Hormoonid, kaalutus 01.02.18 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

*enne pille sõin 1900kcal 4-5 trenni nadals => 70kg
*päevad väga ebaregulaarsed, 2-3kuud pausi ja siis 2-3 nädalat kestev määrimine
*günekoloog tegi hormoonitestid ja ultraheli, ütles, et kõik on korras ja määras tsükli reguleerimiseks pillid
*1,5 aasta jooksul võtsin juurde 10kg, käisin endokrinoloogi juures, kilpnääre korras, hormoonid korras. Ainukeseks põhjuseks oskas pakkuda pillid. Pidin pillide võtmise lõpetama ja tegin 1kuu kestva metformiini kuuri.
*kaal ei langenud ilma pillideta, kuue kuu jooksul lisandus veel 5kg selle aja sees polnud päevasid
*teine günekoloog tegi uh ja ütles, etmunasarjadel on pärlikee, diagnoosis polutsüstilised munasarjad ning ütles, et selleks, et tsükkel käiks korrapäraselt pean siiski pille võtma. Tehti glükoositest, avastati väga õrn insuliiniresistentsus, mis metformiinravi ei vaja


Terve selle aja vältel olen toitunud tervislikult ning käinud trennis 3-5 korda nädalas 1,5h kaupa. Liikuv eluviis 10-15000 sammu päevas. Aasta algusest vähendasin kalorid meeleheitest 1300kalorini päevas (kuigi see on alla mu baasainevahetuse) samuti olen käinud 4x nädalas trennis 1,5h. Kaal on langenud 1kg meeletu piiramise ja energiakulu juures. Ma leian, et see pole normaalne, et selliste pingutuste juures olen jätkuvalt ülekaaluline ja kaalun 85 kilo. Ei tea kas asi võib olla pillides, kuid kaalutõus on nende tarvitamisega väga sünkroonis. Samuti enne pillide tarvitamist arst mingit pärlikeed munasarjadel ei maininud. Kas see võis olla tekkinud lihtsalt selle kuue kuu jooksul, mil ma pille ei tarvitanud? Kas oleks võimalik reguleerida tsüklit hormoonravi kasutamata? Mis võib olla kaalutõusu ja selle langetamise võimatuse taga?

Arst vastas:

Maie Väli

dr Maie Väli

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik,Tähe ja Elite Erakliinik

Tere! Kuna Teil esines ebaregulaarne menstruatsioon,siis m.tsükli reguleerimiseka määratud pillid olid eesmärgiga m.tsüklit reguleerida.Osadel tütarlastel tekib selle taustal polütsüstiliste munasarjade taoline häire.samas aitavad need menstruaalvalude korral ja vähendavad vereeritust.Kui tabletivaba periood pikeneb unustamise tõttu,võime näha üle 13 mm suuruseid folliikuleid,mis moodustavd pärlikee.
Jätkake kehakaalu langetamist eelpoolkirjeldatud meetodil ja ärge vähemalt kuus kuud pille võtke.
Looduslikest vahenditest soovitan apteegi käsimüügist osta Kuningakepiõli + E-vit nr 60 ,võtta üks kapsel päevas.
Edu soovides,Maie Väli

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

voolused

mul on voolused juba pikemat aega aga menstruatsioon ei hakka. olen 12. kas te saaksite vastata mida ma tegema pean

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Kui Sul kaebusi ei ole, ei ole põhjust veel muretsemiseks.
Suurenenud tupevoolus näitab, et munasarja hormoonid hakkavad toimima.
Järgi õiget intiimhügieeni: pese välissuguelundeid ...

Loe edasi

HORMOONID

Tere!Mures hormoonide pärast.Tahaksin teada kas kELPAMAX-i söömine võib muuta mu hormoonide tasakaalu.Nimelt tahame last saada ja praegu teen hormooni proove.Tänades .. ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Hormoonesee ei mõjuta.oluline on,et teeksite hormoonuuringud hommikul,eelõhtul ei tohi olla vahekorras,ega süüa teravaid ja rasvaseid toite,hommikul soovitaks olla söömata.Dr.Kadastik

Loe edasi

Depo-provera

Tere!

Peale depo-provera süsti 2 aastat tagasi läks enesetunne kehvaks (peapööritus,

iiveldus). Rohkem süsti ei teinud, päevad taastusid alles aasta pärast, kuid kehakaal hakkas ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Hormoonid ongi tasakaalust väljas.Võiksite registreeruda minu vastuvõtule kas TÄHE ERAKLIINIKUS (07 348145) või ELITE KLIINIKUS (07409930).Vastuvõtt toimub ka Maarjamõisa Polikliinikus (07319100).Sõltuvalt,kui ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi