Valu vasakus rinnas 21.09.20 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere!
Mure vasakus rinnas oleva valu/ebamugavustundega. See on samas nagu närvi valu mis kiirgab ka ülaselga. See on kestnud pea 3a. Olen käinud korduvalt kontrollis, ise kontrollin tihti oma rindu ja midagi pole leitud. Nüüd mõned päevad tagasi sain vist külma ja taas lõi samasse rinda valu selline valu nagu rinnapõletikuga(terav, torkiv). Paar päeva tagasi sauna minnes ja taas rindu kontrollides tundsin rinnas sellist pehmet mügarikku. See asub rinna peal/keskel.
Küsimus siis, kas mul on paanikaks põhjust? Olen Maailma suurim muretseja, eriti peale ema haigust. Kas geenitest oleks näidanud mingeid muutusi kui mul oleks midagi hullu?
Elan ka väga pingelist elu, olen hooldajaks oma kahele üle 90 aastasele vanavanemate juba 4aastat.

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 42-aastane

Teie mure on mõistetav. See on arukas, et olete onkogeneetiliselt uuritud, loodetavasti:
https://www.kliinikum.ee/geneetikakeskus/onkogeneetika
Pärilik rinna- ja munasarjavähk (nn. rinnavähi geenides (BRCA1, BRCA2, CHEK2)

Rinnanäärmeid ei peaks traumeerima ja masseerima ning pigistama. Kui kontrollida kord kolmes kuus peale menstruatsiooni, siis on informatsiooni piisavalt.
Kaebused ei ole rinnavähile tüüpilised, aga baasmammogrammid võiks perearst siiski määrata, vajadusel teostatakse lisaks rindade ultraheliuuring. Kui need uuringud on teostatud, siis võib kasutada apteegi käsimüügist leevendavaid tooteid.

G.Litter M.D.
naistearst.ee, veebiregistratuur.ee 24/7

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Fibroadenoom rinnas

Tere!

Jaanuaris pöördusin arsti juurde, kuna vasakus rinnas oli mõnda aega ebamugavustunne, mis häiris. Tehti uuringud, biopsia - nii peene nõelaga, kui siis juba väheke suuremaga. Tehti mammograafia ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
rindade valulikkuse väga sage põhjus ongi rindade fibrotsüstilised muutused (mastopaatia, fibroadenoomid).
Rindade fibroadenomatoos väga levinud, esieneb 50-60% naistest. Sellised healoomulised ...

Loe edasi

Valu rinnas

Tere
Minu mure on selles, et viimastel päevadel tunnen valu vasakus rinnas, ka katsudes rind altpoolt valus. Millega võib tegu olla ja kas peaksin pöörduma ka arstile?
Kuu tagasi hakkasin juba ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija! Andmetest selgub, et olete 31-aastane. Kuna alustasite antibeebipillide Jeanine tarvitamisega, mis on kõrgema östrogeenisisaldusega, siis kolme esimese tabletilehe ajal võib olla rinnavalu, ...

Loe edasi

ebamugavustunne ja valu rinnas

Tere!

Millest võib olla tingitud ebamugavustunne ja valu rinnas (ühes, vasakus).
Pikali olles on väga ebamugav tunne, parem on siis, kui olla vasaku külje peal, rind vastu madratsit, ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Ebamugavuse põhjusi võib olla mitmeid, sagedamini üleminekuea hormonaalsed muutused. Vähihirmu vastu aitab vaid see, kui pöördute ise professionaalsesse rinnakliinkusse www.mammograaf.ee. ...

Loe edasi

Valud vasakus rinnas

Tere! Mina olen 18. aastane tütarlaps.
Viimasel ajal olen tundnud valu vasakus rinnas. Valud on kas nõrgad või tugevad. Rinda katsuda ma ei saa, sest siis hakkab valutama. Valutab rohkem rinna alt ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
rindade hellus on seotud tsükliliste hormonaalsete muutustega. Tsükli teises faasis, s.t. 2 nädalat enne oodatavat menstruatsiooni võib esineda rindade hellus, meeleolu kõikumised, suurenenud ...

Loe edasi

kas rinnavähk

Tere!
Mure tunnen oma ema pärast. Ema on 58 aastane. Tunneb juba teist päeva vasakus rinnas tugevat "närivat" valu. Soojas vannis valu kaob. Rindades tukke ei ole tunda. Samuti ei ole muutusi rindade ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Suur tõenäosusega on probleem seotud stressiga. Reeglina rinnavähk ei valuta. loomulikult peab teie ema pöörduma arsti juurde ja tegema mammografia uuringu. kõike head soovides Dr kadastik

Loe edasi

Mure!

Tere.
Olen 23a. Ja mul on selline mure et avastasin et mul oleks justkui vasakus rinnas mingi väike tükk. Teda on katsudes kergelt tunda. Valu teinud ei ole. Mis teie arvate kas oleks vaja muretseda. ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.
Igasugune tükk rinnas vajab täpsustamist. Suure tõenäosusega on tegemist healoomulise fibroadenoomiga või tsüstiga. Võiksite pöörduda , kas perearsti või naistearsti poole, et saada saatekiri ...

Loe edasi

Rinnavähk

Tere,
olen 27a. mittesünnitanud naine.
Kas kõrvetav valu (vasakus) rinnas ja kaenla all, mis kiirgub ka selga, võib viidata rinnavähile? Vasak käsi justkui sureb ka vahest ära. Töö on valdavalt ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Valu on ebatüüpiline kaebus algavale rinnavähile. Reeglina ei ole tegemist rinnavähiga, kui on valud.
Noortel sünnitamata naistel on esikohal hormonaalsed muutused (antibeebipillidest, ...

Loe edasi

rinnas valulik tükk

Tere!

Tunnen muret, sest vasakus kaenlalähedal rinna ülaosas tunnen juba üle kuu aja valu. Perearst saatis mammoloogi juurde. Seal on aga üle kuu aja järjekord. Psühholoogiliselt on see aeg ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.
Nii perearst kui naistearst saavad anda Teile mammograafilisele uuringule saatekirja ilma mammoloogi konsultatsioonita. Et tavapäraselt on riiklikus süsteemis ka naistearstile pikad järjekorrad, ...

Loe edasi

valus rind

Lp. doktor! Head Uut aastat!

Olen 46.a.vana. 9 aastat tagasi opereeritud emakamüoom,munasarjad alles.
2003 a.kevadel opereeritud kahe rinna vahel(rohkem parema rinna pool) tükike(arst ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere!Head uut aastat! Valu põhjuseks ongi hormoonasendusravi Activellega.see valu peaks küll paari kuu jooksul taanduma,aga mina soovitan Teil osta apteegi käsimüügist Agnucaston tablette ja võtta ühe ...

Loe edasi

menopaus

Tere
Olen 46 aastane ja ca 1 a. on menstruatsioon ära jäänd. Tekkinud valu vasakus rinnas. Arst kirjutas mulle Activellet. Kuidas sellesse suhtuda.
Ettetänades

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Hormoonasendusravi ajal võib esineda rindade hellust, see on üks võimalikest kõrvaltoimetest. Võite jätkata raviga.
Enne ravi alustamist tehakse üldjuhul mammograafia uuring, eeldan, et see ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi