Kompuutertomograafia ajust. 05.12.12 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere!
Mure järgmine: pikka aega kimbutavad mind pearinglus, tasakaalu,- ja iiveldushood. On tehtud kaks kompuutertomograafiat EMO-s ajust nädalase vahega (kõik oli korras). Mina rumal ei tulnud selle pealegi, et uuringust saadav kiirgus ohtlik on. Siit küsimus, kui suurt ohtu kujutavad väikese vahega tehtud kompuutriuuringud minu tervisele ja kui suur oli kiirgusdoos. Kas on oht vähile? Olen murest murdumas. Tänan

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Ohtu elule ei ole, Vähioht sõltub paljudest muudest teguritest. Soovitav sel aastal rö. uuringuid mitte teha.

Dr. Ain Pajos

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Pearinglus pärast peatraumat

Tere!

Umbes 5 päeva tagasi sain löögi lagipähe. Valu oli mõõdukas ja möödus suht kiiresti, kuid pärast lööki tekkis kerge iiveldus, peas imelik tunne ja uimasus. Jätkasin oma igapäevast elurütmi. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tuleks siiski EMOs teha tomograafia ajust, ja kui ka seal on kõik korras, tuleks olla nädalajagu kodus puhkereziimil.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Lihastõmblused

Tere
Mure järgmine: u.3 kuud tagasi hakkasid silmanärvi tõmblused, kordamööda mõlemas silmas, see oli väga häiriv ja kestis igapäevaselt paar kuud. Nüüd on tõmblused kandunud ka mujale näo piirkonda(eriti ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tõenäoliselt muretsete üle. Kui soovite täit kindlust - tulge vastuvõtule.

Tel. 6 748 591
Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Kas kolmiknärvipõletik?

Tere,

minu mure sai alguses juba 2012. a augusti lõpus. Pärast puhkuselt tulekut tundsin end kuidagi jõuetuna ja väsinuna, aga ei pööranud sellele erilist tähelepanu. Kui olin mõned päevad ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist ei ole tüüpilise kolmiknärvi valuga. Kui esines ka topeltnägemine, viitab see silmaliigutajate lihaste häirele. Kuna probleem on kestnud kaua, siis oleks vaja lisauuringuid - kompuutertomograafia ...

Loe edasi

Vilin peas ja minestus

Tere
Olen 58a. meesterahvas Ida-Virumaalt ja mul on peas pidevalt vilin. Algul vilises terve pea, aga nüüd parem pool. Mõned päevad tagasi hakkas peas tugev vilin, pea hakkas ringi käima ja kukkusin ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tuleks teha EEG uuring ajust. Võimalik on nt. epilepsia (teadvusekaotused), mida saab ravimitega korrigeerida. Pideva vilina tõttu tuleks käia ka kõrvaarsti juures uuringutel. Samas tuleb jälgida, et vererõhk, ...

Loe edasi

Isa tasakaaluhäired, dementsus

Tere selline küsimus. Et kas saab või on vaja isa uurida. Ta ise on dementne ja eriti palju ümbritsvast aru minu meelest ei saa. Muidugi on paremaid ja halvemaid päevi, aga kas näiteks midagi annaks ravida ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Dementsuse korral on alati vajalik selgitada põhjus, kuna osadel juhtudel on see ravitav. Kas isale on tehtud uuringuid (vereanalüüsid, kompuutertomograafia ja EEG uuringud ajust). Kas dignoos selgitati ...

Loe edasi

Pidev survetunne peas.

Tere!
Olen 48 a. naine.
Minu probleemid seoses peaga algasid ca 5-6 aastat tagasi. Mul oli suhteliselt pingeline periood elus. Ühel hommikul ärgates ma kaotasin hetkeks tasakaalu ja ja kukkusin ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kuna Teil on esinenud teadvusekaotusi ja viimasel ajal ka deja vu tundeid, jää püsima kahtlus epilepsiale. Kompuutertomograafia ajust siin vastust ei anna.
Helistage tel. 6 748 591

Dr. ...

Loe edasi

Kompuutriuuringute kahjulikkus organismile?

Tere, pean lähiajal minema kompuutertomograafia uuringule, hirmutati mind sellega, et see on tervisele väga kahjulik, vähki tekiav jne. Kas see vastab tõele, kui kahjulik on kompuutertomograafia ja magnettomograafia, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Arvatakse et CT uuring tõstab üldist vähiriski ca.1,5%. Valik tuleb teha halva ja veel halvema vahel (haigus jääb diagnoosimata). Tuleks aga kindlasti vältida põhjendamatuid uuringuid.

Dr. ...

Loe edasi

Mikro-veresoone lõhkemine peas

Tere!

Olen 24a. mees. Nädalapäevad tagasi käis treeningul paremas peapooles kõrva taga kuklast läbi äkiline valusähvatus, valu ei kestnud kaua. Peale seda olen tundnud juba nädal aega end ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Diagnoos on tõenäoliselt ebaõige, aga sellisena nõuab kohest MRT uuringut ajust. Pöörduge diagnoosi püstitanud arsti poole.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Aju kompuutertomograafia

Mis on Robin-Virchovi ruumid ajus? Kas selline leid on tervisehäire või mitte,kas see mõjutab ka psüühikat?

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist ei ole tervisehäiret põhjustavate struktuuridega.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Kompuuteruuring ajust

Tere.
Olen 16 aastane neiu ning minuga juhtus õnnetus, nimelt hüppasin peaga basseinipõhja. Kohalik neuroloog pani diagnoosiks peapõrutuse ja kaelalihaste venituse. Siiski soovisin teha ka ajust ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui teadvusekaotust ei olnud, tuleks kindlasti teha Rö ülesvõtted kaelalülidest 2 s suunas.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: