Pruunikas määrimine peale päevi 18.09.19 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere!

Olen vahekorras olnud alates august 2018 (esimene kord) ning sellest ajast saadik kasutanud vahekorra ajal alati kondoomi. Juunis andis naistearst kontrolli minnes nõu, et kasutada tuperõngast. Läbivaatust ei pidanud tol hetkel oluliseks. Kasutasin 1 kuu, oli 1 kuu paus kuna poisssõber oli reisil ning nüüd panin teist korda. Peale päevi on teist päeva hästi kerge pruunikas määrimine, muid otseseid kaebusi ei ole.
Päevad hakkavad alati tugeva kõhuvaluga aga see on ainult esimesel päeval. Hg on 114, tingituna natukene vererohketest päevadest ja vegan-toidust.

Tehti ultraheli 2018 jaanuaris, kuna päevad olid stressi ja suure treeningkoormusega ära jäänud, emaka limaskest oli liiga õhukene. Aga tulid tagasi ja sellega okei :)

Kas peaksin muret tundma pruunika määrimise pärast peale päevi? Või põhjustab seda tuperõnga kasutamine? Arstile sain aja alles 2 nädala pärast aga natukene kardan, et äkki on midagi viga.

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 19-aastane

Raviarstil on õigus, vererohkete menstruatsioonide raviks neile, kes soovivad rasedusest hoiduda, on valikmeetod KHK kombineeritud hormonaalne kontratseptsioon: erinevad antibeebipillid, EVRA plaastrid, NuvaRing. Kõikide nendega võib olla määrimist esimestel kuudel, juhul kui sugulisel teel infektsioonid on välistatud. Aga nendega väheneb menstruatsioonivalu ja vererohkus.
NuvaRing tuleb paigaldada tuppe menstruatsiooni 1. päeval 21ks päevaks, siis väljutada 7ks päevaks, skeem on alati 21+7. Kalendrisse märkige 7-NuvaRingi vaba päeva ja nimetage see igale arstile, kuhu pöördute.
Kurb, et nii noorena hukutate oma organismi ja tervist piiratud toitmumisega, vegan-toiduga...soovitame sünnitada 3 last ja siis tehke, mis tahate oma tervisega, aga elu näitab, et küpsemana ja vastutust kandva inimesena siis enam ei soovita oma tervist (ja elu) ohtu seada.
Miks on suur treeningkoormus? Vastab tõele, suguhormoonide tootmiseks kolesteroolist on vaja energiat, alakaal on üks viljatuse põhjustest. Tutvuge leheküljega ambromed.ee alakaalu suhtes.
Muret peab tundma mitteratsionaalse toitumise ja alakaalu suhtes, sest need alandavad immuunsust ja vastupanu tõsistele haigustele. Vaktsineerige end HPV kõrgete riskide emaka kaela vähki põhjustavate tüvede vastu:
http://www.esid.ee/cms/tl_files/failid/failid/HPV%20ohutus%202018.pdf
Papilloomiviiruse (HPV) vaktsiinid on ohutud

Tugevat tervist soovides,
G.Litter M.D.
naistearst.ee, veebiregistratuur.ee

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Rasestumisvastane implantaat ja tervis

Tere.

Mulle on paigaldatud rasestumisvastane implantaat 2015.a. juulis. Kuni 2016.a. juunikuuni oli menstruatsioon üsna tihedalt, korrapärane polnud, aga tihti iga kahe nädala tagant, vahest ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Teile on implantaat paigaldatud imetamise ajal. Tavapäraselt rinnaga toitmise perioodil menstruatsioone ei ole ja ka implantaadiga enamasti veritsused puuduvad. Menstruatsioonid taastuvad ...

Loe edasi

pruunakas eritis päevade vahepeal

Päevad on käinud siiamaani kerge ebaregulaarsusega. viimati olid 7 jaanuarust ja kestsid 7 päeva. 4 päeva peale lõppu märkasin vetsus pühkides pruunakat ja limast eritist. see on kestnud juba 3 päeva. ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Kirjast selgub, et olete jälgimisel HPV tõttu ja järgmine kolposkoopia biopsiaga on planeeritud kuu aja pärast. Kirjeldatud vähene pruunikas limasegune voolus ja kerge alakõhuvalu, mis on ...

Loe edasi

Pillid ja vaheveritsus

Tere!
Olen 33aastane, ei suitseta, vererõhk on normis. Mul on mure pidevate vaheveritsuste/määrimistega. Olen pille tarvitanud 15 aastat. Neist esimesed 8 aastat probleeme ei esinenud (kasutasin ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere,te olete tõesti küllalt kaua võtnud pille. Üks põhjus olekski, et organism lihtsalt reageerib niiviisi. Parim soovitus oleks vahepeal sünnitada, aga nagu sain aru,te ei plaani seda. Suurema tõenäosusega ...

Loe edasi

Yaz pillid, bakteriaalne vaginoos

Tervist! Käisin naistearstil 12. juuli, soovisin alustada pillide võtmisega, tehti ka suguhaiguste analüüsid, mis olid korras, avastati ainult vaginoos (kaebuseks oli tugev, veidi ebameeldiva lõhnaga voolus).

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
bakteriaalne vaginoos (BV) ja tupeseen esinevad sageli koos, mistõttu on Teile määratud ravi Dalaciniga ja lisaks ka Fluconazoliga. Dalaciniga tuperavi võib kasutada paralleelselt koos Fluconazoliga. ...

Loe edasi

Tsüklihäire

Tere!

Lugu järgmine: Viimane menstruatsioon oli märtsis,
mis oli tingitud Duphastoni kasutamisest.
Peale seda pole mensest siiamaani. Günekoloogi juures pidevalt käinud,

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
kui enne pillidega alustamist oli tsükkel korras, on tõenäoline, et tsükkel poole aasta jooksul reguleerub ise. Tsüklihäired on sage probleem ja selle põhjused väga erinevad. Ka stress, kaalu ...

Loe edasi

Tsüklihäired, polüüp

Kevadel oli raseduse iseeneslik katkemine 6 nädalal (puhastust ei teostatud). Peale seda tekkis tsüklihäire - enne menstruatsiooni algust hakkas määrima (määrimine pruunikas, paksem). Algul oli määrimine ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija! Andmetest selgub, et olete 33-aastane. Kevadel oli raseduse täielik iseeneslik katkemine ehk Abortus completus. Veritsuste põhjuseks oli emaka limaskesta hüperplaasia ja polüpoos. Ravi ...

Loe edasi

duphaston ja määrimine

tere

söön teist tsüklit duphastoni,tsükli 16-25.päevani,2 tbl päevas.määrati pruuni määrimise vastu enne päevi.
esimesel kuul määrimine ei lõppenud,määris peale tablettide võtmist.nii,kui ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Duphastoni kasutatakse tsükli regulatasiooniks ja sobib hästi nt.kui on enne mensest määrimine. Reeglina kaob see teiseks tsükliks. Sel juhul peaks rohtu võtma 6 kuud tsükli II faasis 10 päeva. Rasestuda ...

Loe edasi

menstruatsioon

Tere!

Olen 24-aastane neiu. Umbes 1,5 aastat tagasi katkes mul rasedus. Pärast seda on enne päevi rinnad nii valusaks muutunud, et puudutadagi on valus. Täpselt sarnane tunne, kui siis, mil ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.
Rindade valulikkus, meeleoluhäired, liigne ärrituvus, söögiisu muutused, kaalu tõus jne. viitavad sündroomile, mida kutsutakse premenstruaalne sündroom. Et Teil esineb ka enne menstruatsiooni ...

Loe edasi

sünnitusrebendid

Tere!

Pärast (rebenditega) sünnitust on mul enne igat menstruatsiooni olnud ca 3 päeva jooksul õrn pruun voolus. Mõni aeg tagasi tekkis kerge veritsus ka muul ajal ning leiti emakakaela haavand, ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere! Antud määrimine on seotud tsükliga ja hormoonidega. Enne mensest määrimine on võib olla põhjustatud tsükli teise poole hormooni vähesusest. Kuid põhjusi on ka teisi. Armidest määrimine pole reaalne. ...

Loe edasi

spiraal

Tere.spiraal paigaldati juuni lõpus.siiani oli kõik normaalne.nüüd aga peale viimaseid päevi 05.10. oli neli päeva kõik korras aga 16.10 hakkas tulema pruunikat voolust.peale päevi pole vahekorras olnud ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere1 Soovitaks pöörduda günekoloogi poole. Peab võtma analüüsid ja vaatama ultrahelis spiraali paiknemist. On võimalus, et spiraal on nihkunud kui menses on näiteks vererohkem. Kui on kõik korras, siis ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi