Kas võin olla rase? 23.06.21 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere!
Selline küsimus, et võtsin 23.05 sos pilli.
Vahekorda ei olnud, aga kaaslane hõõrus enda suguelundit vastu minu suguelundit. Mainin veel, et 11.04 võtsin samuti sos pilli ja päevad hakkasid 15.04 ning siis 16.05. Aga hetkel siis võtsin igaksjuhuks sos pilli ja päevad hakkasid 28.05. Järgmised päevad hakkasid 17.06. Kas on võimalus, et olen rase?
Ette tänades!

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere!
SOS pilli kasutades tekib tavaliselt veritsus nädala jooksul ja järgmise menstruatsiooni algus on siis ligikaudu 4 nädala pärast. Menstruatsiooni algus võib nihkuda ja olla kas oodatust varem või hiljem. SOS pille kasutades on tsüklihäired sagedaseks kõrvaltoimeks ja sellega peab arvestama. SOS pille kasutatakse vaid erandkorras nagu nende nimigi ütleb ( näiteks kondoomi purunemisel), mitte kui regulaarset igakuist rasestumisvastast vahendit. Kuna seksuaalvahekorda ei olnud ja peale SOS pillide kasutamist on menstruatsioonid olnud ja viimane 17.06, siis raseduse võimalust ei ole. Vajate kindalsti põhjalikumat nõustamist võimalike rasestumisvastaste vahendite osas. Soovitan pöörduda Noorte Nõustamiskeskusesse.
Head soovides,
dr.Katrin Seidelberg

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Hcg

Tere, käisin tegin veretest ja hcg näitas 24,tegin ka rasedus testid uriini kaudu, näitasid triipe, ov oli 14nov, kas võin olla rase

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Soovitav on ära oodata oma menstruatsiooni aeg. Kui see tavapäraselt ei alga, siis on soovitav korrata HCG. Kui see on kordades tõusnud, siis olete rase.

Loe edasi

infrapunasaun?


Tere !
Mul oleks selline võib-olla imelik küsimus.Mul oli 2003 emakakaela konisatsioon.Pap III, hetkel PAP II. Paigaldatud spiraal.
Sooviksin hakata käima üks kord kuus infrapunasaunas.Mis ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere
Mul ei ole infot, et infrapunasaun mõjuks emakakaela patoloogiat soodustavalt. Eelkõige põhjustavad emakakaela muutusi ikkagi papilloomimviiruse onkogeensed tüved (HPV). Praegu on Teie emakakaela ...

Loe edasi

insuliin raseduse ajal

Tere,
olen 35 aastane ja 20 aastat diabeeti põdenud. Mul on kaks last (13 ja 9 aastased)ja hetkel plaanin taas rasestuda. Kasutan alates Lantuse turuletulekust just seda insuliini ja see sobib mulle ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Võite täiesti rahulikult kasutada ka raseduse ajal Lantuse ja Novorapidi kombinatsiooni ja ka Betaloc ei ole raseduse ajal vastunäidustatud.Edu soovides,Maie Väli

Loe edasi

polutsüstilised munasarjad

kas ma võin ka rasestuda,kui mul on polütsüstilised munasarjad...ja millest need tekivad...olen 19 aaastane ja sooviksin väga last

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Polütsüstilised munasarjad võivad olla juhuleid täiesti tervel naisel. Alati ei ole selle taga polütsüstiliste munasarjade sündroomi (PCOS), millele on iseloomulik harvad ebaregulaarsed menstruatsioonid ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi