ravim Valtrex 02.04.20 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

avastasin taaskord üle 8 kuu genitaalidel villi ehk siis praegusest ajast stressist ka mis soodustab seda. Aga küsimus oleks et kui tarvitan praegu siis 500mg Valtrex -2 korda päevas kas võin juure võtta toidulisand MagneB6? kas üldse mõni piirang sellega või võib juurda võtta vitamiine? Ja mis on salvid/kreemid mida tohiks veel juurde kasutada et leevendada ville?

Arst vastas:

Urve Pappa

dr Urve Pappa

Naistearst

Confido tervisekeskus

Tere

Valtrexi võite toidulisanditega koos võtta. Lisaks sobivad kõik kreemid ja geelid, mis sobivad ka huuleherpese korral, kui vill-villid on naha peal. Saate apteegi käsimüügist. Vahekorras ei tohi kindlasti lööbimise ajal olla.
Kui te teinekord tunnete, et herpes uuesti hakkab ägenema, siis on soovitav kohe võtta Valtrexi 2 tabletti korraga (1000mg) ja samal päeval veel 6-8 tunni pärast 1 tablett (500mg). Edasi jätkate 1 tablett (500mg) 2 korda päevas kuni kõik 10 tabletti on võetud. Ka sellisel juhul, kui lööbimist ei tekigi.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Emakakael

Tere! Emakakael sulgub mul erutuse ajal, mis teeb võimatuks siis seksuaalvahekorra. Tavaolekus ei ole ta just avatud aga lõõgastunud. Kui läheb asjaks, siis sulgub nii kinni, et tükk aega läheb, et lahti ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, ma ei saa täpselt aru millest kirjutate.Emakakael on ju tupes kõrgel ja see ei sulgu ega avane vahekorra ajal ja pole seotud vahekorra õnnestumisega. Võimalik, et tegemist hoopis tupe sisekäigu spasmiga, ...

Loe edasi

Rasedus ja ravimid

Olen 13 nädalat rase, 12 nädalal öeldi günekoloogi juures, et vererõhk on kõrge (150/100). Pool aastat tagasi kasutasin Bisoprolol 2,5mg tbl kuna töötasin pingelises töökohas ja oli ka vererõhuga probleeme ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Hüpertensiooon e. kõrgenenud vererõhk vajab ravi kogu raseduse vältel. Valikravimiks on Trandate. Kui Trandatega on tekkinud kõrvaltoimed, siis on lubatud kasutada raviks ka beetablokaatorid, ...

Loe edasi

Rinnad

Avastasin rinnanibude pealt koorikud/ kärnad. Valilikud pole, ei sügele, mingit eritist rinnast ei tule. Tahaks teada mis võiks selle asja põhjuseks olla, kas lihtsalt kuivanud. Kas peaksin ostma käsimüügist ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, Jääb teadmatuseks, kas olete sünnitanud või ei . Vahel eritub rinnanibudest pisut valkjat eritist pikalt peale lapse toitmise lõpetamist, siis võib ekkida tõesti väike koorik. Riinda pigistades ...

Loe edasi

Menstruatsioontsükkli vaheveritsus

Tere, tsükli 18ndal päeval hakkas määrima, 10 päeva enne seda, kui peaksid päevad tegelikult hakkama. Ning voolus on teist värvi, mustjas-pruun ning seda ei tule palju. Hetkel on määrimine kestnud 6 päeva.

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 28-aastane

Küsimusele "Kas olete tarvitanud või tarvitate antud probleemi puhul ravimeid? " tuleb igas riigis igale arstile vastata jah. ...

Loe edasi

Verine voolus raseduse ajal

Tere!

Olen 35-aastane ja 18. kuud rase. See on esimene nii kaugele arenenud rasedus, eelnevalt on olnud üks raseduse katkemine ja üks peetumine (põhjust ei leitud). Kaks nädalat tagasi tekkis ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Veritsus tupest raseduse ajal võib olla seotud platsenta madala kinnitusega. Ultrahelis peab täpsustama, kui kaugel on platsenta serv emakakaela sisesuudmest. Põletik emakakaelas on ka üks ...

Loe edasi

Tsüklihäire

Tere!

Pöördun teie poole sellise murega, et olen 18-aastane tütarlaps, kes on olnud suhtes poisiga umbes 2 aastat. Oleme kasutanud rasestumisvastase vahendina kondoomi. Minu tsükkel on tavaliselt ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Teil on pikk tsükkel, 32-34 päeva, seega võib selline vähene määrimine olla seotud ovulatsiooni perioodiga ja normaalne menstruatsioon algab 12-16 päeva peale veritsust. Ovulatsiooni aegne ...

Loe edasi

Hormoonanalüüside tulemus

Hormoonanalüüsid on võetud tsükli 6ndal päeval. Palun abi nende tõlgendamisel- kas kõik on normis? Kas peaks midagi ette võtma, vajalik ravi vms?
Kas vaginaalsete oovulite kasutamine (profülaktika ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 27-aastane

Viljatu paarisuhte uuringute korral on esmalt võimalik teostada vähemalt 8 põletiku-analüüsi, nn STLI (sugulisel teel levivate ...

Loe edasi

Päevad 2 korda kuus

Tere mul olid päevad 28 Aprill kuni 5 Mai ja nüüd algasid 16 Mai jälle uuesti. Mingeid muid kaebusi ei ole. Tarvitan südame rütmihäirete ja vererõhu stabiilse hoidmise ravimeid ja päevade ajal ka raua ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Arvan,et see ei ole veel viide võimalikule algavale menopausile.Viitasite ju ise,et detsembris on tehtud emaka limaskesta abrasioon. Tavaliselt ongi emaka limaskesta paksenemise põhjuseks östrogeensete ...

Loe edasi

Menstruatsiooni hilinemine

20. veebruaril lasin eemaldada Nexplanoni seoses liiga suure ja kiire kaalutõusuga (pooleteise aastaga lisandus 20kg). Kolm päeva pärast eemaldamist eritus tupest natukene veresegust eritist, kuid nüüseks ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Peale Nexplanoni eemaldamist tsükkel taastub tavaliselt 1 kuu jooksul, kuid see võib aega ka kauem. Tõenäosus, et tsükli taastumine võtab aega pikemalt on suurem siis, kui menstruatsioonid ...

Loe edasi

Менструация у подростка

Здравствуите!
Девочка 12 лет ( 3.05.2008) Рост 164, вес 43.
26-го января начались первые менструци, мазало один день, следую щие начались 17-го февраля и длились 4 дня, до 20-го. Выделения ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija

Menstruatsioonide algus 12-aastaselt on kaasajal normaalne. Tegemist on menstruaaltsükli häiretega, mis esimestel aastatel 1-2-3 aastat, on ka tavapärane. Haiguslikud on ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi