Pillide lõpetamine ja menstruatsioon 30.07.20 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Võtsin pille (peamiselt Novynette) järjest umbes 9 aastat ja lõpetasin nüüd kevadel - viimase pilli võtsin 14 mai ja päevad lõppesid 22 mai. Tänaseks (30 juuli) ei ole päevi uuesti alanud. Väga kerget määrimist oleks nagu mõni päev esinenud.
Enne pillide võtmist ei olnud samuti tsükkel kunagi regulaarne. Kas ja millal peaksin muretsema? Mida edasi tegema?

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Tere, kui pilid lõpetatakse, siis võib aega võtta kuni menstruaaltsükkel taastub.Vahel võib võtta aega kuni 6 kuud. Seega ei ole põhjust muretsemiseks. Külla aga peate arvestama, et võite vahepeal rasestuda ja hoopis sellest menstruatsiooni ei tule. Soovitan ikkagi kord kuus teha rasedustest. DRKadastik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Yasminelle tarbimise lõpetamine ja menstruatsiooni algus

Olen Yasminelle pille võtnud ca 4 aastat. Vahepeal oli paus seoses neeruvaagna põletikuga. Viimasel aastal oli pidev probleem see, et tabletikuuri ajal eritus mitu nädalat verd. Samas menstruatsioon hakkas ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Rindade hellus ja menstruatsioonitaoline kõhuvalu on märk peatselt algavast menstruatsioonist. Hilinenud menstruatsioon ja tuim alakõhuvalu esinevad sageli ka funktsionaalsete munasarja tsüstide ...

Loe edasi

11 aasta järel pillide võtmise lõpetamine ja kaalutõus

Tere, olen 11 aastat võtnud beebipille (Jeanine) ning selle aasta juulis otsustasin nende võtmise lõpetada. paari nädalaga tuli kaalutõus 4 kilo ning nüüdseks on juurde tulnud 6 kilo ja seda vähem kui ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 28-aastane.

Antibeebipillide näidustused ja vastunäidustused tuleks vähemalt iga 5 aasta järel taashinnata.
Kirjast jääb mulje, et ...

Loe edasi

Beebipillide lõpetamine

Tere!

Võtsin 3 aastat beebipille (Gesytil 70/30). Pidin tugevamatoimelisi võtma, sest esinesid vaheveritsused. Peale lõpetamist võtsin 1. kuul SOS-pilli. Peale seda algas menstruatsioon täpselt ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! see on normaalne reaktsioon pillide tarvitamise järgselt.See ei pruugi ilmneda kõigil,aga kuna tarvitasite kaunis tugevatoimelisi pille,siis on postpillamenorröa küllalt sageli.Tavaliselt reguleerub ...

Loe edasi

Cerazette pillide söömise lõpetamine ja soov uuesti rasestuda

Tere!
Otsustasime mehega, et sooviks saada teist last. Siiani olen söönud Cerazette pille (umbes aasta aega) ning päevi pole kordagi olnud. Nüüd aga tekkis küsimus, et kui lõpetasin 3p tagasi pillide ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
peale viimase minipilli Cerazette võtmist algab menstruatsioon ühe kuu jooksul. Ovulatoorne tsükkel võib kohe taastuda, seega on esimene võimalus rasestuda juba 2 nädalat peale viimase pilli ...

Loe edasi

Pillide lõpetamine poole paki pealt ja rasedus

Tere!
Mul on selline mure, et ma kasutasin mitu aastat Yasminelle pille. Nüüd 4ndal augustil võtsin viimase pilli ja olin kaitsmata vahekorras 11ndal augustil. 12 august hakkasid mul menstruatsioon. ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
ilmselt on kuupäevadega väike segadus, sest märgitud päevad on alles ees. Peale pillidega lõpetamist võib esimene ovulatsioon olla 12-16 päeva peale viimase pilli võtmist. Suurim tõenäosus ...

Loe edasi

Pillide lõpetamine ja jälle alustamine

Tere.

Olen R. Tartust!
Kuidas peaks ma edasi toimima sellises olukorras. Olen võtnud Yasminelle pille 2 aastat. 17. juuni oleks pidanud alustama uue pakiga, aga otsustasin seda mitte ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
nüüd tuleb ära oodata menstruatsioon ja alustada pillide võtmist 1. menstruatsiooni päevast uue pakiga, võtta 21 päeva ja seejärel teha 7-päevane paus ja edasi ikka skeemi järgi. Kui alustad ...

Loe edasi

Tsüklihäire

Tere!

Küsimus siis selline: Olen umbes 7 aastat söönud Logesti tablette, eelkõige munasarja tsüsti pärast. Umbes 5 aastat tagasi tulin aastaks nendelt maha kuid kuna sõitsin aastaks Ameerikasse ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Pikajaline pillide võtmine võib tõesti tekitada tsüklihäireid. Siiski soovitaks oodata ja jälgida umbes 1/2 aastat ja siis teha hormoonuuringud ja määrata ravi kui selleks vajadus on. Kindlasti ...

Loe edasi

antibeebipillide võtmise lõpetamine

Lp. Katrin Seemen!
Kuna otsustasime lapse saamist planeerima hakata, lõpetasin Yarina võtmise. Paraku tegin seda teadmatusest tsükli keskel. Täna (3 päeva pärast tablettide võtmise lõpetamist) algas ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere, Kristi,
pillide mõjul munasarjades tsüklilisi muutusi , k.a. ovulatsiooni ei toimu. Veritsus tekib alati pillide lõpetamise järel 2-4 päeva peale viimast tabletti, ka siis, kui katkestada ...

Loe edasi

paevad kaks korda kuus

tere! mul mure jargmine: juba kaks kuud jarjest on mul menstruatsioon kaks korda kuus, teine tsykkel hakkab umbes nadal peale esimese l6ppu ja m6lemi pikkus on u 6 paeva. Ma synnitasin 11 kuud tagasi ja ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Peale sünnitust võivad esimesed menstruatsioonid olla ebaregulaarsed, tsükkel reguleerub tavaliselt ise paari kuu jooksul. Sellist ebaregulaarset vereeritust võib põhjustada Micro 30 pillide ...

Loe edasi

pillid ja menstruatsioon

Olen võtnud üle viie aasta järjest erinevaid rasestumisvastaseid tablette. Nüüd otsustasin pillide võtmise lõpetada. Pillide võtmisest ja viimasest menstruatsioonist on möödunud juba poolteist kuud, kuid ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Tavaliselt taastub tsükkel peale pillide võtmist kohe. Kui rasedustest on negatiivne ja menstruatsioonid lähema 2 nädala jooksul ei alga, pöördu arsti poole. Vajadusel on võimalik menstruatsioon ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi