Paremas õlaliigeses on m. infraspinatuse distaalse osa atroofia. 14.03.19 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Käisime uuringul dr.Urmas Krassi juures, kuna lapse füsioterapeut avastas lohukese paremal pool õla ülaosas, mis vajas spetsiaalse uh tegemist.
Kahjuks ma väga targemaks peale uuringut ei saanud, kuna arst ütles, et näeb tennist mängival sportlasel sellist asja esmakordselt. Lihas pidi olema kärbunud.Atroofia.
Tema väidete kohaselt pidi võimalik olema, et diagnoos on väga halb, kuid ei mingit täpsustust. Mida ta siis selle all silmas pidas? Kas Teie olete sellise asjaga enne kokku puutunud ja oskate mulle täpsemat infot jagada. Antud arst oli täiesti kidakeelne ning ei osanud soovitada ka konkreetset neuroloogi, kelle poole antud murega pöörduda. Kui see on nii harvaesinev diagnoos siis ilmselgelt ei saa ma ju minna kuskile päris suvalise neuroloogi juurde vaid vajan siiski oma ala spetsialisti.
Saatis neuroloogile kus vaja teha ENMG uuring ning MRT
Mida antud uuringutel üldse uuritakse?
Mida see asi siis täpsemalt endast kujutab ja kas laps saab elada edasi täisväärtuslikku elu ja tegeleda spordiga edasi?
Jutt digiloo väljavõttest järgmine:
Kirjeldus: UH uuring paremast õlaliigesest. Õlaliigese piirkonnas ülemäärast vedelikku ei leia. M. biceps brachii kõõlus sulcus'es. Kõõlused ja kõõluste kinnituskohad intaktsed. RC struktuur ühtlane, tavalise paksusega. M. infraspinatuse distaalsem osa väljendunud atroofiaga, oluliselt mahult vähenenud. Lihase proksimaalne, liigese poolne osa tavalise struktuuriga. Distaalses osas rebendi tunnuseid ei leia. M. teres minor tavalise struktuuri ja mahuga. Ka teised õlavarre lihased tavalise struktuuriga ja mahuga. Järeldus: Paremas õlaliigeses on m. infraspinatuse distaalse osa atroofia. Vajalik neuroloogi konsultatsioon, ENMG, MRT

Tänan teid abi eest.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

ENMG uuring uurib närvijuhtimist ja selle abil saab täpsustada kas esineb ka närvi- või üksnes lihaskahjustus. Saatekirja saab anda suvaline neuroloog ja uuring on ilmselt siiski vajalik.

DR. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Õlaliigese probleem

Vasak käsi sirgena tõuseb külje suunas õla kõrguseni ja siis hakkab valus. Ette saan tõsta kätt sirgelt ülesse.
Kas allpoololeva leiu alusel on mu õlaliiges ebastabiilne? Kas tervenemist on loota ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist on olavart tostva lihase kooluse vigastusega, sellest ka kooluse turse ja valu teatud asendis käe tostmisel. Paranemine on pikk. Valu voivad leevendada hormoonisustid. Asjaga tegeleb ortopeed ...

Loe edasi

Kas neuroloogiline probleem?

Olen mees, 30.a. sportliku eluviisiga kontoritöötaja.
Viimased 1,5 kuud on paremas õlas ja käes nõrgema poolne tuim valu. Enamjaolt on valu tunda õla piirkonnas ja näiteks kätt õlakõrguselt taha ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui kaela liigutamisel valu kätte ei kiirgu on ilmselt tegemist probleemiga õlaliigeses. Tuleb pöörduda ortopeedi poole.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Aju autroofia

Mida tähendab selline diagnoos, kui on aju autroofia tunnused? Mida edasi tegema peaks või mis juhtuma hakkab?

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Aju atroofia diagnoos pannakse tavaliselt kompuutertomograafilise uuringu alusel mis näitab ajukoe vähenemist ja vedelikuhulga suurenemist koljusiseselt.
Põhjuse ja võimalike tagajärgede selgitamiseks ...

Loe edasi

Kortikaalne atroofia

Tere dr Otsalt! Mul on selline huvitav küsimus Teile. Nimelt,mida tähendab parietaalpiirkonna kortikaalne atroofia? Millest see tekib? Kas ta võib olla kaasa- sündinud? Milliseid vaevusi/sümptomeid ta ...

Vastas dr Katrin Kaarna

Tere Ingrid,



Aitäh küsimuse esitamise eest.

Hakatuseks ka minupoolne küsimus- miks Teil on tehtud aju radioloogiline uuring, kus parietaalpiirkonna kortikaalne atroofia ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: