Tuimus ja pingetunne vasakus nöopooles 14.05.14 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Palun Teilt eksperthinnangut järgmisele loole:

Augustis 2013 tundsin, et mul kuidagi vasak põsk muutus päev-päevalt tuimaks ja pakitses. Silma alt nagu pisut kiskus ja silm sügeles. Ühel hetkel oli vasak pool nii tuim, et ma ei tundnud huuli, põske, lõuga ega ka vasakut keele poolt.

Kuuaega oli juba vasak näopool tuim, surises ja nagu oleks paistes, aga väljast midagi aru ei saa.
Süüa, mäluda sain ainult parema poolega, maitset tundsin ainult parema poolega.
10.10.2013 perearsti diagnoos belli paralüüs. Juba teist kuud vasakpoolne põsk surises, ei tundnud hästi toidu maitset ja igemed olid valulised. Ravi ei pandud, ütles, et sellega pannakse hormoonravim peale, aga kuna mul hakkab juba taastuma ja midagi on peal, siis ta ei kirjuta praegu rohkem.
15.11.2013 olid asjad päris hullud, igemed paistetasid ja olid valulikud põsk valutas ja oli tundetu ning tuim. Olukord oli nii halb, et sain läbi mitmete helistamiste Medicumi tasulise neuroloogi juurde, kes arvas, et see on ikka kolmiknärvi põletik ja tegi ka põskkoopast ja ninakoopast röntgenpildi, millest selgus, et nina limaskestad on paistes ja tegu raske nohuga. Ta soovitas nina-, kõrva- ja kurguarsti juurde minna..
18.11.2013 sain perearstilt saatekirja nina-, kõrva- ja kurguarsti juurde, kes lasi teha analüüsid ja määras Diclofenaki ja mingi limaskestade turset ning allergiat vähendava rohu Opexa, mis juba esimesel manustamisel aitas. Analüüside tulemused sain järgneval päeval teada ja need olla head. Pidin minema reisile, kus oli üsna kehv – põsk oli valus ja reageeris igasugustele keemilistele asjadele nagu päikesekreem, parfüümid või huulepalsam. See ebamäärane valulik tunne oli selleks ajaks kestnud juba kolm kuud.
2. 12.2013 nina-, kõrva- ja kurguarsti uuel visiidil vastuvõtul soovitati jätkata Diclofenaki manustamist. 4.12.2013 teatas neuroloogi, et see on lihtsalt närvipõletik, et kolmiknärvipõletik oleks valulisem. Ütles, et hoidke soojas, külma ei tohi saada. Sellele järgnes visiit hambaarasti juurde, kes lasi igasuguseid röntgenpilte teha ja klopsis hambad läbi, kuid ei leidnud, et see oleks hammastest. Tõttöelda ma ei tundnudki hambaid.
9.01.2014 perearsti kirjutas saatekirja taastusravile. aprilliks 2014 olin käinud 8 korda laserravis. Neuroloog saatis ajuuurinigutel, mille tulemused olid kõik korras ja andis saatekirja näo- ja lõualuu kirurgi juurde. 25. märtsil perearsti vastuvõtt, et rääkida oma seisundist ja sellest, et mul oleks vaja siiski uut aega nina- kurgu ja kõrvakirurgile. Käisin perearstil ja sain saatekirja nina-kurgu kõrvakirurgile ja sain teada, et ei leitud midagi. 7. aprillil teatas näo- ja lõualuu kirurg, et see on ikka närvihaigus, et see ei ole seotud näo- ja lõualuu kirurgiaga. Teatas, et see on 7. võib-olla isegi 8. närv ja seda peaks ravima neuroloog. Kuna hakkasin selle jutu peale enesehaletsusest nutma, siis kutsus kolleegi, aga sellest ma ei saanud aru, kas ta oli neuroloog või oli näo- ja lõualuu kirurgia arst. Tema siis uuris kuidas ja mis tunne on ning teatas, et see kõik ongi nii ja peab kannatlik olema, et närvi taastumine võtabki väga palju aega kuna närvi kiud peavad kõik uued kasvama. Et praegu ei olegi midagi muud teha kui oodata. Ja alles augustis võiks uuesti vaadata, kui taastunud ei ole. Ühesõnaga see närvivalu, turse ja ebamugavustunne on mind vaevanud eelmise aasta (2013) augustist saati – see teeb 9 kuud olen ma pidanud seda taluma päevast päeva, tunnist tundi, minutist minutisse. Ühesõnaga õudne on see olnud!.
Olukord täna on õige pisut parem – vasak pool on endiselt tuim ja aktiviseerub parfüümidele, tolmule, soolastele toitudele. Siis ma tunnen nagu limaskestad hakkaksid paistetama ja kipitama - aga see on vaid tunne.


Küsimus on, et mida Teie soovitate?

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

1. see ei ole Belli paralüüs (näonärvi kahjustus);
2. see ei ole ka kolmiknärvi neuralgia.

Tegemist on ilmselt isoleeritud kolmiknärvi neuropaatiaga, mille puhul kõige olulisem on selgitada põhjus.
Kas aju uuring mis teostati oli CT või MRT?, vaid viimane võib tuua selguse.
Kuna viitate vähesele paranemisele ja kui ka MRT oli korras, on võimalik autoimmuunne protsess mis tingis neuropaatia, selle põhjuse selgitamisega tegelevad reumatoloogid.

Tel 6 748 591
Dr. Ain Pajos

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Surin ja tuimus vasakus kehapooles

Tere.
Umbes kuu tagasi hakkasin aegajalt tundma kerget surinat ja tuimust vasakus kehapooles. Valu puudub. Parem käsi suriseb ka, kuid harva. Enamasti vasakus käes ja jalas. Midagi käes hoides muutub ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui suriseb vasak käsi ja jalg ja ka näopool ühekorraga, tuleks minna EMOsse asja kiiremaks selgitamiseks, kuna tegemist võib olla insuldiohuga. Soovitav on minna ka neuroloogi vastuvõtule.

Loe edasi

Surin/tuimus jalas

Vasakus jalas on imelik tunne viimased 6a. Mitte taga lihastes, vaid ees, põlvest paari sõrme jagu allpool ja laiemalt kah. Kiirgab allapoole samuti. Ei valuta, aga siiski peatun ja püüan masseerida, see ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tuleks uuesti külastada perearsti. Võimalik et ENMG uuring tuleb korrata.

dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Käsi tuim

Tere, 2 päeva tagasi avastasin, et hommikul on vasak käsi tuim ja üks lihas valulik teatud liigutustel (kiired liigutused vôi selle lihasega seotud liigutused ajendavad seda, raskused käel). Eelnevalt ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui käe tuimus püsib muutuseta siis kindlasti (EMO).

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Aju MRT uuringu tulemus

Tere!

5 nädalat tagasi tundsin vasakul pealael põletavat valusat kohta, mis püsis kaks päeva. Pea ei valutanud, katsudes oli koht väga valus. Siis tekkis pealaele ja kuklapoole selline tuim ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tsüst on vedelikupõis vasakul põskkoopas, kolded võivad olla tingitud vereringehäiretest millede põhjused tuleb veel leida. Peavalu need ei põhjusta.

Dr. Ain Pajos
6748591
Neurodiagnostika

Loe edasi

Tuimus vasakus reies

Tere!
Tööle minnes astusin üle äärekivi ja astumise ajal lõi valu selga, seljavalu oli nii tugev, et ei õnnestunud isegi kolm päeva püsti tõusta. Jõin ibumaks tablette (400mg) neljandal päeval sain ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Parim lahendus on neuroloogi läbivaatus.

Dr. Ain Pajos
tel. 6 748 591

Loe edasi

Osaline tuimus vasakus käelabas

Tere.,

Mure selles, et 2 nädalat tagasi tekkis vasakus käelabas osaline tuimus ehk siis käelaba on justkui "surnud", ei surise, kuid on ebamugav tunne käes. Millest see võib olla ja mida teha?

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist on ilmselt ühe labakäe närvi kahjustusega, sageli on põhjuseks surve närvitüvele. Käik neuroloogile selgitab milline närv, mis on põhjuseks ja kuidas kiirendada paranemist.

Tel. ...

Loe edasi

pearinglus.kolded peas.suur väsimus.

ma juba kirjutasin teile nüüd lisan enda kaebustest. juba palju aastaid tagasi hakkas silmade ees sellised ringid käima ja silmade ees sädeleb on kiskunud mind vasakule poole.vasaku silma ette on tulnud ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Küsige nõu perearstilt.

Loe edasi

pearinglus.kolded peas.suur väsimus.

ma juba kirjutasin teile nüüd lisan enda kaebustest. juba palju aastaid tagasi hakkas silmade ees sellised ringid käima ja silmade ees sädeleb on kiskunud mind vasakule poole.vasaku silma ette on tulnud ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Küsige nõu perearstilt, kes on teid uurinud ja läbi vaadanud.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Vasakus kehapooles (eriti käes) tuimus

Tere!

Viimastel nädalatel tunnen, et vasakus käes ja natukene ka jalas on õrn tuimuse ja kiheluse ("sipelgate") tunne. Otseselt pole jäsemed tuimad, kuid ebamugav on siiski. Olen viimasel ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui sipelgate tunne tekib vasakus käes jalas üheaegselt ja kestab lühikest aega, on põhjust minna neuroloogi vastuvõtule kuna vajalikud on abiuuringud.

Dr. Ain Pajos
tel 6 748 591

Loe edasi

ajutine nägemishäire+vasaku käe ja näopoole tuimus

tervist.
probleem järgmine.
viimase kuu-pooleteise jooksul on juhtunud 3 korda (nii 2 nädalase vahega), et kuskil õhtupoole päeva silmanägemine hägustub, tasakaal ja orientatsioon säilib normaalsena.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist võib olla migreenihooga, aga ka mööduva ajuverevarustuse häirega.
Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: