Tükk rinnas 15.01.19 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere!
Leidsin nädalad tagasi paremas rinnas üleval välis küljes liikuva palli moodustilise tüki. Kasutan ka hormoon spiraali, mida olen nüüd kasutanud 4 aastat.( aasta lõpus eemaldamise tähtaeg).Sõrmedega katsudes tükk on liikuv. MIllega võiks tegu olla? Panin ka aja mammograafiasse.

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere!
Kirjeldatud liikuv ümar moodustis rinna välises kvadrandis on suure tõenäosusega healoomuline fibroadenoom. Fibroadenoomid rinnas tekivad munasarjades toodetavate hormoonide toimel naistel, kellel on geneetiline eelsoodumus. Fibroadnoomid esinevad sagedamini noorte naistel vanuses 20-35 aastat . Kindlasti on mammograafia vajalik, et saada täpne ülevaade ja diagnoos. Selle uuringu tulemusest sõltub edasine ravi- ja jälgimistaktika.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Fibroadenoom

Tere,
Eelmisel aastal avastati mul vasakus rinnas tükk (1,5 x 0,8 cm hästi piirdunud, väikeste vedelikualadega kolle). Tehti biopsia, mille käigus selgus, et tegu on fibroadenoomiga.
Minu küsimus ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, otsest vastunäidustust küll pole , aga ma ei soovitaks teha lümfimasaazi. Me ei tea, kuidas see võib mõjutada fibroadenoomi rinnas. Organismid on erinevad! DRKadastik

Loe edasi

tükk rinnas

Tükk rinnas, Aasta tagasi avastasin rinnast kõva tüki,umbes 2cm.Asub rinna alumises osas.Lümfisõlmi tunda ei ole.Käisin siis ka mammograafias,kust tuli perearstile lühike vastus.Dünaamikat võrreldes eelmise ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, soovitan minna mammoloogi juurde.Perearst võiks anda saatekirja.DRKadastik

Loe edasi

valus tükk rinnas

Tere!
Rindade kontrollimise käigus avastati tükk, mis katsudes on väga valulik. Ei ole kõva, pigem pehme. Suunati ultrahelisse.
Kas on põhjust arvata, et võib olla tegu vähiga? Viimati käisin ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Väga hea,et arst Teid kohselt ultraheliuuringule saatis,sest mammograafia tegemiseks olete liiga noor.Kui valulik tükk rinnas on seotud premenstruaalse perioodiga,siis on see normi variant.Pehme ...

Loe edasi

Tükk rinnas

Tere!
Mitu päeva on mu paremas rinnas olnud sellised kerged torked,mis otsest valu küll ei tee kuid on häirivalt tunda.Kui näpuga sealt kohast katsuda siis on tunda sõrme all ka mingit tükikest.Kas ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
kerge torkiv tunne rinnas võib olla üks premenstruaalse sündroomi tunnus. Sellisel juhul on vaevused ( rindade hellus, torked) menstruatsioonile eelneval 1-2 nädalal ja kaovad peale menstruatsiooni. ...

Loe edasi

rinnas imelik tükk

imetamine. paremas rinnas on selline muhk või siis kõva tükk see on olnud juba kas nädalat algul ei häirinja ei valutand . siis minu arst arvas äkki on piima paise ja soovitas tissid tühjaks lüpsta ja ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Kui teil on valulik tükike rinnas , siis soovitaks ikkagi pöörduda arstile(günekolog või mammoloog). Dr Kadastik

Loe edasi

Mure!

Tere.
Olen 23a. Ja mul on selline mure et avastasin et mul oleks justkui vasakus rinnas mingi väike tükk. Teda on katsudes kergelt tunda. Valu teinud ei ole. Mis teie arvate kas oleks vaja muretseda. ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.
Igasugune tükk rinnas vajab täpsustamist. Suure tõenäosusega on tegemist healoomulise fibroadenoomiga või tsüstiga. Võiksite pöörduda , kas perearsti või naistearsti poole, et saada saatekiri ...

Loe edasi

Pillid ja healoomuline tükk rinnas.

Tere! Hakkasin antibeebibille tarvitama, kuid unustasin ära, et mul on rinna sees juba aastaid (~ 5a.) selline pipratera suurune tükk. Suurenud ei ole üldse. Umbes neli aastat tagasi näitasin seda ka mammoloogile, ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.
Igasugune ''tükk'' rinnas vajab täpsustamist. Healoomulised rinnanäärme muutused, ka fibroadenoomid ei ole vastunäidustuseks rasestumisvastaste tablettide kasutamiseks. Küll ei tohi kasutada ...

Loe edasi

mingi "tükk"

Tere,
kui 30 aastasel avastatakse paremas rinnas mingi "tükk", kas oleks õigem minna mammoloogi juurde või teha rindade ultraheliuuring?
Kena suve jätku!

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Alustage naistearstist, vajalik on günekoloogline -põletike ja onkoloogiline kontroll. Siis piimanäärmed ja vajadusel ultraheliuring.

Loe edasi

tükk rinnas peale imetamise lõpetamist

Tere

Lõpetasin nädal tagasi imetamise, nüüd on mõlemas rinnas tükk, mis vajutades on veidi valulik. Palavikku ei ole. Millega on tegemist ja mida teha?

Lugupidamisega

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Kui rinna punetust ja palavikku ei ole, pole tegemist põletikuga . Vahetult peale imetamise lõpetamist võivad jääda tihkemad alad e. "tükid" rinda, mis iseenesest kaovad. Et rinda piima juurde ...

Loe edasi

tükk rinnas

Tere!

Olen 19 aastane sünnitanud naine.Paar päeva tagasi avastasin vasaku rinnanibu juures valuliku tükki, kas see võib olla tingitud hormonaalsetest muutustest?Kas peaksin põõrduma arsti poole?

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Jah,Te peaksite pöörduma arsti poole.Kuna olete nii noor,siis ilmselt vajaksite ultraheliuuringut rindadele.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi