terav valu paremas õlas 15.01.22 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Kät küljele või taha sirutades sirgelt lööb õlga terav valu nagu oleks saanud elektri löögi. 10- 15 sekundi pärast see leeveneb, kuid jääb mitmeks tunniks kiirgama õlavarde. Eriti juhtub see järskude liigutuste korral. Kui teha käteringe küünarnukist kõverdatud käega, siis on valuhaisting väiksem.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Tegemist on kõõluseotsa põletikuga õlaliigeses, ilmselt seoses ülekoormusega. Valu kestab tavaliselt kaua. Oluline on vältida käega liigutusi, mis põhjustavad valu. Kiiremaks valu vaigistamiseks teeb ortopeed tavliselt kõõlusesse hormoonsüsti.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika
6748591

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Keskselja valu

Tere!
Kirjutan seoses probleemiga, mis algas pool aastat tagasi ja sooviksin veidi nõu saada.
Probleem ise algas märtsis kui tekkis kaelanärvi põletiku taoline asi, et kaelas oli meeletu valu ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tõenäoliselt on tegemist kaelalülidevahelise diski kahjustuse ja sealt tuleneva käenärvi ärritusega. Kas on olnud varasemaid kaelaprobleeme? Tuleks hakatuseks teha rö. pildid kaelalülidest (perearst) ja ...

Loe edasi

Valu paremas õlas

Kümmekond päeva tagasi tekkis valu paremasse õlga. Tavaolukorras ei valuta, aga valu tekib kätt teatud asendisse viies nt tõstes. Eriti valus on katsudes õlal üks teatud punkt - õla eespoolses osas peaaegu ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist on ilmselt kätt tõstva õlalihase kõõluse põletikuga. Valu ähvardab kesta kaua. Ortopeed võiks teha põletikuvastase süsti kõõlusesse.

Dr. Ain Pajos
6 748 591
Neurodiagnostika

Loe edasi

Terav valu õlas

Tere,
mind on vaevanud juba paar aastat tugev terav valu õlas mis kiirgab käsivarde nii et näpud värisevad. Töötan ehitusel ja tööajal nagu ei valuta aga õhtul maha istudes hakkab automaatselt valu ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Valu põhjuseks võib olla kaeladiski kahjustus ja käenärvijuure kompressioon. Soovitan teha tavalised Rö. ülesvõtted kaelalülidest (perearst) ja tulla vastuvõtule.

Tel. 6 748 591

Loe edasi

Lihase valu

Olen tasapisi võimelnud kogu aeg. Kolm päeva tagasi peale ärkamist virgutasin voodis. Käed olid külgsuunas ja küünarnukist painutatud. Pöörasin kõverdatud käsi pea suunas. Hetkel käis väike valu läbi parema ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Võimalik, et viga sai õla liigeskapsel või vastava lihase kõõlus. Valu püsib siis tavaliselt mitu nädalat. Võib määrida liigestesalve, võib võtta valuvaigisteid, jätkata amitriptüliini. Selle probleemiga ...

Loe edasi

paremas õlas tugev valu

Tere
Olen 51 aastane naine. Tervis on muidu korras, aga nüüd peale viirushaigust lõi paremasse õlga valu, mis kiirgab ka paremasse kätte. Pead paremale poole keerata ei saa siis on valus. Käsi peab ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Võimalik on närviärritus seoses kaelalülidevahelise kõhrketta muutustega. Vajalik oleks rö. pilt kaelalülidest ja neuroloogiline läbivaatus.

Dr. Ain Pajos
tel. 6 748 591

Loe edasi

Kas radikuliit või närvipõletik?

Töö juures pidevalt tõmbetuul ja ilmselt külmetasin.Algul tekkis paremas õlas vist väike närvipõletik.Valu oli nõrk,siis tuli ka palavik ja külmetasin ilmselt juurde,sest 4 päeva hiljem kael ja õlg täiesti ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui õlg ja käsi ei valuta, on paranemine käigus. Toetage öösel padjaga kaela, mitte kukalt ega pead.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

surnud jalg

paremas jalas,jalatalla all on terav valu ja jalg sureb ära mitu korda päevas,mis vöiks olla selle pöhjuseks,neuroloog mingit ravi ei määranud käskis ainult masseerida kui jalg ära sureb

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Põhjuseks võib olla tallaaluse kõõlustupe põletik. Pöörduge ortopeedi vastuvõtule, kes tavaliselt teeb hormoonisüsti põletikukohta.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

peavalud ja väsimus

tere.septembrist alates siiani olen täiesti ära kurnatud..sept.tugeva peavaluga kaasnes osendamine,nõrkus,tasakaaluhäired.pidevadiiveldushood ja tasakaaluhäired kestsid detsembrini,siis lõi valu paremasse ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui soovite diagnoosi ja ravi, tuleb tulla vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Istmikunärvi põletik

Tere,
Olen 8ndat kuud rase ja viimased nädalad on mind vaevanud terav valu paremas kannikas. Valu ei ole pidev vaid ainult käies või kui teen mõne äkilisema liigutuse, siis aga lausa väljakannatamatu. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Rasedus võib põhjustada närvivalusid seljas ja jalas. Kui valud püsivad ka peale sünnitust tuleb ravi saamiseks pöörduda neuroloogi vastuvõtule. Seniks tuleks vältida asendeid mis põhjustavad valu ja vajadusel ...

Loe edasi

selg

tere

minu valud paremas õlas on juba mitu aastat. Nüüd see valu läheb mööda selga keskelt ikka allapoole edasi. olen küll käinud massaažidel ja saanud korra parafini ravi, aga see pole ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ortopeedi konsultatsioon võib asja lahendada.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: