Veritsus ja beebipillid 07.05.21 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere!

Minu mure selline. Juulikuus saab mul täis juba 2 aastat, mil olen võtnud Yarina beebipille. Sobivad mulle hästi.
Tsükkel on väga korrapärane ja mingeid kõrvalekaldeid pole olnud. Küll aga eelmisel nädalal oli mul tabletivaba nädal ning reedel (29.04) oleksin pidanud alustama uue pillikarbiga. Jäin alustamisega päev hiljaks, st võtsin esimese pilli laupäeval (01.05). Neljapäeval (06.05) tekkis aga peale vahekorda õrn veritsus, mitte midagi hullu ja arvasin, et lihtsalt oli liigne hõõrdumine, veidi liiga kuiv ehk. Ülejäänud päev oli kõik hästi, ei mingit määrimist. Õhtul peale vahekorda ei olnud ka enam midagi. Kuni siis südaöö paiku üllatasid mind wcs veidi verised püksid. Nüüd hommikul on ka veidi verd, määrimist.
Kas võib olla, et kuna alustasin pillide võtmist päev hiljem, lõi see tsükli veidi sassi? Varem pole sellist olukorda olnud, ei ole varem ka unustanud õigel ajal võtta.
Suur tänu!

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere!

Tekkinud veritsuse põhjuseks on see, et pillivaba periood oli pikem kui lubatud. Vähene veritsus võib kesta mõnest päevast mõne nädalani. Kui pilli võtmine ununeb, tuleb see võtta kohe, kui meenub, seega oleksite pidanud võtma 01.05. päeva jooksul 2 pilli. Oluline on järgmise 1 nädala jooksul kasutada kondoomi, sest pilli unustamise tõttu rasestumisvastane toime nõrgeneb. Risk rasestuda on ka juhul, kui olite vahekorras 1 nädala jooksul enne pilli unustamist. Jätkake praegu pillide võtmist skeemi järgi ( 21 päeva). Kui võimaliku rasestumise risk on olemas, siis soovitan teha rasedustesti 2 nädala pärast.
Heade soovidega,
dr. Katrin Seidelberg

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

beebipillid ja päevad

Tere

Detsembris stressi, ebatervisliku toitumise jne tõttu jäi menstruatsioon peaaegu,et ära - ehk kestis ainult kaks päeva ja oli pruun veritsus. Jaanuaris kirjutati mulle pillid välja (mercilon). ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Pillega alustades on üheks sagedasemaks kõrvaltoimeks esimese paari kuu jooksul tekkiv ebakorrapärane vähene veritsus või harvem ka pidev määrimine. Sellisel juhul on soovitav pille skeemi ...

Loe edasi

Tsüklihäired

Tere.
Kirjutan sellise murega, et 3.11-8.11 olid päevad. Siis 10ndal olin vahekorras, kus kondoom läks katki ja võtsin koheselt sos-pilli. Siis nende pärast oli verejooks päris suur, käisin pelgulinna ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Sos pillid sageli põhjustavad tsüklihäireid. Beebipillid ongi tsükli regulatsiooniks.. Sageli esimene kuu võib ka nenede foonil olla määrimist. KUI tuleb nädalane paus siis tuleb ikka menses ja peale ...

Loe edasi

Beebipillid

Tere,

Hakkasin võtma Novynette tablette, esimest kuud. Esimesest menstruatsiooni päevast on tänaseks möödunud juba 14 päeva, kuid vereeritus pole ikka veel lõppenud. Verd ei tule küll palju, ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
pillidega alustamise esimesel kuul esineb sageli veritsust, mis võib olla ebaregulaarne või pidev. Harva jätkub vähene veritsus ka teise tsükli jooksul. Soovitan praegu jätkata pillide võtmist ...

Loe edasi

Beebipillid

Tere
Eelmine laupäev võtsin Postinor 2 tablette. Neljapäeval käisin naistearsti juures ja lasin kirjtuada rasestumisvastased tabletid. Neid pidin võtma hakkama menstruatsiooni esimesel päeval, mis ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

tere. Postinor võib tekitada tsüklihäireid. Võib vallandada mensese või lihtsalt pisut määrida. Tegelikult oleks pidanud ära ootama mensese ja siis alustama pillide võtmist. Kuna teie alustasite pillide ...

Loe edasi

Beebipillid

Tere!
Arst kirjutas rasestumisvastased pillid Yarina. Ekslikult alustasin võtmist aga mitte menstruatsiooni esimesel päeval vaid Postinori võtmisest tulenenud väikesest vereeritusest, mis kestis ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Postinori võtmine nihutab sageli menstruatsioonitsüklit. Võtke skeemi järgi pille edasi ja ärge praegu katkestage, sest siis tekib paari päeva mõõdudes taas veritsus. Kuna Te ei alustanud pillide ...

Loe edasi

beebipillid

Tere.
Minul on selline mure. Hakkasin just võtma beebipille. Nimeks "Harmonet". Põhjuseid oli mitmeid - suured valud seoses päevadega, ebakorrapärane tsükkel ja muidugi ka raseduse vältimise soov... ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere, murelik neiu,
pillidega alustades võib esimesel kuul tekkida minimaalne veritsus(pruunikas), mis võib kesta kogu esimese kuu jooksul, see on reaktsioon uuele hormonaalsele tasemele organismis. ...

Loe edasi

beebipillid

Tere!
Võtan tri regoli tabelette. Tsükkel on normaalne. Nüüd oleks vaja, et päevad hakkaksid 1 nädal varem. Kui ma jätan viimase nädala tablettidest võtmata, kas siis nihkuvad päevad nädala võrra ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere, Mari!
Sul on täiesti õigus, lõpetades pillidega 1 nädal varem ,algab veritsus mõni päev peale viimase tableti võtmist. Sellisel juhul rasestumisvastane toime nõrgeneb ja kasutama peab lisakaitsevahendeid ...

Loe edasi

beebipillid

Tere!

Olen kasutanud neli kuud logest-pille. Lugesin, et "päevi" on võimalik pillide abil vahele jätta. Esimene kord ei juhtunud midagi. "Päevi" teist kuud järjest vahele jättes aga algasid ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Pille iga päev katkestamata võttes tekib veritsus mõned päevad pärast viimase pilli võtmist. Veritsus tekib pillide võtmise ajal kõige sagedamini siis, kui unustada tablett võtmata või võtta see ...

Loe edasi

beebipillid

Tere, tarvitan Logesti juba mitmeid aastaid.Soovin teada, mis nimetusega beebipillid on logestist nõrgemad.
Tänud ette.

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Mirelle tabletid on Logestist nõrgemad.

Loe edasi

beebipillid

Tere! Kas beebipillid on vastunäidustatud, kui mul on olnud munasarjas tsüst?

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija !

Antibeebipillid ei ole vastunäidustatud healoomuliste tsüstide ja tsüstoomide puhul anamneesis (eelnevalt). Pahaloomulistega on teisiti.

Naistearst Galina Litter,
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi