Harmonet ununes 29.04.21 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Unustasin esimese pilli võtta, see meenus 24 tundi hiljem. Võtsin kuuetunnise vahega kaks pilli ühel päeval. Seitse päeva tagasi olin vahekorras. Kas on võimalus, et olen rase?

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere!
Kui pilli võtmine ununeb rohkem kui 12 tundi, siis pillide rasestumisvastane toime nõrgeneb. Kui Te unustasite peale 7-päevast pausi esimese pilli võtta, siis järgmise 7 päeva jooksul tuleb kasutada lisakaitsevahendina kondoomi. Risk rasestuda on juhul, kui vahekord on 7 päeva jooksul enne ununenud pilli päeva. Seega on väike risk olemas. Jätkake pillide võtmist skeemi järgi: võtke pille 21 päeva, seejärel 7 päevane paus. Rasedustesti soovitan teha 7-10 päeva pärast.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Rasestumisvastased pillid

Tere,

Sooviksin uurida mida teha kui unustasin võtta kolmanda nädala viimase pilli.(olen võtnud pille juba 5 aastat ja esimene kord ununes.) Suure hirmuga järgmisel päeval võtsin kaks pilli ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere !Nüüd on küll hirmul suured silmad .
Tegite kõik õigesti ja jätkake skeemi järgi nagu kirjutasite.
Edu soovides,Maie Väli

Loe edasi

Ibumaxi ja Harmoneti koosmõju.

Tere!

Antibeebipillide Harmonet infolehes oli kirjas, et teatud valuvaigistid võivad vähendada pillide toimet. Kas ibumax(400 mg) kuulub nende hulka? (vahel pean võtma ka kuurina liigeshaiguse ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Inumax ei vàhenda pillide toimet, mistôttu ei pea lisakontratseptsiooni kasutama. Dr Kadastik

Loe edasi

harmonet ja kaalulangetamistabletid

Tere!
Olen ülekaaluline ja kasutan kaalulangetamistablette Formoline L112. Otsustasin nüüd hakata võtma Harmoneti. Kuid Formoline`l on kõrge rasvasidumisvõime ja võib lisaks rasvadele ja rasvasarnastele ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
Formoline L112 kasutamine koos pillidega pole soovitav, sest see preparaat nõrgestab pillide toimet ja seega vähendab nende efektiivsust. Soovitan Formoline L112 ravi ajal kasutada teisi rasestumisvastaseid ...

Loe edasi

Tabletid

Sooviks teada, kas hormoontabletid võivad põhjustada lastetust hiljem?
(Harmonet)
Aitäh!

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Ei põhjusta. Edu soovides,Maie Väli

Loe edasi

Harmonet

Tere!
Sooviks teada, kas Harmoneti kasutamine võib tekitada hingamishäireid.
Olen kasutanud ka Logesti ning ka siis oli hingamisega raskusi, kas on tegu valede pillidega?(vanus 22)
Ettetänades!

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Ei ole küll varem kuulnud niisugust tüsistust madaladoosiliste antibeebipillide korral.Aga individuaalne ülitundlikkuse võimalus on siiski olemas.Võib olla on tegemist mingi hingamissüsteemi haigusega? ...

Loe edasi

Harmonet

Tervist!

Sooviksin teada, kas Harmonet`ist madalama hormoonisisaldusega antibeebipille ka on? Olen H-d kasutanud 1,7 aastat ja tunnen et nad ei mõju organismile tervikuna kuigi hästi-kas Logest ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Harmonet on täpselt sama koostisega pill nagu Logest, ainult tootev firma on erinev. Saadaval on ka nendest veidi väiksema hormoonisisaldusega pillid, mille kõrvaltoimeks võivad olla ebaregulaarsed ...

Loe edasi

Harmonet

Tere!
Mul on selline küsimus.Hakkasin eelmise tsükli alguses kasutama Harmonetti.Nüüd saab esimene leht läbi ja peaksid hakkama päevad.Millisest päevast tuleb mul uuesti pille võtma hakata?Kui enne ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Peale 21-päevast tsüklit tuleb 7- päevane paus ja jälle tuleb alustada neljapäevast.

Loe edasi

pillide vahetus

Enne võtsin tablette Mercilon. Kuna tsüklite keskel tekkis pidevalt läbimurede verejookse siis sai pille vahetatud. Nüüd võtan Jeannine tablette. Ühe tsükli võtsin ära(kõik oli ilus, määrimist ei olnud) ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Pillide võtmise ajal võib veritsus tabletivabal perioodil täiesti ära jääda või esineb vaid minimaalne veritsus. Seda muidugi juhul, kui te võtsite pille korralikult ja ei unustanud ühtegi tabletti. ...

Loe edasi

Harmonet

Tere lp. Dr. Litter

Sooviksin kuulda teie arvamust, kas vahetada Harmonet pillid mingi teise preparaadi vastu, kui probleemiks on vaid rasune näonahk ja vistrikud. Olen kuulnud, et pillid ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Rita !

Pillid ehk oraalsed kontratseptiivid on eelkõige mõeldud hoidumiseks soovimatust rasedusest. Kasutame neid ka raviks. Teie peaksite otsustama:

-kui sageli elate ...

Loe edasi

Harmonet tabletid

Varsti alustan esimest korda Harmonet tablettide võtmist. Kui kasutusjuhendit lugesin oli seal kirjas, et kui menstruatsioon algab reedel, alustage tabletiga, mille juurde on märgitud "Reede". Vaadates ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Ally !

Kuna Harmoneti kõik 21 tabletti on ühesugused, võite alustada 1. tabletist menstruatsiooni 1. päeval. Olid ka pakendid nädalapäevadega. Kõik see on kergendamaks tablettide ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi