Kombineeritud pillidelt üleminek Nuvaringile 05.02.20 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere!
Küsimus järgmine: olen ca aasta aega kasutanud Lindynette 20, kuid otsustasin, et ei soovi neid enam võtta ja et proovin Nuvaringi. Unustasin aga naistearstilt vastuvõtul küsida sellise olulise asja kuna ma Nuvaringiga alustada võin? Võtsin 7-päevase pausi järgselt plistriribalt esimese pilli 24.jaanuar, kuid siis otsustasingi lõpetada ja edasi ei võtnud. Menstruatsiooni ei ole seni veel alanud. Kas võin kohe Nuvaringiga alustada või ootan menstruatsiooni ära ja seejärel?

Arst vastas:

Maie Väli

dr Maie Väli

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik,Tähe ja Elite Erakliinik

Tere! Oodake menstruatsioon ära ja siis paigaldage NuvaRing.
Edu soovides,Maie Väli

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Yaz pillidelt Mirena spiraalile

Tere.
Kasutasin Yaz pille 1,5 aastat. Viimased kuus kuud on ilmnenud igasugused kõrvalmõjud: peaaegu igapäevased meeleolu vaheldumised ja närvilisus.Lisaks kuumahood, peavalud, peapööritus, iiveldus, ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Uue rasestumisvastase vahendi valikul peab arvestama paljude faktoritega: millised kõrvaltoimed on olnud eelnevalt kasutatud vahenditega, kas menstruatsioonid on vererohked või mitte, kas ...

Loe edasi

Määrimine enne menstruatsiooni

Tere!

Minu mureks on 2-3 päeva enne menstruatsiooni algust tekkiv vähene määrimine tumepruuni voolusega, milles on liivataolised terakesed ning
millega kaasnevad päevade algusele iseloomulikud ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
tupe seenpõletikku eineb rohkem just enne menstruatsiooni ja sellele on iseloomulik tükiline voolus ja alati ei kaasne sellega kihelust. Kui peale seeninfektsiooni ravi jääb probleem püsima, ...

Loe edasi

Diane35 ja rinna ülitundlikkus

Tere, olen 2 ja pool kuud kasutanud ravimit Diane35 ning natuke tekitab muret vasaku rinna ülitundlikkus, ei nimetaks seda otseselt valuks, aga ebamugav ja annab tunda. Kas ma peaksin Diane35 katkestama ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija! Andmetest selgub, et olete 23-aastane. Kuna KOK(kombineeritud oraalne kontratseptsioon) T.Diane-35 on kõrge östrogeenidoosiga, siis tekivad enamasti sellest seotud kaebused:
vaadake: ...

Loe edasi

menopausile üleminek

Kas on loogiline et vereeritus menopausile üleminekul on kestnud juba 2 kuud ja üsna tugevalt? Igasugused muud nähud (valud, vaevused, torked jne) puuduvad. Olen 51 aastane. Olen sellel teemal kuulnud ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

TERE KUI teil vereeritus kestnud nii kaua, siis see ei ole normaalne. Kindlasti peate pöörduma naistearstile. DR Kadastik

Loe edasi

Minipillid

Enne mandlioperatsiooni ei tohi kombineeritud pille kasutada. Kas minipille võib ? Mitu nädalat enne operatsiooni peaks lõpetama pillide kasutamise ?

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Enne igat operatsiooni on soovitav antibeebipillid lõpetada 2 kuud enne operatsiooni.

Loe edasi

Üleminek Logestilt Tri-Minuletile

Tere,

Sooviksin teada, kuidas toimub üleminek Logestilt Tri-Minuletile? Kas ma alustan kohe uue pakiga, kui Logest otsa saab või pean ikka 7-päevase pausi ja siis alustan Tri-Minuletiga nagu ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud K !
Kõikide 21-päevaste pillide tarvitamise skeem on 21+7+21+7......
Kalendrisse märkige 7-tabletivaba päeva.
Nii, et peale tabletilehte 7-päevane paus , siis jätkake uue lehega.
Loe edasi

Üleminek Logestilt Tri-Minuletile

Tere,

Sooviks teada, kuidas toimub üleminek Logestilt Tri-Minuletile? Kui ma lõpetan Logesti paki, kas siis hakkan kohe Tir-Minuletti võtma või hakkan siis, kui ma peaksin uue Logesti pakiga ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Kui lõpetate Logesti -paki , teete 7-päevase pausi ja alustate Tri-Minuletiga.
dr. Seemen

Loe edasi

rasestumisvastaste tablettide vahetamine

Tervist,

Olen üle 4 a tarvitanud Logesti rasestumisvastaseid tablette. Tahaksin üle minna madalama hormoonisisaldusega Jeanine tablettidele. Kuidas toimuks üleminek teistele tablettidele? ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Jeanine tabletid ei ole madalama hormoonisisldusega, kui Logest!
Kui plaanite pille vahetada, jätkake 7 päevase pausi järel Jeaniniga.
dr. Seemen

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi