mure.... 26.02.04 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

selline et sünnitasin 1,5 a.tagasi poja.rinnaga toitsin 9kuud.nüüd on poja juba 1,5aastane kuid rinnast tuleb pigistades ikka veel ternespiima,selline kollane.millest see tingitud on???

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija!
See ongi toitmisjärgne piimajuhade laienemine.
Kui menstruaaltsükkel taastub täielikult, peaks eritis kaduma.
Soovitused:
-ärge traumeerige ja pigistage piimanäärmeid
-säilitage korralik hügieen
-külastage naistearsti kord aastas koos uuringute ja piimanäärmete uuringutega
-kui eritise hulk suureneb, on võimalik kontrollida ka hormoon prolaktiin taset

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Antibeebipillid

Tere!
Pisikene mure on tekkinud. Rääkisime mehega üksteisest mööda ning on tekkinud selline olukord kus alustasin pillide võtmisega esmakordselt ning ei olnud veel ühtegi tabletti võtnud ja olime ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Rasestumine on seotud ovulatsiooni ajaga. Sõltub, kuna teil algas viimane menstruatsioon. Ovulatsioon toimub umbes tsükli keskel, tsükli 11-15 päeval. Kui te pille alustasite tsükli keskel, ...

Loe edasi

Helicobakter

Tere olen 9 nädalat rase ja minul avastati Helicobakter nagu aru saan ei sa antibiootikumi ravi.Kuid küsin mis leevendused ja võimalused oleks minul rasedal selle bakteri osas ja kas on ka ohtlik?

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Helikobakter mõjutab teie magu, tekitades maos põletikku ja seedeprobleeme. Saate oma perearsti või gastroenteroloogiga nõu pidada. Kolmikravi raseduse alguses ei soovitata.
Internetis on väga palju ...

Loe edasi

Rasedus ja viljatus

Mure selles ,et olen üritanud kaasaga nüüdseks 10 kuud last proovinud saada. Käisin ka murega Rakvere naistearsti juures ,kes pidas normaalseks tsükli kõikumist 21-36 päeva. Päevad kestavad 5 päeva ,eelmisel ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Rasestumise näitajaks on aasta regulaarse suguelu foonil. Vahekorras on soovitav olla sagedamini. Kõige soodsam aeg rasestumiseks on tsükli keskmine nädal ehk 11-15 päev. Lisauuringuid ...

Loe edasi

Küsimus

Tere!

Kirjutasin teile eelnevalt seoses kolposkoopia veritsusega. Olen vaktsineeritud enne suguelu alustamust hpv vastu 3 vaktsiiniga, ei ole vaktsineerimata. Arst ütles kolposkoopia ja pildiga, ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 24-aastane

Tänan lisainformatsiooni eest. Tundub, et probleemid paranevad. Kuna soovite rasestuda, siis märkige üles menstruatsioonide 1. ...

Loe edasi

Kolposkoopia

Tere!

Käisin kolmapäeval (neli päeva tagasi, 18.05) kolposkoopias. Võeti biopsia ja eemaldati kondüloom emakakaelalt. Mure aga selles, et peale kolposkoopiat siiani määrib ning vahekorra ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 24-aastane

Kahju, et pidite nii noorena elama üle brutaalse/eemaldamisega ravimeetodi, nagu ütlevad onko-günekoloogid. Kindlasti olite HPV ...

Loe edasi

Rasedus

Tere,
Esmasel arsti vastuvõtul käies oli loote rebukott ja südamelöögid ilusti näha. Täpselt viimast mensturatsiooni ei mäleta. Arst pani kirja 5 nädalat rasedust. Kas on võimalik, et reaalne rasestumine ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Rasestumine on toimunud umbes 3-4 nädalat ehk üle 20 päeva tagasi. Kui rasedus kasvab, siis saab veelgi täpsemalt rasestumise aega ja oletatavat sünnituse tähtaega määrata.

Loe edasi

Emaka kokkutõmbused urineerimis ajal

Tere olen ühe lapse ema viimased 3 päeva on mul selja valu ja sagenenud urineerimine ja pissimise aeg emakas tõmbub kokku.Vahekorrast on möödas 5 päeva ja testi on ka liiga vara teha.Abikaasa kahtlustab ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Pigem on kaebuste järgi praegu kahtlus põieprobleemidele. Jooge rohkelt vedelikku, võtke jõhvikapreparaati nt Karpalact, Urinal vms. ja vajadusel lisaks No-spa tablette. Kui urineerimisega ...

Loe edasi

Puuduv menstruatsioon

Tere!

Mul on küsimus seoses puuduva menstruatsiooniga. Olen 26 aastane, 164cm pikk.
2012 aastal olin tugevalt ülekaaluline, c 94 kg. Siis võtsin end käsile, alustasin spordiga ja tervisliku ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Olete 164 cm, seega Teie normaalkaal on 50-66kg. Juba 49 kg kaaludes olete alakaaluline. Kui Teie kaal langeb alla 50 kg, on suur tõenäosus, et tsükkel ei taastu. Et menstruatsioonid taastuksid, ...

Loe edasi

Pap testi vastus

Tere.
Kas saaksite palun lahti seletada PAP testi tulemuse?
Tsütoloogiline materjal emakakaelast Fiksatsioon: Alkohol Adekvaatsus: Adekvaatne, kuid limiteeritud: Rakud kaetud põletiku elementidega ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 34-aastane

Vastus on rakkude poolest korras NILM (ingl negative for intraepithelial lesion or malignancy) – normaalse Pap-uuringu vastus: ...

Loe edasi

Veritsus menopausis.

Tere.
Olen 52a.,mensest pole aasta ja 2kuud olnud.Viimane arsti külastus oli eelmine aasta kui lõppes viimane menses. Kõik korras. Eile õhtul algas kerge määrimine ja täna algas veritsus. Sain ka ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Kui postmenopausis on veritsus, on vajalik täpsustada selle põhjus. Normaalselt on emaka limaskest postmenopausis õhuke ja veritsusi ei ole. Veritsust menopausi järgselt võib põhjustada emaka ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi