaga

Tere!

Kaks aastat tagasi tegin enda kaelale jõusaalis liiga-tasuks sain tol korral pearinglused, tasakaaluhäired. Pärast seda olen kaelaga pidevalt hädas, ta on mul alatihti kange, kui kohe ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Et saada konkreetne vastus tuleks tulla vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: