Tavaelu tegevuste juurde naasemine peale emakakaela polüübi eemaldamist 31.07.20 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Mul eemaldati 28.07.2020 emakakaela polüüp, 2cm (ilma narkoosita).
Unustasin arstilt küsida, et kui ruttu ma võin naaseda jõutrenni, ujumise, sauna ja muude aktiivsete tegevuste juurde ilma et see mul taastumist mõjutaks? Ei tahaks ju et see haava paranemine raskendatud oleks. Vahekorra kohta arvas, et kusagil 1 nädala pärast on ok juba või kui määrimine on lõppenud. Muidu mingeid tervisekaebusi mul ei ole. Määrimine on mõistagi veel jäänud aga see pidevat olema normaalne.

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 37-aastane

Teie arstiga saab nõus olla: vähemalt seni ambulatoorse operatsiooni järgne režiim, kuni kestab määrimine või veritsus. Eriti kindel oleks oodata aega peale menstruatsiooni, kuna vahel tekivad ka menstruaaltsükli häired.
Enamik polüüpe on healoomulised, kuid oluline on patoloogilis-histoloogiline vastus. Siis on põhjus selge ja olukord paremini kontrolli all.
Kindlasti külastage PAP sõeluuringuid 40, 45, 50, 55. Tahaks kohe öelda, et need on kohustuslikud kõigile naistele.

G.Litter M.D.
naistearst.ee, veebiregistratuur.ee

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Polüüp emakas

Tere,

Olen 45-aastane naine, sünnitanud pole, aborte pole teinud. Olen ülekaaluline ning rasedusest hoidunud tablettidega. Viimastel aastatel kasutanud kondoomi.
Kuni käesoleva aasta ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Ilmselt esialgu tehakse Teile hüsteroskoopia ja eemaldatakse paksenenud emaka limaskest. Kõik muu,millest kirjutate ei mõjuta polüübi kasvu.
Minu arvamus on,et võiks peale polüübi eemaldamist ...

Loe edasi

Emakakaelapolüübi eemaldamine ja tüsistused

Tere!

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

Müoom väljaspool emakat

Tere,
Olen 37 aastane, ühe lapse ema ja juba pikemat aega hädas madala hemoglobiiniga.Madal hemoglobiin avastati 2010 aastal raseduse ajal ja selle raviks määrati Retaferi tabletikuur. 2013 aasta ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Tegemist on emaka multipleksse müoomiga, emaka limaskesta hüperplaasiaga, emaka limaskesta polüpoosiga ning nendest healoomulistest kasvajatest tuleneva kroonilise sekundaarse ...

Loe edasi

Emakakaela polüüp

Raseduse ajal 2012 leiti emakakaela kanalist lähtuv polüüp, mis juulis 2012 osaliselt eemaldati, kuna põhjustas veritsust. 2012 novembris sünnitusjärgses kontrollis käies kirjutas arst, et emakakaela kanalis ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Kui peale sünnitust ikkagi polüüp või polübi jalg on alles ,siis soovitaks see eemaldada, kui on kaebus nt veritsus.
Kui kaebused puuduvad, siis soovitaks teha PAP test(nii või teisti teha), ...

Loe edasi

Polüüp (healoomuline)

Tere,
kuidas polüüp avastatakse? Mul avastati emakakaela polüüp (u. 2cm), siis kui mul teostati konisatsioon ja ka emakakaela abrasioon. Kuigi olen pidevalt käinud naistearsti juures, kuna mul oli ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Polüüp ja kaela düsplaasia on kaks eri asja. Konisatsioon vajalik düsplaasia korral. Polüübi korral abarsioon. Kuna teil polüüp kordus, siis võimalik , et seda esimene kord ei eemaldatud päris ära ...

Loe edasi

Vereeritus Yasminellega

Käisin septembris prooviabrasioonil. Kahtlustati polüüpi emakaõõnes ja emakakaela kanalis. Tarbisin enne ja ka pärast protseduuri Yasminelle tablette.
Emaka limaskest oli õhuke ja protseduuri käigus ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
peale prooviabrasiooni ja polüübi eemaldamist pillide võtmise jätkamisel emaka limaskest ei taastu, jääb väga õhukeseks ja vereeritus pillivabal perioodil ongi seetõttu väga vähene. Tegemist ...

Loe edasi

Hüsteroskoopia

Tere.
Olen 42.a., hiljuti (3.10)tehti mulle hüsteroskoopiline op., kus emaka eesseinast eemaldati polüüpjas moodustis, histoloogilist vastust peab veel ootama. Kas esimene mens.võib nüüd väga vererohke ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
emakaõõne polüüp põhjustab sageli pikka veritsust menstruatsiooni ajal ja see probleem laheneb peale polüübi eemaldamist. Peale hüsteroskoopilist operatsiooni võib vähest veritsust esineda ...

Loe edasi

Päevad peale prooviabrasiooni

Tere.Olen varsti 44 aastane, on olnud kaks keisrilõiget. Aasta alguses käisin arstil, kuna päevade määrimine ei tahtnud lõppeda .Arst avastas polüübi emakakaelal ja eemaldas Mirena, mis oli olnud 2,5aastat(enne ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. peale puhastust tõesti määrib ja siis algab menses umbes kuu möödudes. Kuna teil oli Mirena, mis eemaldati, siis seoses sellega võivad tekkida tsüklihäired. Mirenaga ongi menstruatioonid väga vähese ...

Loe edasi

emakapolüüp

Tere dr.Ülle Kadastik !
Olen 45 a. naine. Eelmise aasta detsembris opereeriti mul emakapolüüp, aga menstruatsioonid on endiselt vererohked(võib-olla isegi vererohkemad kui enne operatsiooni) ja ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Kui teil vererohked menstruatsioonid jätkuvad , siis kahtlus on . et polüüpi ei saadud täielikuklt kätte või on nt emakamüoom, mis põhjustab ka aneemiat vererohkete menstruatsioonide tõttu. Igal ...

Loe edasi

Emakakaela düsplaasia

Tere! Olen 43a.naine, abielus 20aastat, kahe poja ema. Aasta alguses pöördusin arsti poole kuna jõulude ajal alanud päevad ei tahtnud lõppeda. Arst avastas emakakaelal polüübi ja võttis kohe spiraali välja ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Loen Teie kirjast, et vastus oli:
Histoloogilise uuringu vastus on, et hüperplastiline, mikropapillaarne limaskest, lameepiteelis düsplaasia 2. muutused.
Kas ma saan ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi