Beebipillide aja vahetamine 16.09.21 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere

Olen võtnud Jeanine beebipille juba 6 kuud. Olen alati võtnud kell 12, aega pole muutnud, kuid nüüd tekkis järsku elutempo muutus ja sooviksin hakata võtma kell 21. Hetkel on 7 päevane paus ja peaksin hakkama uuesti võtma 3 päeva pärast. Kas muudan kohe kellaaega või peaksin järk-järgult seda tegema?

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere!
Sellisel juhul soovitan teha paus 7 päeva asemel 6 päeva ja jätkata sama skeemi järgi: 21 päeva pillid, 7 päeva paus.
Heade soovidega,
K.Seidelberg

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

sügelus tupes

Tere!

Mul pidevalt sügeleb intiimpiirkonnas ja seda juba tegelikult aastaid, algas see probleem vaikselt 2011. aastal kui lõpetasin beebipillide tarbimise (võtsin neid üle 10 aasta) olen ka ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Olete 33 a naine ja suure tõenäosusega pole kaebused seotud tupekuivusega- selline olukord tekib seoses menopausiga. Kihelust intiimpiirkonnas põhjustab kõige sagedamini candida albicans e. ...

Loe edasi

Beebipillide võtmine

Olen mures oma beebipillide võtmise pärast. Alustasin eelmise kuu 14-st Yaz beebipillide võtmist, kuid juhuse tahtel läksid pillid kaotsi. Enda lollusega haarasin uue paki ja üritasin meede tuletada, millal ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Kirjelduse järgi ei oska ka mina dokumenteerida võimalikku rasedust.Ilmselt siin ikkagi rasedust ei ole.Kuigi võtsite platseebotablette just võimaliku ovulatsiooni ajal,oli eelnev kaitse tablettidega ...

Loe edasi

Beebipillide kellaaja vahetamine

Tere

Olen võtnud 3 kuud Clormetin beebipille õhtuti kella 22 ajal, kuid sooviksin seda kellaaega tõsta kella 16ks. Kuidas peaksin toimima? Kas alustan uue kellaajaga siis, kui algab ka uus ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
et pilli võtmise kella-aega ette tuua, pole vajadust oodata uue tsüklini, vaid võtke juba järgmisel päeval pill varem ( k. 22 asemel k.16) ja jätkake nii edasi. Pilli toime nõrgeneb vaid ...

Loe edasi

Pikaajaline veritsus

Tere!
Mure selline, et septembri lõpus olid päevad. Ja algasid uuesti umbes nädal peale päevasid, ehk veritseb nüüd juba pea kuu aega.
Veritsus iseenesest algas vist peale vahekorda (pole ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
pillidega alustades on sageli esimese kahe kuu jooksul ebakorrapäraseid ja pikki veritsusi. Kõige sagedamini tekivad pikad tsüklivälised veritsused aga siis, kui pilli õigeaegne võtmine ununeb. ...

Loe edasi

Depo Provera.

Tere!

Olen 35 aastane ja kasutan Depo Proverat juba aasta ja pole olnud kõrvalnähte (pillidega olid veritsused jm.). Kuuldavasti on see üks kindlamaid vahendeid rasedusest hoidumiseks, siis ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, Depoo-provera ei ole soovitav kasutada üle 5 aasta, kuna see prerparaat soodustab luude hõrenemist. Soovitav oleks siis tõesti vahetada Mirena spiraali vastu. Kui meeelou häired tekivad seoses depoo-proveraga ...

Loe edasi

Põletikuline haigus!

Tere! Olen 22a ja 4 kuud tarbinud antibeebipille Lyndinette 20mg. Sealt maalt alates algasid ka tupehaigused. Enne pille kasutasin vahekorra ajal kondoome, probleeme ei esinenud. Peale pillide võtmist ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
probleem sai alguse pillide võtmisest ja see seos on loogiline. Pillide ja teiste hormonaalsete rasestumisvastaste vahendite toimel võib tupevoolus muutuda, sageli tekib tupe seenpõletik, mis ...

Loe edasi

Kõhus valud

Detsembri kuust lõpetasin beebipillide võtmise sooviga rasestuda. Nüüd paar nädalat tagasi algasid mul pistelised kõhuvalud. Esialgu olid need nõrgad, vähetuntavad ja kestsid kauem, nüüd tulevad kõhuvalud ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Võib olla olete rasestunud.Ostke apteegist rasedustest ja hommikul esimesest uriinist testige võimalikku rasedust.Arstile minge tingimata,sest ka emakaväline rasedus võib anda positiivse testtulemuse.Edu ...

Loe edasi

Vereeritus logesti kasutamise ajal

Tere, minul on selline probleem, nimelt beebipillide Logest kasutamise ajal on jätkuvalt vereeritus sama mastaapne kui päevade ajalgi kogu pillide kasutamise aja vältel ja seda 2x21 päeva jooksul juba, ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Kuna 2 kuu jooksul on olnud pidev veritsus, soovitan pille vahetada.
Veritsus on pillide kõrvalmõju.
dr. Seemen

Loe edasi

beebipillide tõhusus


Lgp. Dr. Aire Sekavin


Kas alkohol vähendab beebipillide tõhusust, kasutan Marveloni?

Kas kindluse mõttes võiks võtta ka seda avariitabletti igaks juhuks, mis peale ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.
Alkohol mõõdukas koguses ei vähenda pillide tõhusust . Hädaabipilli lisaks Marvelonile ei ole vaja võtta.
Tervitades Aire Sekavin

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi