Valu vasemas näopooles 26.02.13 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Umbes nädal aega on iga päev õhtuti ja vahel ka öösiti olnud tuim valu vasakus näopooles, millega kaasneb ka ühepoolne nohu. Mõne nädala eest olid paaril päeval valulikud vasaku käe sõrmeotsad, aga siis ei pööranud sellele suuremat tähelepanu. Millega võiks olla tegemist?

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Tegemist võib olla nt. põskkoopa põletikuga. Külastage perearsti.

Dr. Ain Pajos

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

nõelataolised torked vasakus käes ja jalas

Kuskil aasta tagasi öösel ärkasin üles ja olin läbimärg. Vasak käes ja jalas oli selline tunne nagu oleks keegi nõelad sisse torkinud. Vasakus pöidlas olid kõige suuremad torkimised ja pöial oli kuidagi ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui torked olid vaid vas. käelabas ja põidlas, võib põhjuseks olla närvikompressioon randmeliigeses seoses asendiga. Kui torked olid aga nii vasakus käes, jalas ja ka näopooles, on võimalik mööduv vereringehäire ...

Loe edasi

Kolmiknärv

Hammas valutab, teravad valud, kusjuures on selle hamba närv suretatud. Olen käinud umbes aasta nii hambaarsti, proteesiarsti, igemearsti, kirurgi, hügieeniarsti juures. On kohapeal konsulteeritud veel ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Hambanärvi kahjustus võib läbi kolmiknarvi põhjustada ebameeldivaid valusid kogu näopooles. Neuroloogi konsultatsioon on seega vajalik.

Tel. 6 748 591
Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Pea-, keskkõrva- ja kuklavalud

Tere
Veebruari alguses tekkis korraga äge kukla ja peavalu, mis ei lasknud öö läbi magada. Järgmine päev oli korras, aga siis lõi 5 päevaks õhtuti 41.6 palaviku ja ei lasknud magada. Hakkasin öösiti ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kõrge palavik 5 päeva järjest viitab ägedale viiruslikule vm infektsioonile. Sõltuvalt Teie asukohast ja reisidest tuleks kaaluda ka eksootilisi nakkushaigusi. Kas analüüsid puuginakkustele on tehtud ?
Loe edasi

Valud paremas näopooles

Aasta tagasi algasid suured valud paremas näopooles, ülemisest huulest ja igemetest kuni silmaaluseni, meelekohani välja. Valu oli elektriline või nagu sipelgad sebiksid mu näos. Valu kestis ehk sekundeid, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist on ilmselt kolmiknärvivaluga. See ei ole põletikuline haigus ja raviks kasutatakse epilepsiaravimeid nagu nt. Tegretol. Ravi tuleks alustada väikese annusega tõstes doosi vähehaaval kuni valude ...

Loe edasi

Lihaste tõmblused näos

Tere,
Olen kaks korda elus põdenud näonärvi halvatust. Viimane kord 9 aastat tagasi. Mõlemal korral paremas näopooles. Haiguse tagajärjel on silmi pilgutades tõmblemas suunurk (kui olen pinges, siis ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist võib olla näonärvi kahjustuse järgse seisundiga . Võimalik on ravi ravimitega, mis võib osutuda ebatõhusaks. Tõmlusi saab likvideerida ka näolihase siseste süstetega ravimiga BOTOX. Eelnevalt ...

Loe edasi

käed surevad ja sõrmed surisevad

Tere.

Umbes kuu aega tagasi hakkasid öösiti mõlemal käel sõrmed peale väikese sõrme ära surema .Hommikul tundub et on nii paksud ja vahel käib terav valu sõrmedest läbi. Käisin ka perearsti ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tõenäoliselt ei ole probleemi põhjus kaelas, vaid tegemist on käenärvide kompressiooniga randmeliigeste piirkonnas. Põhjuseks randmeliigeste vale (kõverdatud ) asend nii töötades kui magades. Med. abivahendite ...

Loe edasi

epilepsia

epilepsia dignoositud 1998. aastal (4-aastaslt). Esimene hoog une pealt, ajas õhtust toitu suust välja, toimus saaremaal vanaema juures. EEG-s epileptilised avaldused tsentrotemporaalsete spaikidena paremal. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ravimite tarvitamise ajal sageli EEGs leid väheneb või kaob . hood aga võivad korduda. MRT sageli ei näita epilepsia põhjust.
Vahel võivad ka epilepsiaravimid hoogusid sagestada.
Kui hood ...

Loe edasi

Valu vasemas jalas

Kolm nädalat tagasi tekkis valu vasaku jala vasemal poolel kedraluu piirkonnas ja jala peal.Valu on tugev ja tekkib tunne nagu ei tunnetaks neid piirkondi jalal.Valu ägeneb just vastu ööd kuid on ka piinava ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui ravimid ei aita, tuleks selgitada põhjus. Kas perearst suunaks teid ortopeedi vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Tumor metastaticum cerebri

Tere

Pöördun Teie poole haige ja tema omaste palvel.
Küsimus oleks, kas oleks võimalik haige heaks täiendavalt midagi ette võtta, kasutada näiteks kirurgilisi või mingeid muid täiendavaid ...

Katrin Kaarna

Vastas dr Katrin Kaarna

Tere!
Kuigi Teie kirjast ei selgu, kas patsiendi seisund on mingil moel muutunud peale ravi, soovitan Teil pöörduda tekkinud küsimuste lahendamiseks neurokirugi vastuvõtule. Minu arvates pole vahet, ...

Loe edasi

sclerosos multiplex

28.07.2003.a. haigestusin- tekkis nägemise langus vasakust silmast. Silma keskel oli hall laik.
Arstide obj-ne leid: pupillid külgühtlased, bulbuste liikuvus vaba, neuroloogilise ärajäämanähte ei ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Suremistunne käes võib olla uue ataki alguse tunnus. SM ravi tänane seisukoht on et ravi kaasaegse preparaadiga tuleks alustada kohe esimese ataki järgselt - sellega võib oluliselt vähendada järgneva haigusperioodi ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: