Minipillid ja päevad 04.08.19 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere!
Olen tarvitanud minipille kokku 4 kuud , 3 kuu lõpus tegin pausi ja 1 kuu pärast hakkasin uuesti kasutama.
Pillide alguse võtmise aeg oli 8:30 kuid nüüd on see nihkunud 10:30 peale. 10 päeval olime kogemata ilma kaitseta vahekorras ja võtsin SOS pilli. Selle kuu 34 päeval oli alakõhus krambid ja vähene punane veritsus ,nii on kestnud see 5 päeva .Rasedustest oli negatiivne. Kas tegemist on normaalse menstruatsiooniga või rasedusega?

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere!
Kui minipilli võtmine on nihkunud kuni 12 tundi, siis rasestumisvastase toime efektiivsus säilib ja SOS pilli pole vaja võtta. Minipillide võtmist tuleb alustada menstruatsiooni 1. päeval ja sellisel juhul pole lisakaitset vaja kasutada. Tekkinud kramplik kõhuvalu ja veritsus on seotud SOS pilliga ( see on sage kõrvaltoime). Jätkake minipillide võtmist. Järgmine menstruatsioon algab suure tõenäosusega 4 nädala pärast.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Minipillid

Mul on päris palju küsimusi seoses minipillidega.Mulle kirjutas arst desirett minipillid, kuna ma imetan. Lugesin aga kusagilt,et kui sa kaalud üle 70 kilo,siis ei ole minipillid väga tõhusad. Ma kaalun ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Minipillid sisaldavad ühte gestageenset hormooni ja neid võib kasutada imetamise ajal. Samuti sobivad minipillid paljudel teistel juhtudel, kui kombineeritud pillid on vastunäidustatud. Minipille ...

Loe edasi

Cerazette lõpetamine ja veritsus

Tere, mul on selline probleem. Laps on 10 kuune, toidan rinnaga. Ardt kirjutas mulle cerazette pillid radestumuse vältimiseks. Vōtsin pille 3 nädalat ja umbes kogu see periood oli mul veritsys. Ma lõpetasin ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Andmetest selgub, et olete 27-aastane.
Kuna toidate rinnaga, siis hormoonpreparaatidest kontratseptsiooniks on lubatud vaid minipillid ehk ühefaasilised antibeebipillid, ...

Loe edasi

Menstruatsioon

Tere!

Mure on mul selline, et sünnitasin 3,5 kuud tagasi. Nüüd on mure menstruatsiooniga, mis kestab minu arust liiga kaua juba. Enne rasestumist oli mul menstratsioon korrapärane, kestis ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
peale sünnitust võivad esimesed mesntruatsioonid olla ebakorrapärased ja pikad. Eeldan, et kuna Te olete sünnitanud 3,5 kuud tagasi, siis toidate last rinnaga ja hakkasite kasutama minipille ...

Loe edasi

Tsükli häire...

Tere, olen 20ne aastane, ühe (aastase) lapse ema. Probleem selles, et kuigi olen püsisuhtes, kasutasin enda rahulolu mõttes SOS pille Postinor-2. Päevad käivad mul üldiselt regulaarselt, seda peale sünnitamist, ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Stella!
SOS pillides on nn. löökannus hormoone, seetõttu põhjustab nende tarvitamine reeglina veritsust ehk menstruaaltsükli häiret.
Pöörduge plaanilises korras naistearstile sobivate ...

Loe edasi

Pärast aborti

Tere
Olen 36 a. nelja lapse ema.Noorim on 10 kuune. Peale sünnitust kasutasin Nuvaringi pool aastat aga rasestusin uuesti paar päeva peale viimase rõnga eemaldamist. Päevad olid kogu aja ebaregulaarsed. ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Egne!
Selliste kaebustega soovitan pöörduda tagasi asutusse, kus oli medikamentoosne abort. Vajalik on läbivaatus ja korduv kontroll günekoloogilise ultraheliga.
Rinnaga toitmise ...

Loe edasi

Minipillid

Enne mandlioperatsiooni ei tohi kombineeritud pille kasutada. Kas minipille võib ? Mitu nädalat enne operatsiooni peaks lõpetama pillide kasutamise ?

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Enne igat operatsiooni on soovitav antibeebipillid lõpetada 2 kuud enne operatsiooni.

Loe edasi

Plaastrid ja minipillid (vanemale naisele?)

Tervist! Kas 37 a. naisele sobiksid rasedusvastased plaastrid, või jäävad nad liiga lahjaks (st. mõeldud ikka jälle noortele) ja võivad tekitada suure tõenäosusega vahemäärimisi? Mul on praegu kahe spiraali ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Soovitan madaladoosilisi pille või plaastreid, efektiivsuses pole põhjust küll kahelda! Kas eelistada pille või plaastreid, on juba rohkem "maitse" küsimus, mõlemad on väga efektiivsed.
Loe edasi

minipillid

Tere,

juhtusin käesolevast rubriigist lugema, et minipillid ei ole rasestumisvastane alternatiiv naistele, kes ei imeta, st et need sobivad ainult imetavatele naistele. Naistearsti antud infovoldikul ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Minipillid sisaldavad ainult gestageenset hormooni ja neid tuleb võtta väga täpselt (max 2-tunnise kõikumisega). Nad ei ole mõeldud vaid imetamise perioodil kasutamiseks. Niiöelda tavalisi pille ...

Loe edasi

Mikro-30 minipill

Tere!
mul on seoses minipilli kasutamisega tekkinud mitu küsimust.

1. Arst kirjutas mulle mikro-30 pillid, tsükli keskel alustamiseks, sest soovisin päevi edasi lükata, kuna lähen reisile. ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Kahjuks ei õnnestunud mul Teile kohe vastata, olen ka ise puhkusel olnud. Minipillidega tsükli keskel alustades on siiski tavaline , et menstruatsiooni ei õnnestu edasi lükata ja menstruatsioon tuleb ...

Loe edasi

kontratseptsioon

vastage ,palun, kas on eesti apteekides sellised oraalsed kontratseptiivid, mida saab kasutada laktatsiooni ajal, nn.mini-pillid.aitäh.

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Minipillid (näit. Micro-30) on apteekides olemas. Neid saab osta retsepti alusel. Peale sünnitust kehtib 1 aasta jooksul soodustus 75%.
dr. K.Seemen

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi