Õõnes tunne rinnakus, valus vasakus peas(otsmik, kukal) ja vahest käes 26.03.19 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere!
Olen põdenud läbi paanikahäired vähemalt nii mulle öeldi, et just sellega oli tegemist!
Olen läbinud EKGd, koormustesti, ultraheli südamele, samuti käinud magnetuuringus kus jälgitakse südant ja ka seal kõik korras. Samuti tehtud kopsudest ja peast pildid(koik korras).
Mind vaevab õõnes tunne vasakul pool rinnakut vahest ka peavalu vasakul pool pead otsmikus ja kuklas. Seda tunnet on raske kirjeldada see on selline õõnes aga samas ka rõhuv vahest on selline tunne nagu süda jätaks löögi vahele, seda tunnet võib olla ka 5-6 korda paevas. Lisaks võib tunda valu ka vasakus kaes pole kunagi kindlalt samas kohas(valu). Valu rinnakus voib tunda ka sugavalt valja hingates, siis on valu selline tukslev. Minu enda jaoks on see probleem päris suur ja ei oska midagi ette võtta enam.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Valu võib lähtuda seljast või kaelast, olla ka seoses ärevusega. Vajalik on neuroloogi läbivaatus.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika
6 748 591

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Valu jalas

Tere! Olen seljahädade käes vaevelnud juba ammu . Nüüd nii 2 kuud tagasi hakkas valu olema istmiku peal ,isegi katsuda oli valus .Nüüd on valu kubemepiirkonnas ja allpool põlve'sääre peal .Sealt siis jalalabasse ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui valu lööb säärde ja varbasse, on tegu ilmselt seljast lähtuva närvijuure ärritusseisundiga ja selle probleemiga tegelevad just ainult neuroloogid, vahel ka neurokirurgid. Õige lahenduse saab pakkuda ...

Loe edasi

Paresteesiad

Tere!

Tekib hooti sipelgate jooksmise tunne vasakus peapooles kõrvast ülevalpool, kerge valu samal pool ning üldine surve- ja raskustunne peas. Mis tekitab peas sipelgate jooksmise tunnet ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ilmselt on põhjuseks krooniline ärevus ja/või depressivne seisund. Raskeid tervisekahjustusi need häired ei põhjusta, elukvaliteedi muutus on aga ilmne. Soovitan kogenud neuroloogi konsultatsiooni.
Loe edasi

Valud paremal rinnakus

Valu paremal rinnakus -lainetav, ora tunne sees- seljal sama kõrgusel, samaaegselt valu. Ei mäletagi, millal valu alguse sai. 2009. augustist algasid valud vasaku abaluu ümbruses, mis kiirgab õlga ja õlavarde ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist võib olla kas kaelast või ülemiste rinnalülide vahelt lähtuvate närvijuurte ärritusega. Võiksite paluda perearstil teha rö. ülesvõtted kaela - ja rinnalülidest ja tulla vastuvõtule.
Tel. ...

Loe edasi

Varvaste ja sõrmede kangestumine, valu rinnus

Tere.
Mure selline,et viimasel ajal on muutunud sagedaseks varvaste ja sõrmede kangestumine. Näiteks kui olen nõusid pesnud, siis pärast näpud jäävad kangestunult samasse asendisse nagu nuustikut ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui sõrmede ja jalalihaste kangestumist on esinenud alates lapseeast, võib olla tegu päriliku eelsoodumusega. Võimalik on ka veres olevate mineraalide tasakaalu nihe - tuleks teha vereanalüüse.
Valu ...

Loe edasi

pearinglus ja pinge peas

Tere!

Olen 27a naine,1.60 pikk,49kg,olen oma tervise pärast väga mures,umbes aasta tagasi hakkasid mind vaevama pistelised valud vasakul pool rinnus,külastasin ka oma perearsti,tehti kopsurönken ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Vaevusi on mitu ja põhjused on erinevad. Kui probleemid püsivad, tuleb külastada neuroloogi.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Kas verevarustuse häired?

Tere!

Olen 38a naine. Töötan arvutiga. Aastaid tagasi olid mul pearinglused koos oksendamisega, nüüd aastaid hiljem annab kael tunda.

Asi hakkas 2 nädalat tagasi, kui peast (otsmikust ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Helistage tel 6 748 591
Eelnevalt küsige perearstilt saatekiri neuroloogile.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Vasakus kehapooles (eriti käes) tuimus

Tere!

Viimastel nädalatel tunnen, et vasakus käes ja natukene ka jalas on õrn tuimuse ja kiheluse ("sipelgate") tunne. Otseselt pole jäsemed tuimad, kuid ebamugav on siiski. Olen viimasel ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui sipelgate tunne tekib vasakus käes jalas üheaegselt ja kestab lühikest aega, on põhjust minna neuroloogi vastuvõtule kuna vajalikud on abiuuringud.

Dr. Ain Pajos
tel 6 748 591

Loe edasi

valu käsivarres

Tere,

Viimasel ajal on hakanud muret tekitama pidev valu vasakus käsivarres randmest küünarnukini - rohkem nagu peal ning välisküljel. Käsivart-küünarnukki-rannet katsudes kusagilt valus ei ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tõenäoline on kõõlusetupe põletik, võimalik et kroonilisest ülekoormusest. Täpsem diagnoos on võimalik vaid ülevaatuse järgselt.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

probleem

Tere!

Probleem järgmine: eile õhtul tekkisid mõlemasse jalga kummalised värinad, jalad lausa vappusid. Enne oli tunne nagu mõlemad sääremarjad kisuks kohe krampi. Eelnes sellele u. tund tagasi ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist võiks olla paanikahäirega. Oluline on õige ravi. Soovitan konsultatsiooni.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

pearinglus ning tasakaaluhäired

Olen noor naine ning mind vaevab pidev pearinglus ning nõrkusehood. Viimasel ajal on paremal oimukohal tekkinud nn sipelgate tunne ning see on väga häiriv. Vahetevahel muutub vasak käsi nõrgaks. Pool aastat ...

Vastas dr Katrin Kaarna

Tänan Teid väga kusimuse eest!

Kuna olete noor inimene, pole Teie puhul kindlasti tegu ei veresoonte lupjumise ega vereringehäiretega.

Pearingluse sagedane p?hjus on aga madal verer?hk, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: