eritis rinnast 06.12.18 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Hommikul avastasin, et parema rinnanibu juurest on öösärk niiskunud. See ei olnud vahetult peale magamist vaid siis kui olin juba köögis pisut asjatanud. Välistatud, et öösärk võis muul viisil märjaks saada.
Käega katsudes niipalju, kui mina oskan- ei leidnud rinnast mingit tükki. Õrnalt nibu pigistades ka ei tulnud enam eritist. Aga varem (korra või paar olen aastate jooksul tundnud ka nagu oleks rinnanibu niiske, kuid katsudes pole seda tuvastanud). 2-3 hommikut on olnud mõlemad rinnanibud hellad, nagu algaksid päevad, kuigi päevad olid juba ca 2 nädalat tagasi ära.
Sünnitasin 30 aastaselt- 1 laps. Sünnitus oli normaalne. Rinnaga toitsin 3-4 kuud, piima oli vähe.

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere!
Vajate spetsialisti konsultatsiooni ja lisauuringuid. Olete 49 aastane ja viimati on mammograafai tehtud 5 aastat tagasi. Pöörduge kindlasti Rinna tervise kabinetti, kus tehakse vajalikud uuringud. Üks selline Rinna kabinet, kuhu saate pöörduda, asub Ida-Tallinna Keskhaigla Magdaleena üksuses aadressil Pärnu mnt 104.d
Aega saab broneerida helistades telefonil 666 1900.
Sõeluuringusse (mammograafiasse) kutsutakse 50-69 aastaseid naisi iga 2 aasta intervalliga, seega järgmisest aastast hakkate saame 2 aasta järel kutseid sõeluuringusse.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Eritis rinnast ja valu

Tere !
Mul on umbes paar nädalat ebamugav tunne paremal rinna poolel ,valu on täpsemalt parema rinna üla osas kaenla all ,peale vajutades oleks nagu lihasevalu ,pingutatdes käe all tõmbub see koht ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Olete liiga noor,et mammograafiat teha,küll võiks perearst saata Teid rindade ultrahelile.Teie kirjeldatud muutused; lateraalselt valuklikkus väikeste valulike kühmudega ja pigistamisel läbipaistev ...

Loe edasi

Kollane lima päevad ajal

Tere!
Mul toimub alati menstruatsioon niimoodi, et esimesel 2 päeval tuleb rohkem verd ja alates 3. päevast juba vähem, kokku kestavad päevad 5 päeva. See kord aga oli nii, et esimesel kahel päeval ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
rohke kollane limane eritis võib olla emakakaela põletiku tunnus. Soovitan ära oodata PAP analüüsi tulemuse. Kui analüüs näitab põletiku reaktsiooni, soovitan ravi ja edasiste testide osas ...

Loe edasi

Eritis rinnast

Avastasin täna, et mõlemast rinnast tuleb niiöelda rinnapiima ning rinnad on valulikud...väljas vedelik ja pigistades üsna tugevas koguses. Päevad just lõppesid ning äsja hakkasin ka kasutama antidepressante ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija! Andmetest selgub, et olete 27-aastane. Põhjust muretsemiseks ei ole, kaebused ei ole tüüpilised rinnavähile. Kuna tarvitate antibeebipille ja antidepressante, siis on selline sümptom ...

Loe edasi

Eritis rinnast. Tupeseen.

1.Roheline + pruun eritis rinnanibust.
Millele võiks veel mõelda, kas peaks edasi uurima?
2.Tupeseen ca ovulatsiooni ajal? On see nö. normileid? Kas peaks ravima?

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Rinnaeritise suhtes soovitaks ikkagi külastada
mammoloogi. Korduv tupeseen vihjab tupe mikrofloora muutusele. Mikrofloorat mõjutab ka hügieen, stress, ravimid jne. Pesta soovitaks spetsiaalse ...

Loe edasi

valge vedelik rinnast

Tere, olen 21 aastat vana ja u aasta söönud plaanipäraselt jeanine pille. Eelmine kuu jätsin päevad vahele. See kuu hakkasid nad õigel ajal ja lõppesid see pühap.peale seda esmaspäeval märkasin et rinnanibusid ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
eritis rinnast on üks harva esinevatest pillide kõrvaltoimetest. Muretsemiseks pole põhjust ja lisauuringud pole vajalikud. Soovitan pillid vahetada väiksema hormoonisisaldusega pillide vastu ...

Loe edasi

rinnas 1cm. tsüst

TERE!

OLEN 38.AASTANE KAKSIKUTE EMA.4 AASTASED LEITI VASAKUST RINNAST TSÜST MILLEST VÕIB TEKKIDA? ON TEKKINUD KA MENS.HÄIRED

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Loen Teie kirjast, et Teil esinavad menstruaaltsükli häired.
Ka piimanäärmed on hormonaalsed organid, ning nende töö sõltub mitmetest hormoonidest.
Kuna tsüst leiti ...

Loe edasi

mure....

selline et sünnitasin 1,5 a.tagasi poja.rinnaga toitsin 9kuud.nüüd on poja juba 1,5aastane kuid rinnast tuleb pigistades ikka veel ternespiima,selline kollane.millest see tingitud on???

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
See ongi toitmisjärgne piimajuhade laienemine.
Kui menstruaaltsükkel taastub täielikult, peaks eritis kaduma.
Soovitused:
-ärge traumeerige ja pigistage piimanäärmeid
Loe edasi

rinnad

Kas eritis rinnast on alati vähi tunnuseks? Olen 30 aastat vana ja 2 aastase tütre ema. Imetasin last 6 kuud. Eritus on mõlemast rinnast.

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Tõenäoliselt on tegemist füsioloogilise sünnitusjärgse eritusega rinnanäärmetest,mis võib kesta paar aastat.Kui m.tsükkel on regulaarne,ei ole vaja isegi günekoloogi konsultatsiooni.Ka põhjustavad ...

Loe edasi

Kas võib olla rinnavähk?

Lgp.Dr Litter

Olen 29a naisterahvas,sünnitanud 7a tagasi.Probleemiks paremast rinnast erituv eritis,nagu kohvikoor,maitse on mõru..jätkunud peale rinnaga toitmise lõpetamist,mis kestis poolteist ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Küsimus oli esitatud dr,Litterile ja ekslikult minu postkasti sattunud.Arvan,et mammoloogi juurde ei pea veel minema,piisab günekoloogi konsultatsioonist.

Loe edasi

Kaks küsimust

Tere dr. Väli.

Mul on teile kaks küsimust:

1. Kas on võimalik, et tupeseen õhendab tupeseina? Mul oli aasta paari eest mitmel korral järjest tupeseen, mis sai lõpuks välja ravitud. ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere Aime! Ma arvan,et Teil on tegemist tsütolüütilise vaginoosiga,mille tekitajaks on laktibatsillidest eriti rikas mikrofloora,mille tõttu pH on väga madal.Tsütolüütiline vaginoos põhjustab tülikaid ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi