Aju MRT uuringu tulemus 28.04.21 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere!

5 nädalat tagasi tundsin vasakul pealael põletavat valusat kohta, mis püsis kaks päeva. Pea ei valutanud, katsudes oli koht väga valus. Siis tekkis pealaele ja kuklapoole selline tuim surve- või pingetunne, mis pole kadunud. Ka nõrgem on olla.
3 nädalat varem sain esimese AZ vaktsiinidoosi.
Trombi sai vereprooviga välistada.
Neuroloog lasi teha vereanalüüsid, millest selgus, et Borrelia burgdorferi IgM , ka kinnitav, on positiivne.
Aju MRT: aju külgvatsakesed, III ja IV vatsake on normaalse kuju ja laiusega, deformatsioonita ja dislokatsioonita. Koroidpleksuse tsüstid. Ajuvälised liikvoriruumid on normaalsed. Periventrikulaarsel on paar 2-3mm mittespetsiifilist T2 ja Flair intensiivistunud signaaliga kollet. Paremal tserebellumis on lakunaarne liikvori signaaliga kolle. Kraniaalnärvid on nähtavas osas normaalsed. Vasakus maksillaarsiinuses on 9 mm retsioontsüst.
Kuna tegu pole kohaliku neuroloogiga, siis saan tema jutule alles juuni keskel. Meili teel määrati 28 päevane borellioosiravi.
Minu küsimus on MRT kohta: mis kolded ja tsüstid need on? Kas need kolded on tingitud borellioosist (põletikukolded) või millestki muust? Kas see valus koht peas ja survetunne on tingitud borellioosist, vaktsiinist või on veel mingi põhjus?

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Tsüst on vedelikupõis vasakul põskkoopas, kolded võivad olla tingitud vereringehäiretest millede põhjused tuleb veel leida. Peavalu need ei põhjusta.

Dr. Ain Pajos
6748591
Neurodiagnostika

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Valu selja tivanukkidest jalalabani, tegin oma raha eest MRT. Saatekirja aeg mägedetaga

Hinnang MRT uuringu tulemusele

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Saan MRT uuringut vaadata vaid kui tulete vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
6748591
Neurodiagnostika

Loe edasi

MRT uuringu ûks lause.

Käisin aju MRT uuringul. Uuringu vastusel on ûks lause, mille kohta sooviksin rohkem teada saada, et mida see tähendab? Kas mul on muretsemiseks põhjust? Lause on järgnev: Ajukoes haiguslikku koldemuutust ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Igal täpsemal uuringul võib ilmsiks tulla mõni kõrvalekalle (aju arenguhäire või sünnitrauma) millega olete elanud kogu elu ja mis ei oma kliinilist tähendust. Täpsemaks vastuseks tuleb tutvuda uuringu ...

Loe edasi

Liikudes tekkiv tasakaaluhäire

Tere! Antud mure on minul alates septembrist 2017. Nimelt on liikudes väga ebakindel tunne, peas tunne, nagu oleks purjus. Lisaks sellele tekib kõrvades pidevalt rõhuv tunne, väike valu ka. Samuti kõrvades ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Subjektiivne tasakaalutus kaasneb sageli kroonilise ärevusega. Loomulikult on siis kõik uuringud korras. Tuleks minna neuroloogi vastuvõtule.

Tel. 6 748 591
Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Ajuväline tsüst

Tere

Täna oli MRT- uuring peast. Kuna neuroloogi vastuvõtule on veel aega, kuid digilugu mulle nähtav, siis teeb murelikuks mind info mis seal kirjas.
Väljavõte uuringu vastusest:

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist on aju ämblikuvõrkkelme aluse põiega mis veidi mõjutab ka aju. Võib olla kaasasündinud või ka hiljem tekkinud. Operatsioonivajadus sõltub kaebustest ja neuroloogilisest leiust. Peavalu aga ei ...

Loe edasi

Valud. Uuringu tulemus juulis 2011

Mis teha edasi, sest pidevad valud. Tehtud MRT -I LÜLISAMBA KAELAOSAS JA NIMMEOSAS.LEID.KAELAOSAS DISKIDE VEESISALDUS LANGENUD, C4 KUNI C7 KA DISKIDE KÕRGUSED LANGENUD. C4 KUNI C7 DISKIDE PROTRUSIOONID ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Pildi järgi ei saa ravimeid määrata. Kui perearst arvab et tegemist on närvivaludega, on vajalik neuroloogi läbivaatus.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

Peavalud 3 kuud

3 kuud tagasi üleöö tekkis tugev surve/pinge peas, vahel läheb üle tugevaks peavaluks, siis möödub taas, aga igapäevaselt on olnud nagu suruv tunne peas, eriti meelekohad ja pea ülaosa, vahel lööb pildi ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

KT uuring on normis. MRT uuring määrati ilmselt haigla rahateenimise sooviga (uuring on täpsem ja oluliselt kallim). Toodud uuringud teie valude põhjust aga ei selgita ja määrav on kogenud neuroloogi ...

Loe edasi

willise ringi arenguline häire

Tere.
Sattusin mõni aeg tagasi haiglasse peavalu ja osalise nägemise häirega. Saadeti diagnostikakeskusesse MRT uuringule. Kuna selleks ajaks olid peavalud juba ammu lõppenud ja ise kodus, siis uuringu ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist on suhteliselt sagedase arenguanomaaliaga aju verevarustuses. Kliiniliselt tähendab see veidi suuremat riski ajuvereringehäirele, ka seoses migreeniga. Kui peavaluhooga kaasuvad ka muud häired ...

Loe edasi

MRT uuring

Tere.

Sooviksin täpsustada, oma MRT uuringu vastust (mind uuringule suunanud neurokirurg viibib puhkusel ning seetõttu temalt vastust praegu ei saa). Lõplik diagnoos oli T dex tentorium-meningioom. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist on parema poolkera kõvakelmest lähtuva healoomulise kasvajaga.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Füüsiline koormus ja tsüst

Tere

Olen 25 aastane naine. Poolteist kuud põdesin puukentsefaliiti (põdesin kergemini, kuna 2 vaktsiini tehtud). Kuna haigusele ei saadud kohe jälile, siis tehti eelnevalt kõiksugu muid uuringuid, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

MRT uuring kerget entsefaliiti ei näita, kas seljaajuvedeliku proov näitas?
Kui enesetunne on hea võib trenni teha, soovitav on siiski 3-4 nädalat suuri koormusi vältida.

Dr. Ain Pajos
Loe edasi

Tervise parast mures.

2a.tagasi sain autotoogi tagajarjel peatrauma(contusio cerebri.fractura basis cranii).luhiaegne teadvuskadu 3 voi 5 min.Oli sarnakaare murd ning kiilluu suure tiiva murd,mis labis keskmise koljuaugu pohja.Paremal ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Võimalus tüsistuste tekkeks seoses ajutraumaga on olemas. MRT uuring ei välista ega kinnita tüsistusi.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: