Rasedus ja kõhuvalu 15.04.19 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere.
Pole vist õige teile kirjutada. Aga tekitab muret. Nimelt ootan beebit aga jubedad kõhu valud. Mis võib aidata kõhu valu leevendamisel. Arst ütles et kõik hästi? Olen nõutu ja murelik.

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 18-aastane

Teie mure on mõistetav, kuigi ka arstil on õigus, kui puuduvad STLI sugulisel teel levivad infektsioonid, raseduse katkemise oht jms, siis on ka füsioloogilist nn emaka kasvamise valu.
Välistada tuleks ka sooleprobleemid, kus saaks aidata perearst.
Soovitan rahustamiseks pöörduda Tartus dr Sõritsa eravastuvõtule või Tallinnas dr Šois eravastuvõtule rasedate ultraheliuuringule.

G.Litter M.D.
naistearst.ee, veebiregistratuur.ee

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Yasminelle tarbimise lõpetamine ja menstruatsiooni algus

Olen Yasminelle pille võtnud ca 4 aastat. Vahepeal oli paus seoses neeruvaagna põletikuga. Viimasel aastal oli pidev probleem see, et tabletikuuri ajal eritus mitu nädalat verd. Samas menstruatsioon hakkas ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Rindade hellus ja menstruatsioonitaoline kõhuvalu on märk peatselt algavast menstruatsioonist. Hilinenud menstruatsioon ja tuim alakõhuvalu esinevad sageli ka funktsionaalsete munasarja tsüstide ...

Loe edasi

SOS-pillid ja võimalik rasedus

Tere!!

Olin pärast päevade lõppu kaitsmata vahekorras ja mees katkestas vahekorra, kui toimus seemnepurse. Hommikul peale vahekorda võtsin 4 tunni pärast veega sisse ka SOS-pilli ühe tableti. ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
On teada, et õigeaegselt võetud SOS pill kaitseb soovimatu raseduse eest 90% tõenäosusega. Mingit märki, mis koheselt viitaks, kas pill toimis või mitte, ei ole. Kui menstruatsioon oodatud ...

Loe edasi

Kas Duphaston säilitab väärarenguga raseduse?

Tere!

Olen esimest korda rase. Varasemaid rasedusi või aborte pole olnud. Viimase menstruatsiooni esimene päev oli 26. detsember 2011.a. Tsükkel 27/28 päeva. Eile hommikul hakkas mul väga ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
soovitan kõigepealt minna ultraheli uuringule, et täpsustada raseduse suurus ja lootemuna asukoht, sest vajalik on välistada emakaväline rasedus kui üks võimalik veritsuse ja kõhuvalu põhjus. ...

Loe edasi

Pikale veninud vereeritus

Tere!
Sünnitasin veebruaris 2011 ja hakkasin peale seda võtma Cerazette tablette. Selle aja joosul vereeritust ei esinenud (peaaegu kuue kuu jooksul peale sünnitusjärgse vereerituse lõppu). Septembris ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija! Andmetest selgub, et olete 28-aastane. Kui toidate rinnaga, siis on kontratseptsiooni valikmeetodiks minipillid Cerazette. Nüüd on need taas olemas. Te ei peaks muretsema, kui soovimatu ...

Loe edasi

Emakakaelapõletik

Mull siis selline küsimus, et olen 10,2 nädalat rase. Käisin täna oma arsti juures ja sain teada analüüside vastused ja avastati emakakaelapõletik.
Eelnevalt olin sinisel lehel, kuna kaeblesin emaka ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
rasedusega arvele võttes tehakse analüüsid emakakaelast erinevatele põletikutekitajatele. Kahjuks ei selgu kirjast,milline põletikutekitaja diagnoositi. Emakakaela põletiku korral on sagedasemateks ...

Loe edasi

vere eritus

16.aprill.08.algasid päevad ja suurem vere eritus oli 22.aprillini .ja sealt alates on pidev veritsus (vahepeal hele veri vahepeal selline mustjas)kõhuvalu pole.rasedus vastaseid vahendeid ei kasuta.veritsus ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Kahjuks unustasite märkida oma vanuse ja rasedusanamneesi.

Vajalik on:
-välistada rasedus ja muud raseduspatoloogiad: tehke hommikusest uriinist rasedustest ...

Loe edasi

määrimine ja valu

Lõpetasin Logesti tablettide võtmise augustis peale 8aastat seoses rasestumise sooviga. Esimene tsükkel oli 31 päevane nagu enne tablettegi, aga teisega on probleemid tekkinud.
32-l päeval algas ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Unustasite märkida oma vanuse ja rasedusanamneesi.
8-aastase antibeebipillide tarvitamise järgselt esineb nn. postpillamenorröa ja menstruaaltsükli häired. Seda aga siis, ...

Loe edasi

Võimalik rasedus

Tere!
Üritanud rasestuda pikki aastaid hakkasin viimased kolm kuud kasutama ov teste, et määrata õige päev. Üks sünnitus ka seljataga 11 aastat tagasi. Menstruatsioon käib väga regulaarselt, isegi ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Arvan et olete rase, sellest ka sellised kaebused. Uriinitest ei näita kui on raseds väga alguses. Pöördugae arsti poole ja soovitaks võtta vereproov rasedusele. See on täpsem.Dr kadastik

Loe edasi

põletik ??

Mul oli detsembris emakaväline rasedus, tehti süst ja kõik oli ok. Esimene normaalne menstruatsioon oli veebruaris. Märtsi algul hakkas kergelt kõht valutama ( tunne oli nagu kohe-kohe hakkaks päevad ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. KUi põletiku näitajad on korras, siis antibiootikume pole enam vaja süüa. Valude olemasolul soovitaks teha laparoskoopia diagnoosi täpsustamuseks. Võib olla tegemist näiteks liidetega või hoopis ...

Loe edasi

Raseduse katkestamine

Millal oleks kõige parem soovimatut rasedust katkestada? Millised võivad olla kõrvalnähud abordi tegemisel ja sellele järgneval perioodil? Kas on oht ka lastetuks jääda?

Tänan!

Vastas dr Aire Sekavin

Kui olete selle otsuse läbi mõelnud, soovitan katkestada raseduse võimalikult ruttu. Mida suurem on rasedus, seda suurem on ka tüsistuste oht (emakakaela vigastust-sest on vaja avada rohkem emakakaela,emaka ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi