Rasestumine 27.01.22 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Oleme üritanud mehega perelisa saada umbes 2 aastat mis ei ole siiani paraku õnnestunud. Hakkasin külastama erinevaid arste. Järjepidevalt avastati tsüste mis tõttu võtsin Lyndinette kuni arst kinnitas et hetkel tsüste pole ja teeksin ravikuuri lõpuni ja rohkem võtma ei pea. Anamneesid on kõik korras alati olnud kuni viimase Pap proovini millest kirjutan allpool.
14 detsember avastati mul kollaskeha hematoom vasakus munasarjas mis pidavat oodatava mensesega ka kaduma (kui nii öeldakse) Peale mida pidin uuesti minema kontrollima (11.01.22) kollaskeha hematoomi mida minu suureks rõõmuks ei olnudki enam küll aga olid tüstid. 11.01.22 võeti ka Pap proov. Analüüsid näitasid et mul bakteriaalne Vaginoos, niisiis kirjutati mulle Donaxyl vaginaal tablett mida kasutasin 6 päeva. Uuesti annan pap analüüsid 4 kuu pärast.
Oleme olnud mehega kuu kõige viljakamal ajal ja tänase seisuga on menses hilinenud 8päeva.Rinnad on meeletult valusad ja veidi paistes, kõht on kinni ja pinges, söögi isu pole ollagi enam, alakõht kisub aeg ajalt krampi mõned sekundit on krampis ja siis källe kaob. Olen teinud 2testi (riba testid) mis on olnud negatiivsed. Võtan igapäevaselt
Siit minu küsimused:
1)Kas Rasedus võib siiski eksisteerida kuigi testid seda ei näita?
2) Kas Donaxyl tabletid võivad tekitada tüskli häire?

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Tere, Kodutestid ei pruugi väga varajast rasedust näidata, seega korrake nädala pärast. Donaxyl ei saa põhjustada tsüklihäireid.

dRKadastik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Rasedus

Tere,
Esmasel arsti vastuvõtul käies oli loote rebukott ja südamelöögid ilusti näha. Täpselt viimast mensturatsiooni ei mäleta. Arst pani kirja 5 nädalat rasedust. Kas on võimalik, et reaalne rasestumine ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Rasestumine on toimunud umbes 3-4 nädalat ehk üle 20 päeva tagasi. Kui rasedus kasvab, siis saab veelgi täpsemalt rasestumise aega ja oletatavat sünnituse tähtaega määrata.

Loe edasi

Rasedud

Tere.küsimus järgmine,lõpetasin beebipillide võtmise,kas on võimalik,et jään rasedaks?beebipillid mida võtsin olid daylette.tänades .

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Kui Tei ei kasuta enam mingit rasestumisvastast vahendit, siis on rasestumine muidugi võimalik.

Loe edasi

Rasestumine menstruatsiooni ajal

Tere,
Olen pisut mures ning mõtlesin siia kirjutada. Lugu järgmine: mul oli kaitsmata vahekord menstruatsiooni ajal, mees ei lõpetanud sees, kuid siiski kaitsevahendeid ei kasutanud. Ka on võimalus, ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Menstruatsiooni ajal rasestumine on üliväikese tõenäosusega, kuna ovulatsioon tavapäraselt toimub alles tsükli 12-14 päeval. Soovitus on siiski kasutada alati kondoomi või konsulteerida ...

Loe edasi

Rasestumise võimalikkus

Mul on küsimus seoses rasestumisega. Kas naisel on võimalik rasedaks jääda vannis või duši all käies, kui enne teda on vannis või duši all käinud meesterahvas ja vanni või dušikabiini on sattunud spermatosoidid.

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
rasestumine vannis või duši all pole võimalik, kui ei toimu suguühet . Teie tütre hirmudel pole küll mingit alust. Rasestumine peale mehe vannis või duši all käimist pole kuidagi võimalk. ...

Loe edasi

Rasestumine peale emakapolüübi operatsiooni.

Tere!
Olen 26 aastane. Probleem seisneb sellest,et mul avastati emakal polüüp (4X8mm)ning nädala pärast on puhastav operatsioon. Kuna pole varem rase olnud,ega samuti aborte teinud, siis minu mure ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Loomulikult on. Polüübi olemasolu võib rasestumist takistada. Soovitaks 2-3 kuud vahet pidada ja siis üritada rasestuda. Dr Kadastik

Loe edasi

rasestumine pärast aborti

Palun öelge, kui pärast aborti on tekkinud tüsistused ja rasestuda enam ei saa, kas siis pole nagu enam üldse mingit ravimise võimalust?

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Kindlasti on tänapäeval võimalusi rohkem kui kunagi varem. Mida täpselt teha, sõltub tüsistusest. Dr Kadastik

Loe edasi

rasestumine

Tere,
küsimus selline: kas rasestumine on võimalik ka siis kui menstruatsiooni ei esine, olen suhteliselt alakaaluline (43kg, 160cm), nn "päevad" on mul väga ebakorrapäraselt, nüüd pole jälle juba ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Kui menstruatsioonid on ebakorrapärased , siis nn. ohtlikke-ohutuid päevi arvestada ei saa. Suure tõenäosusega on toimuvad tsüklid anovulatoorsed (ovulatsiooni ei toimu.) Nii madala kaaluga on suur ...

Loe edasi

rasestumine antibiootikumikuuri ajal

Tere!
Selline küsimus ongi - kas lootele on halbu mõjusid, kui rasestusin antibiootikumikuuri ajal (Zinnat) Väga mures....
Tänud, Teele

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Ei peaks muretsema, pole tõestatud Zinnati lootele toksilist toimet.
dr. Seemen

Loe edasi

Hambad ja rasestumine

Tere
Kas augud või põletik hammastes võib olla takistuseks rasestumisel?

Ette tänades

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Mitte otseselt, kiud kõik põletikukolded on organismi normaalsele funktsioneerimisele takistuseks.
Korrastage suuõõs enne planeeritavat rasedust.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi