Pearinglus pärast peatraumat 15.04.16 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere!

Umbes 5 päeva tagasi sain löögi lagipähe. Valu oli mõõdukas ja möödus suht kiiresti, kuid pärast lööki tekkis kerge iiveldus, peas imelik tunne ja uimasus. Jätkasin oma igapäevast elurütmi. EMO-sse pöörduma ei hakanud. Pähe hematoomi ei tekkinud, lihtsalt punetav ala, mis veidi valulik. Nüüd viimased paar päeva on justkui pearinglust ja peas ikka imelik tunne. tekib enam liikumisel, lamamisel kaebused üldiselt taanduvad. Iiveldust pole rohkem täheldanud. Vahest vähest peavalu, lisaks mõõdukas valu kaelas ja õlavöötmes. Kas peaksin siiski pöörduma eriarstile või EMO-sse, et teha kompuutertomograafia või oodata ja loota, et mingi aja jooksul kaebused taanduvad.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Tuleks siiski EMOs teha tomograafia ajust, ja kui ka seal on kõik korras, tuleks olla nädalajagu kodus puhkereziimil.

Dr. Ain Pajos

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

pearinglus

Tere! Öösel tekkis tugev peringlushoog, mis aja ülesse, oli ka iiveldus, külm higi, jõuetus, see taandus 4 tunni pärast, kuid peale seda jäi nagu väsimus. On olnud korra paar aastat tagasi ka pereinglushooge ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Järsku tekkinud ja kiirelt mööduv asendi muutmisega seostuv pearinglus viitab võimalikule healoomulisele sisekõrva talitushäirele. Ainus viis selgust saada on visiit asjatundlikule spetsialistile haigushoo ...

Loe edasi

Pearinglus ja -valud

Tere!

Mul on olnud nüüd juba mõnda aega pearinglus, kohin kõrvades ja peavalud. Peavalud tunduvad olevat pingevalud, vahest ka teravamad. Kõrvad tunduvad nagu oleksid umbes ja tunne on selline ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Pearinglus on lai mõiste ja vajaks täpsustamist. Kõik kaebused kokku aga viitavad kroonilisest ärevusest tingitud regulatsioonihäiretele. Ise saaksite närvisüsteemi tasakaalustada regulaarse ja kestva ...

Loe edasi

Analüüsi tulemused

Palun Teie hinnangut, kas peaksin vereanalüüsis kollasega märgitud analüüsitulemuste pärast muretsema või kas need võivad olla põhjuseks, et pulss läheb aegajalt kõrgeks, süda peksleb, nõrkus- ja väsimustunne, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Vereanalüüsi tulemuste selgitusi küsige oma perearstilt.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Pearinglus, tasakaaluhäire

Mul tekkis vasaku väliskõrva põletik ja diagnoosiks sain seenhaigus kõrvas. Arst puhastas kõrva mitmel korral ja korra vastu kuulmekilet puutudes oli väga tugev valu ja tugev peapööritus. Peale seda kahe ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tõenäoliselt on tasakaaluhäire siiski seotud sisekõrvaga. Kael ei puutu asjasse. Kui kõrvaarst põhjust ei leia, tuleks tulla neuroloogi vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
6748591
Neurodiagnostika

Loe edasi

Peatrauma

Tere. Minul selline küsimus, et kaua peale peatraumat võib esineda pearinglust? Nimelt 6 nädalat tagasi sain korraliku peatrauma, kukkudes 5 m kõrguselt vastu kivipõrandat. KT-uuring peast tõi nähtavale ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui asi on vähehaaval paremaks läinud, siis on vaja vaid aega, sageli mitmeid kuid et seis normaliseeruks.
Võiks käia ka kõrvaarsti vastuvõtul
Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

pearinglus ja kerged tasakaaluhäired

Pearinglus ja kerged tasakaaluhäired. Selline tunne nagu pärast karusselli peal olemist - natuke ebakindel ja kohati ajab kergelt iiveldama. Pea on kogu aeg veidi imelik, vahel rohkem, vahel vähem. Kukkunud ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tõenäoline on häire sisekõrvas asuvas tasakaaluorganis. Kui pearinglus segab igapäevast elu, tuleks tulla vastuvõtule.
tel. 6 748 591

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Pearinglus ja rütmihäired

Tere.
Minul algasid 4 aastat tagasi südame rütmihäired(topeltlöögid). Hiljem algasid kuumahood, südamepekslemine ja peapööritused.3,5 a.tagasi läksin arsti juurde, kuna ei suutnud enam töötada. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist võib olla kroonilisest depressioonist või ärevushäirest tingitud regulatsioonihäiretega. Vajate ilmselt teise neuroloogi arvamust.

Tel. 748 591
Dr. Ain Pajos

Loe edasi

8.a. poisi peatraumad

Olen väga mures oma lapse (8.a. poiss) pärast. Nimelt on tal olnud 3 peatraumat, millega ka oleme pöördunud traumapunkti (2 tõsisemat kukkumist - ühe puhul oli lühiajaline teadvusekaotus). Korra oleme ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Peatrauma põhjustab lastel peavalu vaid paar päeva kuni nädal. Korduvaid peavalusid ei saa sellega siduda. Põhjus on ilmselt muu nt. algav migreen.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

kaelalihaste harjutused ja peapööritus

Tere!
Kui kaugele tohiks kaelalihaste harjutustega üldse minna - kui pärast paari lihtsat harjutust on päevade kaupa peapööritus ja tasakaaluhäired, kas siis on see "vähese harjutamise viga", nagu ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Vähese harjutamise viga on kohene pearinglus seoses kaelaharjutustega. Kui pearinglus püsib mitu päeva tuleks diagnoosida põhjus.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

pearinglus ja sellele järgnev valu mõlemas kasivar

Lugupeetud dr. Pajos!
Olen mures oma abikaasa pärast. Juba mitmendat korda on olnud selline situatsioon: pea ringlus ja siis lööb valu mõlemasse käsivarde, nagu pitsitaks, umbes 5-10 minutit. Samas ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Põhjusi pearinglusteks ja teadvusekaotusteks on mitu. Konkreetseid soovitusi eeltoodule tuginedes anda ei saa. Soovitan alustada visiidist neuroloogi juurde.

Dr. Ain Pajos
6 748 591 ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: