Herpesviirus 05.02.20 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere! Küsimus herpesviiruse kohta. Viimasel ajal on räägitud selle vaktsiinist ja kas on selle vastu vaktsiin leitud või on see veel jätkuvalt katsetamisel? Sellest oli ka juttu olnud sellises ajakirjas nagu Imeline teadus (vist, täpselt ei mäleta) aga kahjuks ma leia seda artiklit kusagilt. Äkki oskate selle kohta midagi vastata ja palun ka mōistvat suhtumist. Aitäh!

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 44-aastane

GH Genitaalherpes HSV2 ja ka lihtherpes HSV1 on krooniliselt kulgevad haigused. Ravimfirmad alustasid kliiniliste uuringutega HSV viiruste vaktsiinide suhtes, kuid loobusid ja läksid üle HPV viiruste vaktsiinidele, kuna HPV põhjustab erinevaid vähihaigusi ja on ohtlikum. Neid on kolm, uusim HPV vaktsiin Gardasil 9
http://www.esid.ee/cms/tl_files/failid/failid/HPV%20ohutus%202018.pdf
Papilloomiviiruse (HPV) vaktsiinid on ohutud

Kogemustega veneroloogid ja günekoloogid soovitavad kindlasti kõigil HSV viiruste kandjatel end vaktsineerida HPV viiruste vastu. Kaudne kasulik mõju on olemas.
Lisaks uusim ravim Valtrex. GH saab hoida kontrolli all.

G.Litter M.D.
naistearst.ee, veebiregistratuur.ee

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Genitaalherpes

Tere,

Reede õhtul tundus, et tupp on kuidagi kuiv, kuid kuna parasjagu oli ka menstruatsioon, siis ei pööranud sellele nii suurt tähelepanu, kuna kasutan tampoone. Laupäeval oli asi natuke ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Esmane suguteede herpese avaldumine on kõige raskem, sellega kaasneb alati tugev valuaisting. Haiguse episood kestab tavaliselt kuni 10 päeva, kohese herpesevastase raviga alustades kaovad ...

Loe edasi

seen?

tere, mul on selline mure,et 2päeva tagasi avastasin, et mul on tekkinud tupe ava juurde punane nn.ärritus.Kohutavalt sügeleb ja teisel päeval oli lausa valus kõndida,samuti on voolus suurenenud,milles ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere, Relika,
tugevat ärritust, valulikkust ja kihelust võib põhjustada suguteede herpesviirus. Sellisel juhul on välistel suguelunditel punetus, villid või lõhed, ka voolus on suurenenud. Herpese ...

Loe edasi

herpes

Mul diagnoositi herpes.Haiguse kui sellise sain ma välja ravitud.Aga kuidas on lood edaspidisega.Kas ma pean elu aeg vahekorras olema kondoomiga?Kas ma olen nakatusohtlik kogu elu?Ja kas ma lapsi ka üldse ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Herpesviirust esineb sageli. Enamikul inimestest, kellel viirus on organismis, see elu jooksul kordagi ei avaldu. Kui genitaalherpes on kord avaldunud, siis kipub see haigus teatud aja möödudes ...

Loe edasi

kandioos???

kahtkustan et mul see haigus... Kõik sügeleb ja on näha mingid tumedamad täpikesed (nagu lastel haudumisjäljed) tupes... Siin eespool maintud femigeeli, kas seda võiks kasutada isegi siis kui ei ole kindel ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Sügeluse põhjuseks võib olla kas kandidoos(seenpõletik) või ka herpesviirus. Kui on tegemist kandidoosiga, saab kiiret leevendust ka loputustest sooda-lahusega( 1 teelusikas 1 klaasi vee kohta), ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi