Põieprobleem - pidamatuse mure 11.05.19 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere. Soovin küsida- olen hädas mõningase uriinipidamatusega. Tavaolukorras on olemine normaalne aga esineb kahel moel probleem: esimene probleem, kui on köha, siis on püksid märjad. Kui on süda paha ja vaja oksendada, on püksid märjad. Sisuliselt peab istuma potil ja siis oksendama (õnneks ei tule seda tihti ette). Aevastades võib õnnetus juhtuda, kui sellel mom,endil on pisihäda. Teine probleem on, et vahel tuleb äkki, hästi kange pissihäda. Kui ma siis kohe vetsu ei saa, siis võib juhtuda, et piss tuleb püksi, nagu anum, mis voolab üle ääre. Samas olen ma proovinud, et kui ma siis laseks vabaks, kas siis on sama nagu poti peal, ei ole- lihtsalt tilgub mingi aja. Siis lõpeb. Pissihäda tuleb äkki- ei pea olema selleks palju joonud. Kui see moment üle läheb, sisi ei pea mitu tundi vbl vetsu minema. Öösiti käin ka 2-3 korda vetsus, üldiselt kui kange häda, pean ikkagi kohe vetsu saama. Sidemeid ei kasuta-nii hull pole aga ma püüan ka pidevalt ikkagi vetsus ära käia, kui kuskil vähegi võimalik on. Pingutades (midagi tõstes) ei ole leket esinenud. Mul on ärevus-ja paanikahood, ravi on Brintellix 10mg, vereõhurohi on ka. Naistearstil käisin jaanuaris, kõik on seal pool korras. Ma tahaksin lasta endale panna selle lingu- sest asi on hakanud mind häirima. Siiani ma mingeid põierohtusid saanud ei ole. Põiepõletikke ei ole esinenud, naistehaigusi ka mitte. Olen ülekaalus, dieete olen teinud, alated Ad-de võtmise algusest ei suuda ma oma kaalu vähendada. Kaal on juba 10 aastat üks ja sama, ei muutu. Umbes 100kg. Pikkus 1,69. Olen üsna õnnetu ja soovin teada, kas sellele probleemile on lahendus-kus saaks kõige kiiremini abi ja kas on tarvis perearsti saatekirja kuskile-kellegile? Kas Pärnus seda ravitakse?

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Tere jääb mulje, et tegemist pigem pingutusuriinilekkega. Sel juhul oluline kaalulangetamine ja võimlemine(spets. harjutused vaagnapõhjalihastele), kui need ei aita, siis tõesti on linguoperatsioon viimane võimalus. Eelnevalt oluline väljalülitada põiepõletik. Ja oluline vaadata günekoloogilise allavaje osas. Sellise uriinipidmaatuse vormiga tegelevad günekoloogid. Pärnus soovitan minna günekoloog dr. Vahula vastuvõtule. Tartus võite tulla ükskõik millise günekoloogi juurde, kellel ambulatoorne vastuvõtt naistenõuandlas. Alustage esialgu ikka võimlemisega(internetist saate leida.) ja perearsti juures tehke uriiniproov.
Parimat soovides DRKadastik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Kusepidamatus

Olen 40 aastame naine. Kaks korda sünnitanud. Viimane sünnitus 11 aastat tagasi.Olen hädas vahetevahel kusepidamatusega.Näiteks kui köhin või aevastan. Või naeran südamest.

Olen olnud aastaid ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Kuion tegemist pidamatuse raske astmega soovitaks teha operatsiooni teie vanuses. Lihtsamate vormide puhul aitavad ka vaagnapõhjalihaste harjutused ja peatselt apteeki müügile tulnud Vagitrim kuulikesed. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi