nn.sipelgad kaelal 17.07.15 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Algas umbes 6 kuud tagasi,nagu sipelgad jookseks selgrool ,alguse sai kaela juurest ja nüüd on tervel kehal närviimpulsid ,nahk roosatab kergelt ,kerge värin jalgades.Muidu magasin normaalselt ,aga nüüd ei saa ,sest närvid jooksevad .Püüan olla rahulik välja kannatada ,aga see nagu ei lõpegi.Kas see võib olla neuroloogiline või psühhatriline probleem. Olen 8 aastat tagasi depresiooni ravinud.Ootan väga teie nõuannet

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Tere

Tegemist võib olla nii kroonilisest ärevusest tingitud närvisüsteemi regulatsioonihäirega kui ka neuroloogilise haiguse tunnusega. Tuleks tulla neuroloogi vastuvõtule asja selgitamiseks.

Tel. 6 748 591
Dr. Ain Pajos

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Ninatrauma

Tere, kirjutasin paar kuud tagasi teile sellise küsimuse :
“ Tere, mul oli hiljuti ninatrauma. Käisin EMOs õmblemas ja seal tehti ka röntgen. Öeldi, et luud on korras. Valu ma ei tundnud kordagi, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ninaprobleemidega tuleb minna ninaarsti (LOR) vastuvõtule. Kirja teel asja ei selgita.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Jalavalu

Mul valutab terve parem jalg siis kui liigun. Istudes ja lamades ma valu ei tunne. Varem on olnud probleeme parema põlvega, kolm aastat tagasi.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Valude põhjuseks võib olla probleem puusaliigesega või ka nimmelülide vahelise diskiga. Tuleks teha rö. pildid puusaliigestest ja nimmelülidest. Suunab perearst.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Pikaajaline puusa/alaseljavalu

Tere,

Üle aasta aja vaevanud pidevad puusavalud,mis just öösiti tunda annavad ja viimasetel nädalatel lisandunud ka tugev nimmepiirkonna valu,mis kiirgab ka jalgadesse.Kõikvõimalikud vereanalüüsid ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Medrol on hormonaalne põletikuvastane ravim ja õige oleks selle näidustust ja tarvitamisviisi just teile küsida retsepti kirjutanud arstilt.
MRT näitab närvijuure pitsumise võimalikkust.

Loe edasi

terav valu paremas õlas

Kät küljele või taha sirutades sirgelt lööb õlga terav valu nagu oleks saanud elektri löögi. 10- 15 sekundi pärast see leeveneb, kuid jääb mitmeks tunniks kiirgama õlavarde. Eriti juhtub see järskude liigutuste ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist on kõõluseotsa põletikuga õlaliigeses, ilmselt seoses ülekoormusega. Valu kestab tavaliselt kaua. Oluline on vältida käega liigutusi, mis põhjustavad valu. Kiiremaks valu vaigistamiseks teeb ortopeed ...

Loe edasi

parem käsi tuim?

Olen eelnevalt seljavaluga haiguslehel,aga täna hommikul parem käsi sureb ära teen harjutusi,aga ikka mitte midagi hetkeks ok aga siis jälle tunnen et sureb ära? mull oli kolm ja pool aastat tagasi keiser,paigaltati ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Käe suremine ei ole seoses epiduraalsüstiga. Tavaline põhjus on närvikompressioon seoses randmeliigese painutus või sirutusasendiga. Kui käe suremisesle kaasub ka tuimus ja sipelgad samas näopooles või ...

Loe edasi

Kukkusin maha ja nüüd peaga probleemid

Pärast lumelükkamist hakkas halb, jõudsin tuppa ja kukkusin maha. Ajas iiveldama. Teadvust ei kaotanud, aga peas oli jube halb, pead ei saanud pöörata ega liigutada. Lamasin 2 ja pool tundi, kuni sain ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tuleks kindlasti mõõta vererõhku ja südametegevust ataki ajal.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Pea ringlus koos (omapärase) tasakaaluhäire intsidendiga

Tere! Juba mõned kuud on peas esinenud uimasust/pearinglust rohkemal-vähemal määral. Kuid mis rohkem muret teeb on see, et kaks korda (ca kuu ajase vahega) on olnud olukord, kus peas tekib äkki imelik ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist võib olla nt südamerütmi häirega mis viib vererõhu järsu languseni. Soovitan mõõta vererõhku ataki ajal püsti ja pikali olles.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

parema jala naha sooja- ja korvetustunne

7-8 päeva tagasi tekkis paremasse jalga soojatunne, nagu oleks kytteradiaatori juures. Siis puudutades käega reit oli korvetav tunne. Nii on see olnud kogu aeg enamvähem yhtemoodi. Käimist ei sega, lihaste ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kõrvetav tunne reie eespinnal viitab reienärvi kahjustusele - võimalik närvikompressioon nt. kubemekanalis seoses kõhusongaga, ülekaaluga, rakmevöö kandmisega. Kui probleem püsib tuleks minna neuroloogi ...

Loe edasi

Perinataalne insult

Tere, minu lapsel juhtus perinataalne insult. MRT uuringu järgi on kahjustus parema poole keskmise ajuarteri varustusalal. Kui ta oli IROs sedatsioonis peale sündi, siis oli registreeritud krambiaktiivsus, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui laps krambivastast ravi ei saa ja hoogusid esinenud ei ole, ei ole vajalik teostada EEG uuringuid regulaarsete intervallide järgi. Väikelapse aju on eriti kohanemisvõimeline ja insuldist paranemine ...

Loe edasi

Ebamugavus tunne kätes ja jalgades

Paar nädalat tagasi hakkas valutama alaselg vasakult poolt. Ebamugavustunne esineb vasakus jalas aga rohkem paremas jalas. Alguses oli ebamugavustunne varvaste juures,nüüdseks on imelik tunne terves jalas ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Mida rohkem googlist uurite, seda rohkem raskeid haigusi leiate. Pidage nõu perearstiga.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: