Valud paremas küljes 28.06.13 / Nakkushaigused

Külastaja küsib:

Tere
11.07 tekkis pool päeva peale Ülemiste hiina söögikohas einestamist paremas küljes näriv valu, mis kestab siiani. On lisandunud suurem valu tagaseljas.
Viimasel ajal valu suureneb koheselt, kui midagi süüa. Eriti metsikuks muutub,
kui toit on kuivem.
Palaviku pole, aga eriti peale vedeliku tarbimist algab kohe higistamine.

Arst vastas:

Aino Rõõm

dr Aino Rõõm

Infektsioonhaiguste arst

Ida-Tallinna Keskhaigla

Tere!
Kuna teiele tehtud uuringute alusel on maksa analüüsid halvenenud vajate lisauuringuid , ainult parema külje valude järgi ilma patsienti nägemata ja lisauuringuid tegemata, ei ole võimalik teie haigust diagnoosida.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Nakkushaigused

herpesviirus


Aino Rõõm

Vastas dr Aino Rõõm

Tere!

Loe edasi

Vaktsineerimine puukentsefaliidi vastu

21.apr.2017.a. lasin ennast esimest korda elus vaktsineerida puukentsefaliidi vastu perearsti juures(Encepur).10 tundi hiljem tekkis tohutu lihasvalu,nädal aega oli probleeme istumisega ,voodist tõusmisega ...

Aino Rõõm

Vastas dr Aino Rõõm

Tere!
Puukentsefaliidi viirusevastase vaktsineerimise järgselt võib esineda peavalu, lihasvalu aga see möödub paari päevaga peale vaktsineerimist ja kui teie haigusnähud tekivad ja süvenevad 10 ...

Loe edasi

Tere

Mure selline, kas tatoveerimistindis vôib olla hiv viirus, kui eelmisest kliendist ei vahetatud värvi?ja kas järgmine klient saab viiruse? mis on maksimum peiteaeg, et 1 korra teha veenivere analüüs ja ...

Aino Rõõm

Vastas dr Aino Rõõm

Tere!
Värvi sees HIV viirus elusana ei püsi küll aga võib viirust üle kanda nõelaga, mis värvi nahka viib. Sellepärast peavad need olema ühekordse kasutamisega. Soovitan teil teha kordusvere uuringu ...

Loe edasi

Väikelapse vaktsineerimine puukentsefaliidi vastu

Kas veidi üle 1 aasta vanust last võib juba vaktsineerida puukentsefaliidi vastu? Millised on levinumad kõrvalnähud ja muud asjaolud, mida arvestada väikelapse puugivaktsiini vajalikkuse üle otsustamisel?

Aino Rõõm

Vastas dr Aino Rõõm

Tere!
Kui elate maal või on teie suvekodu maal, siis on mõistlik laps puukentsefaliidi vastu vaktsineerida. Laste vaktsiini doos on pool täiskasvanute doosist ja kokku tuleb teha 3 doosi. I ja II ...

Loe edasi

sooleparasiidid

Tere!

Lugesin ühte artiklit , kus üks doktor väitis, et pea kõik inimesed on nakatunud parasiitidesse , kes elavad maksas, ajus, kopsudes, veres ja kõhus. Ja peaaegu kõik neist on surmavad. ...

Aino Rõõm

Vastas dr Aino Rõõm

Tere!
Kõik inimesed ei ole kindlasti nakatunud parasiitidega ega ole parasiithaigused surmapõhjustena esikohal. Kui kahtlustate endal parasiithaigust, siis pöörduge perearsti poole ja ta teeb rooja ...

Loe edasi

tuulerõugete vaktsiin täiskasvanule

Tere!
Minu 5-aastane laps ei ole põdenud tuulerõugeid, kuid tuttavate lapsed on hakanud nüüd haigestuma ja ilmselt pole ka minu lapsel sellest pääsu. Ma ise ei ole tuulerõugeid põdenud ega ole oma ...

Aino Rõõm

Vastas dr Aino Rõõm

Tere!
Jah! ma soovitan vaktsineerida nii ennast kui ka last, paljudes Euroopa riikides, USAs on tuulerõugete vaktsiin kalendervaktsiinina riiklikus vaktsineerimine programmis ja nendes riigitoes ...

Loe edasi

Borrelioosi vereproovi näidud

Tere

Olen 43-aastane naine, kellel varasemalt tervisega probleeme ei olnud. Minu lugu algas 2007. aastal, kui mind tabasid ootamatult pearinglus, uimasus ja kohati lausa tasakaaluhäired. Mõne ...

Aino Rõõm

Vastas dr Aino Rõõm

Tere!
Borrelioosi on võimalik haigestuda korduvalt, sest immuunsus kestab lühikest aega, samuti on võimalik, et patsient ei tea, puugirünnakust midagi, kuna ainult täiskasvanud puuk kinnitub pikemaks ...

Loe edasi

hiv


Aino Rõõm

Vastas dr Aino Rõõm

Tere!
Parimat ...

Loe edasi

Parasiidid


Aino Rõõm

Vastas dr Aino Rõõm

Tere!
Lühike vastus teile on, et tuleb teha rooja analüüs parasiitidele, sest teil ei pruugi üldse olla parasiitidega kulgevat nakkushaigust, Ka ei saa Mebendazoliga ravida kõiki parasiite. Ravi ...

Loe edasi

hiv nakatumise võimalus

Tere!

Kuna hiv teema on väga aktuaalne, siis tuli mul meelde 2 aasta tagune seik meditsiinipraktikalt. Nimelt kuna olin alles praktiseeriv meditsiinitudeng ning veel kõigest mitte nii teadlik, ...

Aino Rõõm

Vastas dr Aino Rõõm

Tere!
Soovitan teil minna ja teha HIV uuring ja saate koheselt oma küsimusele vastuse. Kui uuring on negatiivne ei ole põhjust ka CD4 rakkude uuringuks.
Edu soovides
Aino Rõõm

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: