Nuva ring ning antidepressandid 12.03.18 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere.

Viimase 1-2aasta jooksul ei ole kasutanud rasestumisvastaseidvahendeid peale kondoomi. Hiljuti juhtus, et kondoom purunes ning olin sunnitud võtma SOS-pilli. Arsti juurde on järjekorrad pikad, loodan siit ehk kiiremini vastuse leida. Ninelt eooviksin hakata kasutama nuva ringi. Kahjuks ma ei mäleta kas olen seda kasutanud koos ravimitega mida tarvitan. Pole kindel kellelt oleks õigem küsida - naistearstilt või psühhiaatrilt. Puudutab nii üht kui teist. Nimelt on mul diagnoositud ärevushäire ja (vist) ka depressioon. Raviks Elontrin 150mg kuni 2x päevas. Mis ma soovin küsida on see kas nuvaring sobiks mulle antud andmete põhjal? Kui ei, mis võiks sobida? Lisan et on olnud probleeme HPV-ga Kuid viimati olid analüüsid Korras. Kui nüüd nuvaring sobib ja sooviksin seda kasutada, millal tohiksin selle paigaldada? Tean et tohib paigaldada ka suvalisel ajal kuid siis 7p(?) peaks olema lisa kaitse? Tarvitasin SOS pilli 12.03 hommikul, kuidas ja kas see mõjutab paigaldamis aega?

Tervitades

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 26-aastane

NuvaRingi kirjutab välja naistearst pärast günekoloogilist läbivaatust, vajadusel uuringuid. Ravi ordineerimisel annab elektrooniline andmebaas ebasobivad kõrvaltoimed, millega saab arvestada ja teile selgitada.
Teil on õigus, alla 35-aastastele tervetele, normkaalus olevatele, mittesuitsetavatele naistele, kelle perekonnas ei ole olnud hüübivushäireid, infarkte ega insulte alla 45-aastastel, on esmane valik KHK kombineeritud hormonaalne kontratseptsioon: antibeebipillid, EVRA plaastrid, NuvaRing.
Tulge vastuvõtule Piritale, saatke minu töömeilile glitter@naistearst.ee oma isikukood, leian kiiresti aja. Kirjutage üles viimase menstruatsiooni 1. päev ja SOS pilli(de) tarvitamise kuupäev 12.03.
Vajate nõustamist sobivaimate meetodite suhtes. Kas nüüd olete vaktsineeritud? Kindlasti peaksite, kui juba on olnud probleeme HPV-ga.

Galina Litter naistearst.ee
Pirita Naistearstid

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

nuvaring

Hakkasin nuvaringi kasutama poolteist nädalat tagasi ja sellega seoses on tekkinud mõned küsimused. Äkki oskate vastata.
1. Umbes viimase nädala jooksul olen pidevalt väsinud ja vaevlen energiapuuduses. ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
Nuva Ring kuulub samuti hormonaalsete rasestumisvastaste vahendite hulka ja seega võivad kõrvaltoimed olla sarnased pillide omadega, eriti esimestel kasutuskuudel. Rindade hellus ja libido ...

Loe edasi

pikk menstruatsioon

tere,
olen 21 aastane, kasutasin umbes 2 aastat Evra plaastreid. Need sobisid mulle väga hästi, mitte kunagi ei esinenud mul mingisuguseid k6rvalnähte vms. Kuid mugavuse m6ttes otsusatsin üle minna ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
muretsemiseks ple põhjust . Kuna Te vahepeal 2 kuud ei kasutanud hormonaalseid rasestumisvastaseid vahendeid, siis seetõttu veritseski Nuva Ringiga 1. kuu pidevalt . Ilmselt poleks sellist ...

Loe edasi

luupus ja rasestumisvastased vahendid

Tere,
kuna süst.luupuse diagnoosimisega keelati mul kasutada kombineeritud nn antibeebipille, kuid lubatud on ilma östrogeenita rasestumisvastased vahendid. Kuna suguelu on kindla partneriga regulaarne, ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere Katri,
luupuse puhul on vastunäidustatud kasutada kombineeritud hormonaalseid
(östrogeen+gestageen) rasestumisvastaseid vahendeid. Nende hulka kuuluvad peale pillide ka plaastrid ja Nuva ...

Loe edasi

Rasestumisvastane süst

Olen 25 aastane.Mul on kaks last. Tahaksin kasutada mingit mugavamat rasestusvastast vahendit kui beebipillid.Pôhjuseks halb mälu.Tuttava käest kuulsin plaastritest, aga infolehe lugemisel avastasin et ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Rasestumisvastased süstid võivad olla toimeajaga 1 kuu või 3 kuud.Meie apteegivõrgus on need müügil DEPOT-PROVERA nime all.Sisaldades ainult kollaskeha hormoone,pärsib ravim emakasisese limaskesta ...

Loe edasi

Küsimused

1. Kasutasin pool aastat Jeaninet ja see mõjus väga hästi rindadele (tugevamad, suuremad), aga kuna muud kõrvalnähud olid väga häirivad, olin sunnitud võtmise pooleli jätma. Nüüd rinnad hästi koledalt ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
1.Hormoontablette rindade suurendamiseks küll pole arukas võtta! Selles küsimuses soovitan pöörduda ilukirurgi poole. Mis puutub rasestumisvastastesse vahenditesse, siis ka hormonaalse spiraaliga ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi