Õhu puudus, istudes halb enesetunne, tuhara piirkonnas valu. 23.04.18 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Mis võiks põhjuseks olla? Ärevus tunne millega kaasneb õhu puudus, vasaku rinna all rõhuv tunne eriti istudes. Tuhara piirkonnas valu tekitav punkt. Hullemal korral isegi minestus piiril olek. Liikudes ja tegevuses olles sihukest hullu olekut ei ole. Peale mõnda massaaži kuuri natuke parem. Aga pulss on liiga kiire 95-105 normaalses olekus. See kestab juba 2 kuud. Töö on olnud istuv asend, ning talve perioodil füüsilist tööd vähe.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Põhjuseks ilmselt krooniline ärevus ja/või depressioon. Kui probleem püsib, tuleb kaaluda ravi.

Dr. Ain Pajos
6 748 591
Neurodiagnostika

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Valud seljas

Tere
Kõik algas mitu kuud tagasi valust kubemes ja alaseljas vasakul pool. Vahel lõi valu ka jalga. Pidasin seda lihasvaluks kuna käisin basseinis. Siis algasid valud alakõhus, sisse-välja hingamisel ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kõigil kirjeldatud valudel on tõenäoliselt erinevad põhjused. Tuleks pidada nõu perearstiga, kes vajadusel suunab eriarstile.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

valu tuhara all

Tere. Mul on poolteist kuud valu vasaku jala reie tagumises ülaosas, üsna istmiku ääre all, seda just istudes, käies ja kummardades. Seistes ja pikali olles valu eriti ei tunne. Kummardades on nii, et ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist võib olla nimmelülide nihkumisega üksteise suhtes seoses kõhrketta või tagumiste liigeste vigastusega. Tõenäoline on siis jalanärvide komprimeerimine nende väljumisel lülide vahelt ja valu, tuimuse ...

Loe edasi

valu tuhara piirkonnas

Tere,
mul on juba kolm-neli nädalat valu tuhara all, õigemini selline valu, nagu oleks terve päeva halva sadulaga rattaga sõitnud. Kohati annab see valu ka jalga tunda, eriti on tunda valu vasakul ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui tahad teada valu põhjust, tuleb minna arsti vastuvõtule.

Loe edasi

Valu alaseljas

Tere! Mul on selline mure. Pöördusin arsti poole valudega alaseljas. Valud on nimmepiirkonnas, tuhara ülemises osas, kiirgub ka reide. Istudes ja lamades ma tugevat valu ei tunne. Valu on tugev seistes ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist võib olla seljahaigusest tingitud närvivaluga. Minge neuroloogi vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
tel. 6 748 591

Loe edasi

paremal pool roiete alt valutab

Tere
Olen juba pikemat aega hädas valuga, mis on paremal pool roiete all. Kui ma seda mingi geeliga määrin kaob valu ära. Vahel kiirgab see valu ka paremasse külge. Käisin arstil vereproov oli korras. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tõenäoliselt ongi tegemis roietevahelise närvijuure ärritusest tekkinud valudega. Põhjuseks on tavaliselt muutused lülisamba rinnaosas. Pilt tuleks teha rinnalülidest seljavalu kõrgusel. Ravi sõltub neuroloogi ...

Loe edasi

valud alaseljas

Valud on nn. sabakondi piirkonnas ,ei saa õieti istuda ja pean võtma valuvaigisteid kuna on pidev valu, ei ole ka kukkunud , lugesin hemorroidede kohta aga selliseid sümptomeid mul ei ole. Enesetunne ...

Katrin Kaarna

Vastas dr Katrin Kaarna

Saaksite enda tervise heaks teha järgmist:
- üle vaadata oma päevareziimi ja lülitama sellesse mõõduka kehalise koormuse
- reguleerima istet, millel istute
- pöörduda neuroloogi vastuvõtule, ...

Loe edasi

närvivalud selja piirkonnas

Hingamist halvav valu lööb selga eriti lamades ja külge pöörates või järskudel liigutustel istudes, seistes. Muidu valulikkust ei tunne (ka kompimisel selja piirkonnas). Väljahingatud kopsuga on valupiste ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Närvivalu on üks võimalus. Kui valu esineb juba kaua, tuleks teha kopsupilt ja ka ülesvõtted selgroo rinnaosast.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

istmiku närvipõletik

Tere! Pöördun Teie poole järgmise murega. Olen 28-aastane proua. Valud vasaku tuhara piirkonnas hakkasid pihta paar kuud tagasi, kuid siis ainult vahest harva. Ei pööranud selle suurt tähelepanugi. Nüüd ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Võiks teha rö-ülesvõtted nimmelülidest ja minna neuroloogi konsultatsioonile.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

Valu tuhara piirkonnas ja jalas.

Olen 37 aastane meesterahvas, alates 9.09 tundsin väsimust ja nõrka valu alaseljas,nädalavahetusel lõi ka palaviku üles 37,7-38.tänase seisuga s.o 14.09 on valu palju hullemaks läinud käisin perearsti ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ravi tõhusus sõltub diagnoosi täpsusest. Kas lähiajal on olnud puugihammustust? Kui ei siis tehke rö pilt nimmelülidest ja tulge vastuvõtule.

Tel. 6 748 591

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

kaelaradikuliit?

kas on võimalik,et kaelaradikuliit halvendab vahel hingamist?
Vahel on selline tunne,et kurku tuleb mingi klimp ette ja tekib õhu puudus ja hingeldamine.

Teie vastust ootama jäädes.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kaelaradikuliit hingamist ei takista. Sinu kaebused viitavad paanikahäirele.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: