Loote süda 07.11.19 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Käisin täna günekoloogi juures ja kinnitati raseduse 6+0 ,kuid koju jõudes hakkas piinama see kui arst ütles edasi õele mis kirja panna ja ütles "Süda pluss -miinus " Mis see tähendab ?

Arst vastas:

Urve Pappa

dr Urve Pappa

Naistearst

Confido tervisekeskus

Tere

Seda on raske kommenteerida, sest pole täpselt teada, mille alusel arst nii ütles.
Soovitav on 1-2 nädala pärast korrata ultraheli uuringut, et täpsustada loote normaalse sagedusega südametöö.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Serophene ja alkohol

Tere
Serophene ja alkoholi koosmõju - kas võib tekitada väärarengut?
Ajasin rohud sassi ja võtsin Serophenet.
Olen mures, sest OV on toimunud, samuti suguühe ja pea iga päev on üritusel ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
vaatamata sellel, et tänapäeval üha rohkem planeeritakse rasedusi, tekib ikkagi rasestumisel muremõtteid, et kas rasedusele eelneval perioodil on olnud selliseid faktoreid, mis kuidagi võiksid ...

Loe edasi

platsenta

Tere,
rasedus on 20+, sel nädalal käisin LA uuringul. Kodus avastasin, et kokkuvõttes on kirjas, et platsenta on tagaseinas. Tuli üllatuseks, kuna kuklavoldi mõõtmisel 12.nädalal kirjutas teine ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Raseduse 20+-1 nädalal tehakse oluline ultraheliuuring loote arengu ja organite hindamiseks. See on täpsem uuring. Selle uuringu järgi määratud sünnitustähtajad on täpseimad. Hetkel ...

Loe edasi

peetumine ja sellejärgne metformiin

Tere!
Olen Teie patsient Elites, kuid kuna elan välsimaal, ei ole võimalik hetkel teie juurde konsultatsiooni kohale tulla.
Sel suvel käisin teie juures murega, et tsükkel on äärmiselt ebakorrapärane ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere Kati. Mäletan teid väga hästi ja mul on tõesti kahju teie rasedsue pärast. Katkemise põhjuseid on palju ja ei oskagi ju kindlallt väita midagi. Soovitan teha 5-6 kuud vahet ja siis uuesti proovida. ...

Loe edasi

loote südamelöögid

Tere.Käisin eile oma arsti juures ultrahelis,nädalaid on 7+5 aga lootel polnud veel südamelööke näha.Minu küsimus on selline,et kas on võimalik,et sellise raseduse suuruse juures pole südamelööke veel ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere1 Võib juhtuda, et arst ei näinud südamelööke ja seetõttu kutsus teid varsti tagasi. Reeglina peaksid südamelöögid nähtavad olema 6-ndast nädalast. On olnud juhtumeid kus kõik on korras , lihtsalt ...

Loe edasi

rö-ülesvõte raseduse ajal

Tere, tänan Teid vastamast:röntgen-kiirgusel on raseduse esimestel nädalatel loodet kahjustav toime, s.t. on oht loote väärarenguteks. Tuleks tõsiselt kaaluda raseduse katkestamise võimalust.
Tahtsin ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Kui suur on risk loote väärarenguks, sõltub eelkõige kiirguse doosist. Soovitan uurida radioloogi käest uuringul saadud kiirguse doosi suurus ja küsida siis ka tema arvamust. Väga raske on tõepoolest ...

Loe edasi

küsimus

Tere!Mul on Teile selline küsimus,kui jääd spiraaliga rasedaks,kas siis peab või tehakse aborti? Karin.

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Emakasisese vahendiga e. spiraaliga rasestudes ei pea rasedust katkestama. Enamasti ei kahjusta olemasolev spiraal loote arengut ja laps sünnib koos spiraaliga. Rasedust katkestatakse vaid naise ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi