röntken enne ovulatsiooni 09.04.18 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere!

Mulle tehti 5 päeva enne ovulatsiooni hammastest panoraamrönkten hambaarstil. Põll pandi ka ette. Tean ovulatsiooniaega täpselt, kuna tegin ov-teste ja päev enne ovulatsiooni tehti naistearstil ka UH, siis oli veel ovulatsioon toimumata. Plaanisime IUId (kuna rasestuda olen üritanud juba 2 a ja 9 kuud!), kuid kuna oleks jäänud nädalavahetusele, siis jätsime ära ja proovisime ise. Täiesti üllatuslikult olen nüüd sellest nädalavaheusest rase, hcg oli 337 kui ovulatsioonist 15 päeva möödas! Hakkasin muretsema selle röntkeni pärast. See oli ju kaugelt enne ov, tean, et raseduse ajal ohtlik, aga äkki ka samal tsüklil tehtud? Kas võin rahuneda või peaksin muretsema? Ultraheli on järgmisel nädalal, ei pea selle küsimusega sinnani vastu.

Arst vastas:

Maie Väli

dr Maie Väli

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik,Tähe ja Elite Erakliinik

Tere ! Hambaröntkeni pärast ei tasu küll muretseda.Ja tinapõll oli Teil ka ees. see on mõistetav,et raseduse ajal on mure kõikvõimalike väärarengute suhtes .Aga see protseduur,mis on tehtud enne ovulatsiooni ei mõjuta kuidagi Teie ja areneva loote tervist Edu soovides,Maie Väli

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Soov rasestuda ja B-vitamiinide tarvitamine

Tere

Olen 23aastane naine ja soov on rasestuda. Olen proovinud u. 7 kuud. Mul on polütsüstililised munasarjad. Mul pole peaaegu kunagi olnud päevad regulaarsed, vahel on olnud isegi neli kuud ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
polütsüstiliste munasarjade (PCO) korral on sagedaseks probleemiks ebakorrapärased harvad menstruatsioonid. Kuna PCO korral on tsüklid enamasti anovulatoorsed, on arstile pöördumise peamine ...

Loe edasi

ovulatsiooni puudumine

Olen 8a kasutanud rasestumisvastaseid tablete. 3 kuud tagasi otsustasin siis, et lõpetan tablettide söömise. Kuna paaril mu tutaval on olnud raskusi rasestuda peale tabletide lõpetamist, siis tahtsin kah ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
kuna olete pikalt võtnud pille, on tavaline, et ovulatoorsed tsüklid ei taastu kiiresti. Tegelikult on ovulatoorse tsükli taastumise kiirus individuaalne, kindlaid reegleid ei ole. Kui enne ...

Loe edasi

Soovin rasestuda

Tere,
olen võtnud Yarinat mitu aastat ja nüüd soov rasestuda (võtsin neid ravi pärast, sest on ebaregulaarsed päevad ja uuringute tulemusel ka polütsüstiline sündroom),arst kirjutas välja Duphastoni ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
peale pillide võtmise lõpetamist taastub ovulatoorne tsükkel tavaliselt kiiresti, s.t. mõne kuuga. Polütsütiliste munasarjade puhul on tsüklid sageli anovulatoorsed ,s.t ovulatsiooni ei toimu. ...

Loe edasi

Rasestumine

Tere,
Olen 30 aastane naine ja plaanime abikaasaga esimest last. Siiani eduta (4 kuud). Menstruaaltsüklid on regulaarsed, 30 päeva. Viimati käisin tavapärasel läbivaatlusel 1 kuu tagasi. Olen kasutanud ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Ovulatsioonitestid on usaldusväärsemad kui basaaltemperatuuri möötmine.Hormoonide määramine on küll kallis,aga kui võimalik on,võiks need määrata m.tsükli 7.14. ja 21. päeval.Ja m.tsükli 14.või 15.päeval ...

Loe edasi

Ovulatsiooni aeg

Tere,
Olen 25a. Seljataga üks omal tahtel tabletiabort ning eelmise aasta novembris peetumine. Nüüd olen pool aastat taas üritanud rasestuda (viimsastel kuudel Estrofemi ja Duphastoni abiga.
Küsimus ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Olete end piisavalt kraadinud ja testinud.Nüüd aitab,muidu ei jäägi sugueluks aega.Lähtuge ovulatsioonitestist,mis muutus positiivseks 14 päeva enne oodatavat menstruatsiooni.See tähendab,et hüpofüüsi ...

Loe edasi

õige aeg rasestumiseks

Tere,
Olen 32 a. lapsi veel ei ole. Olen üritanud aasta jooksul rasestuda kuid ei ole
siiani õnnestunud. Märtsis oli mul laporoskoopia, kõik oli korras. Siis määrati
mulle raviks Serophene ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Kui te kasutate ovulatsiooni testi, siis ongi parim aeg rasestumiseks nii nagu testil kirjas. Soovitatakse elada regulaarset suguelu kolm korda nädalas, siis ongi suurim tõenäosus rasestumiseks kui ...

Loe edasi

ovulatsioon?

Tere!
Soovin rasestuda. Olen püüdnud mõõta basaaltemperatuuri ja on tekkinud küsimus, et kas toimub ovulatsioon või mitte. Tsükkel 28 päeva. Kuni 14 päevani kõigub temperatuur 36.4,36.5 vahel ja ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Basaaltemperatuur tõuseb peale ovulatsiooni 0,3-0,4 C ja püsib enne menstruatsiooni 12-14 päeva. Kui tekib rasedus, temperatuur ei lange. Seega on teie temperatuuri-graafiku põhjal tsükkel ...

Loe edasi

Polütsüstilised munasarjad

Lp. Dr. Galin Litter,
Mul diagnoositi polütsüstilised munasarjad minu kaebuste ja ultraheli põhjal novembrikuus 2003, tehti ka vereproov hormoonide määramiseks - kõik olevat korras. (olen 29a., ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Mari!
PCOS kohta saate hulgaliselt lisateavet internetist.
PCO Sündroom on kaasasündinud sündroom. Ravi tulemusena on enamik naisi rasestunud.
1. Duphastonga ravitakse II faasi ...

Loe edasi

tsukkel

Tere!

Minul on selline kusimus,et millal on koige parem periood rasestuda? Tahaxime abikaasaga lapse soetada!Mul on uhest tsukli algusest teise alguseni 24 paeva.. seega 24 paevane tsukkel?!

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Kõige soodsam periood rasestuda on 12-14 päeva enne uut oodatavat menstruatsiooni, s.t. 24-päevase tsükli korral 10.-12. tsükli päev( see on kõige tõenõolisem ovulatsiooni päev) .

Loe edasi

basaaltemperatuuri mõõtmine

Tere!



Minu arst käskis mul ovulatsiooni jälgimiseks mõõta basaaltemperatuuri pärasooles. See ei ole eriti meeldiv. Olen lugenud, et basaaltemperatuuri võib mõõta ka suus keele ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere,A! Ovulatsiooni olemasolu näitab tõepoolest basaaltemperatuuri mõõtmine,millega saadakse orienteeruvaid andmeid ovulatsiooni toimumisajast ja kollaskeha talitlusest. Basaaltemperatuuri mõõdetakse ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: