Mure! 25.07.05 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere.
Olen 23a. Ja mul on selline mure et avastasin et mul oleks justkui vasakus rinnas mingi väike tükk. Teda on katsudes kergelt tunda. Valu teinud ei ole. Mis teie arvate kas oleks vaja muretseda. Rasestumisvastaseid pille kasutanud ei ole. Ja sünnitanud ka ei ole. Kas mammoloogi juurde on vaja saatekirja?

Arst vastas:

dr Aire Sekavin

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Tähe Erakliinik

Tere.
Igasugune tükk rinnas vajab täpsustamist. Suure tõenäosusega on tegemist healoomulise fibroadenoomiga või tsüstiga. Võiksite pöörduda , kas perearsti või naistearsti poole, et saada saatekiri ultraheli uuringuks. Mammoloogi juurde minnes ei ole Teil saatekirja vaja, kuid järjekorrad võivad olla pikad.
Tervitades Aire Sekavin

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Menstruatsioon jääb hiljaks.

Tere!

Selline mure, et minu menstruatsioon on jäänud hiljaks 6 päeva. (Pidid hakkama 9. oktoober) Viimati olid 15. september. 25. juulil võtsin SOS - pilli (vahekorda polnud) ning ma pole ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 15-aastane

Teie kirjast loen: "25. juulil võtsin SOS - pilli (vahekorda polnud) ning ma pole olnud vahekorras."
Kahju, et võtsite ...

Loe edasi

Menstruatsioon

Tere! Lõpetasin billide võttmise mai kuus. Kuna soovime mehega last saada. Päevad käisid nii nagu ikka tugevate kõhukrampidega ja kuskil 3-4päeva. Nüüd see kuu tegin enne päevasid testi mis oli negatiivne ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Palun kontrollige nädala möödudes veel rasedustest. Kuna pillide lõpetamisest ei ole veel 6 kuud möödas,siis võib esineda menstruatsioonitsükli häireid.
Olge rahulik ja ärge muretsege,
Loe edasi

Moodustis tupes

Paar päeva tagasi tekkis ovulatsiooniga samal ajal alakõhus valu (mensturatsiooni sarnane valu). Valu päeval on üsna kerge ja ei sega toimetusi, kuid öösel on tuntavam. Samuti on just öösiti tekkinud tugevam ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 35-aastane

EMO-sse ei pea pöörduma. Erakorraline töö on otsustamiseks kohese operatsiooni või haiglaravi vajalikkuses.
Tulge kasvõi ...

Loe edasi

PAP- test

Sain uue aja arstile, aga selleni on pea nädal.
Sain proovi tulemused kätte ja tahaks teada, kas asi väga tõsine!?

Materjal võetud emakakaelast. Proov on adekvaatne. Lameepiteeli kõikide ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Teie emakakaela analüüs näitab vähieelset seisundit ja vajate selles suhtes lisauuringut ehk kolposkoopiat. Kolposkoopias vaadeldakse emakakaela suure suurendusega mikroskoobi abil ning ...

Loe edasi

Valud ja rasedus

Tere!


Pöördun teie poole oma murega, nimelt peale seksuaal vahekorda on pidevalt valud tupes ja alakõhus.
Valu kestab umbes 4 h ja tupe mokad on justkui paistes kui katsun.

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Rasedusega seotud on kõik kehas tundlikum, verevarustus parem, emakas reageerib vahekorraga seoses vabanevale oksütotsiinile. Võite võtta No-spa tablette kuni 3-4 korda päevas, õhtuti ...

Loe edasi

üleminekuiga

Tere! Olen 49-a.naine. 2 last. Eluaeg tsükkel oli korrapärane. Aasta eest hakkasid tsüükliprobleemid, mis olid ravitud Progesteroon kuuriga. Kevadest alates menstruatsioon käis 2 kuulise vahemikuga ja ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija

Füsioloogiline menopaus meie kliimavöötmes on 45-55. Alla 45 aasta on varane menopaus, alla 40 teeme täiendavad uuringud, et kinnitada laboratoorselt munasarjade funktsiooni ...

Loe edasi

kas ma võin olla rase?

tere. mul on selline mure et ma tegin augusti kuus aborti ja mul on sellest ajast pidevalt verd tulnud ja mul on väga tugevad kõhu valud mida pole mul enne olnud. ka on mu kõht suuremaks läinud kuigi ma ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Kindlasti on soovitav kontrolli minna.
Soovitav on teha HCG vereanalüüs, ultraheli uuring, välistada põletik.
Peale raseduse katkestamist võib ovulatsioon taastuda 2 nädalaga ...

Loe edasi

rasestumisvastaste tabletide esmakordne kasutuselevõtt

Tere!

Olen 16-aastane neiu ning olen hiljuti mõelnud rasestumisvastaste tablettide kasutamisele, kuid tunnen, et mul pole piisavalt infot.
Kas sellises eas on see hea mõte hakata neid ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Pillid on sageli esimeseks rasestumisvastaseks vahendiks ja seda eelistatakse ilmselt just kasutuse lihtsuse pärast ja seetõttu, et igal hetkel on võimalik nende võtmine lõpetada, kui puudub ...

Loe edasi

Mirena

Tere!
Kas Mirena spiraal võib põhjustada pidevat vesist voolust?

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, võib olla pisut suureneud tupeeritis, kuna tegemist võõrkehaga,. Siiski soovitan minna günekoloogile ja ülevaadata, kas see on norm voolus.Reeglina kui pole halvalõhnalist voolust ega kipitust ja ...

Loe edasi

Endometrioos 4, CIN1 ja rasestumise soov

Tere

Pöördun Teie poole murega. Nimelt pea 6 kuud tagasi avastati minul endometrioos tase 4 läbi LAP operatsiooni, kus arst eemaldas liited nii vasakust kui ka paremast munasarjast(liitunud ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Endometrioos vähendab viljakust ja 30%-l endometrioosiga naistest on probleemiks lastetus. Laparoskoopia käigus on võimalik eemaldada küll osaliselt endometrioosi koldeid ja liiteid, kuid sellega ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi