Raseduse algus ja xanax 12.02.18 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere,
Olen rase ja sain sellest alles teada. Päevad on ära jäänud 3 päeva. Murelikuks teeb see, et nelja viimase õhtu jooksul tarvitasin 0,25 ma Xanaxi, et parem uni oleks. Lugesin nüüd infolehelt, et see rohi ohtlik raseduse alguses. Kas on võimalik , et tekitas lootele mingeid kahjustusi?

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere!
Xanax kuulub kesknärvisüsteemi rahustavate ravimite hulka, mida kasutatakse eelkõige ärevushäirete ravis ja minimaalne annus on siis 0,25mg 2 kuni 3 korda päevas. Olete kasutanud mõnel õhtul Xanaxit 0,25mg ja ma usun, et selline lühiaegne väike doos ei kujuta mingit ohtu loote arengule. Xanaxiga ravi tuleb koheselt katkestada, kui on tegemist rasedusega. Uuringud on näidanud, et Xanaxi kasutamine raseduse ajal ärevuhäirete või depressiooni raviks võib põhjustada loote arengurikkeid ja loote närvisüsteemi kahjustust.
Kui õhtul on raske uinuda, võib kasutada looduslikke und soodustavaid preparaate, mida saab apteegi käsimüügist.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

SOS pill

Tere
Ma ise arvasin koguaeg,et minu päevade algus oli 27.oktoober.
Olin 7nov õhtu 8 novembri hommikul vahekorras.9.novembri hommikul võtsin ma SOS pilli Escapelle ehk siis 40 h peale vahekorda.

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere ! Vm oli tõenäoliselt pigem 25 oktoober 2015a., viljastusite tõenäoselt pigem 7, 8 november. Antud juhul ei saa midagi kindlalt öelda.

Loe edasi

Veritsus ovulatsiooni ajal

Tere. Mure järgmine. Menstruatsiooni tsükkel on mul alati korrapärane olnud. Seekord pidid päevad hakkama 03.12, aga eile hakkas veritsus ja väikseid vereklimpe ja limatükikesi tulema. Eile oli mul ovulatsioonipäev. ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
ovulatsiooni ajal võib aeg-ajalt esieneda vereeritust, mis on lühiaegne ja kestab kuni 2 päeva. Sageli kaasneb veritsusega ka valu. See on seotud ovulatsiooni ajal toimuvate muutustega naissuguhormoonide ...

Loe edasi

Päevad peale imetamist

Tere! Lõpetasin lapsele 8-st kuust rinna andmise. Nüüd on möödas juba 2 kuud, kuid päevad ei ole alanud. Kuna viimasel nädalal on kõhus kuidagi imelik (korra oli nagu päevade valu, aga muidu äkiliste liigutuste ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Reeglina menses siiski taastub ühe kuu möödudes peale rinnaga toitmise lõpetamist. Soovitaks ikkagi kontrollida raseduse suhtes. Pöördugea naistearsti poole.DR Kadastik

Loe edasi

abort ja emakakaela muutused

Tere,
olen 31.a. sünnitamata naine. Selle aasta jaanuaris avastati mul emakakaela CIN 1. Uus kolposkoopia jäigi praegu tegemata, sest jäin rasedaks, vaatamata ka nn. SOS-pillide kasutamisele. Hetkel ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere, Kai,
kõigepealt on muidugi kahju, et olete otsustanud oma raseduse katkestada. Kuna küsimusest on aega mööda läinud, on võimalik, et olete ümber mõelnud ja otsustate ikkagi sünnitada.
CIN ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi