Rasedud 13.02.22 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere.küsimus järgmine,lõpetasin beebipillide võtmise,kas on võimalik,et jään rasedaks?beebipillid mida võtsin olid daylette.tänades .

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere!
Kui Tei ei kasuta enam mingit rasestumisvastast vahendit, siis on rasestumine muidugi võimalik.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Päevade edasilükkamine

Sooviks teada kuidas oleks võimalik päevi edasi lükata peaksid hakkama esmaspäeval kuid sõidan täna reisile ja kasutan Nuvaring rõngast

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Jätke seekord paus vahele. Võtate selle ringi välja ja kohe paigaldate uue ning 7 päevast pausi ei tee. Järgmine tsükkel jätkate skeemi järgi nagu seni olete rõngast kasutanud.
Kui ...

Loe edasi

Päevad

Tere!

Põdesin üle kuu aja tagasi koroonat,esimest korda. Peale selle põdemist on päevad,kuidagi väga imelikult käinud.Päevad on kaks korda kuus.See segab elu.Lisaks varem ei ole olnud valusid,enne ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Koroona võib soodustada tsüklihäireid, kuid enamikel juhtudel muutub tsükkel tavapäraseks paari kuu jooksul. Valude korral saate kasutada ibuprofeeni 400mg kuni 3 korda päevas. Kui tsükkel ...

Loe edasi

Pruun eritis

Sihuke probleem on et hakkasid päevade algusel tupest pruuni värvi eritst tulema.
Ei tea mida teha? kõik heledad pesud on rikkudud.
Sooviksin infot mida teha ja kuidas seda vältida.

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Kui teil normaalset menstruatsiooni ei ole alanud ja 2 nädalat on ainult määrinud, siis palun pöörduge günekoloogi poole kontrolli. Tegemist võib olla tsüklihäirega, munasarja tsüstiga, ...

Loe edasi

Kontraseptiivne plaaster

Tere!
Alustasin eile kontraseptiivse plaastri kasutamist. Kahjuks tunnen ennast täna väga halvasti ja iiveldab terve päev. Kui ma plaastri ära võtan, kas iiveldus läheb üle? Ma prooviksin järgmine ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

See on suhteliselt tavaline kõrvaltoime ja seotud östrogeeni lisadoosiga. Tavaliselt keha harjub ja see kõrvaltoime kaob 1-2 kuuga. See on väga individuaalne. Plaastri hormoonidoos on ...

Loe edasi

Polüüp

Tere!
Eelmine kuu avastati uh kontrollis emakas polüüp suurusega 1,3 cm. Kaebusi mulle ei põhjusta. Võeti vereproovid ka need olid korras, seal hulgas raud oli korras. Arst määras mulle opi aja juuli ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Kui teil ei ole väga vererohkeid-pikki menstruatsioone, siis saab operatsiooniga sügiseni oodata. Emaka polüübid on soovitav eemaldada ja kuldse standardina on soovitatav peale operatsiooni ...

Loe edasi

Tupe voolus

Tere,minu 11a tütrel on tekkinud suur tupe voolus selline linane kleepuv hallikas aluspüksid täiesti märjad koguaeg.mis see olla võiks ja mis tegema peaks kas peaks muretsema .

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Puberteedialguses on valgevoolus suurenenud. See ei tähelda mingit põletikku,vaid munasarjad hakkavad tööle. Kindlasti on seda märgata juba enne esimese menstruatsiooni teket.
Kui menstruatsioon ...

Loe edasi

Emaka polüüp

Tere!
Käisin paar nädalat tagasi naistearstil ja arst tuvastas uh uuringul emaka polüübi 1,3 cm. Arst määras juuli kuus op aja ja ütles, et pean sööma hakkama kas pille või paigaldama hormoonspiraali. ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 41-aastane

Ultraheliuuring on osaliselt subjektiivne ja sõltub väga palju vaatajast, aparatuurist, hetke kujutisest, menstruaaltsükli päevast ...

Loe edasi

HCG tase ja raseduse kohta

Ma viimaste päevade järgi olen 5 nädalat rase, aga vahekorra järgi 3+2 kuni 4 max. Ma käisin eraarstil tema pani mulle 5 +5 ja ütles loodet pole, et tema on kindel see on emakaväline rasedus ja saatis ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Teil on algav rasedus ja seda ei pruugi veel täpselt ultrahelis näha. Kõigepealt näeme väikest lootemuna ja seejärel selle sees arenevat loote alget alates 4-5.rasedusnädalast. Lootes ...

Loe edasi

Roosa voolus

Tere!

Lõpetasin beebipillide võtmise kuskil kuu aega tagasi ära. Leht lõppes viimase päevaga ja siis tuli 7p vahe ja enam edasi ei võtnud. Seoses sellega algasid mul päevad ilusti aga kui ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Peale pillidega lõpetamist ovulatoorne menstruaaltsükkel taastub ja naissuguhormoonide tsükliliste kõikumiste tulemusena võib esimestel kuudel esineda vähest määrimist ovulatsiooni perioodil, ...

Loe edasi

SOS pill

Tere!
Sooviksin teada, kas SOS pilli võtmine tekitab kaalukasvu. Olen selle kohta varasemalt kuulnud, aga pole kindel selle info korrektsuses.
Kõike head

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

SOS pill sisaldab suures koguses ehk löökannuses naissuguhormooni gestageeni. See võib ajutiselt mõjutada teie enda hormoonsüsteemi, kuid tavaliselt möödub see toime 1-2 kuuga. Suuremat ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi