Kas hulgiskleroos võib olla seotud liigeste valuga 31.03.19 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere.
Olen 74 aastane. Elan Tartus.

2005 aastal diagnoositi mul progresseeruv hulgiskleroos (PPMS).
Praegu ilma abivahendita enam ei kõnni (tasakaal, seljanõrkus).
Põhiliselt istun ratastoolis.

Alates umbes 2005 suureneb ka põlve ja puusaliigese valu.
1982 oli põlve trauma,
1992 oli puusaliigese trauma.
Nüüd takistab põlvevalu mõnikord põlvele toetumast.
Talvel on põlv hullem.
Soojema teki all hakkab põlv valutama.
Põlv ei talu ülekoormust. (Pikemat rattasõitu)

Liigesekõhre suurt kulumist röntgen ei näitavat, ortopeedi juurde ei suunatud ja arvati et see võib olla ka SM -st

Küsimus: Kas hulgiskleroos võib olla seotud liigeste valuga.
Või on minu liigesevalud ainult ortopeedi teema

Aitäh.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Ilmselt on põhjus ortopeediline - vähene liikumine ja võimlemine. Tegemist võib olla liigeskapsli või sidemete valuga.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Pearinglus, sääre-ja tuharavalu

Tere
Pearinglus, (on mõni üksik päev ka selleta), säärevalu, tuharavalu justkui tuimus. Mingi teravama esemega mudides säärt või tuharaid on teatud kohas nagu punktid ja need on nii valusad, et pisar ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Pearinglus ei ole haigus vaid sümptom, mis esineb paljude haigusseisundite korral. Sama lugu on ka liigeste - lihaste valuga.
Pöörduge perearsti vastuvõtule kes saab teha vajalikud eeluuringud põhjuse ...

Loe edasi

Pidev seljavalu

Tere.
Mul valutab selg juba umbes kuu aega jutti. Varem on samuti esinenud probleeme seljaga, kuida vahelduva eduga. Praegune valu algas äkki, lihtsalt ühel hetkel hakkas valutama ja jäigi. Olen ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Vajalik oleks selgitada kas valu on põhjustatud selgroost lähtuvate närvijuurte ärritusest (seljadisk - neuroloog), või on tegemist selgroo liigeste haigusest tingitud valuga (reumatoloog). Kui perearst ...

Loe edasi

valutav ranne

Tere
Mida soovitate ette võtta 28.aastasel mehel, kelle kätest on jõud kadunud ning viimasel ajal on üks ranne hakanud valutama ja rannet liigutades viimane "ragiseb". On proovitud igasugu salve ...

Vastas dr Katrin Kaarna

Tere,

Aitäh küsimuse eest.
Teie informatiivse kirja põhjal võib arvata, et tegemist võib osaliselt olla kutsehaigusega, kuna arvatavasti on teie töö seotud ülekoormusega kätele, eelkõige ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: