Milles on asi, erinevaid ravimeid on võetud aga kordub uuesti ja uuesti 07.11.17 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

mure selles et tupe voolus on tükiline vahepeal sügeleb ja on ebamugav. Sama partner on olnud 4 aastat. Partnerile tegib suguelundile otsa peale punased täpid. Kahe viimase aastaga on asi eriti hulluks läinud. Mida edasi peaks tegema või kuhu pöörduma? Mida partnerile soovitate? Klotrimazoolkreemi on kasutanud kui probleem tekib.

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 24-aastane

Suure tõenäosusega on tegemist sageli korduva tupe seeninfektsiooniga, ing k recurrent, mis reeglina vajab nii süsteemset(suukaudset) kui ka lokaalset(paikset) ravi pikemat aega, vahel koos partneriga.
Soovitan tulla vastuvõtule, et teha kaasaegsed DNA uuringud kandidiaasi paneelile, Atopobium, Gardnerella ja vajadusel muud tekitajad, siis on ravi täpsem.
Saatke minu töömeilile glitter@naistearst.ee oma isikukood ja telefon ning ajad ja päevad, millal saaksite tulla.
Ise saatab muuta elustiili- ja toimetulekut, info ecocillin.ee lehelt ja ka need preparaadid tablettidena ja tupekuulikestena, lisaks Klotrimasool kreem, Lactacyd sensitive intiimpesugeel.

Galina Litter naistearst.ee
Pirita Naistearstid

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Menstruatsioon kestab juba 14ndat päeva ja lõppu ei näi tulevat

Tere,
Menstruatsioon kestab mul juba 14ndat päeva ja lõppu ei näe tulevat. Mul pole kunagi midagi sellist olnud. Senini on kõige suuremad tsüklihäired olnud kaks korda elu jooksil, mil mens. on üldse ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Pikaajalise ebakorrapärase veritsuse võimalikke põhjuseid on palju erinevaid. Kõigepealt soovitan teha rasedustesti, sest veritsuse põhjus võib olla nii varajase raseduse katkemine kui ka ...

Loe edasi

kas pöörduda arsti vastuvõtule

Olen olnud mitu aastat fertiilsuse ravil. Detsembris 2015 oli analüüside põhjal ektoserviksis mõõdukalt põletikurakke, aga ravimeid ei määratud ja arst arvas, et võin loomulikul teel varsti rasestuda. ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, emakakaela kroonline põletik kindlasti ei anna palavikku, piisab tuperavist mille saite. Õhtuti väike palavik viitab ka varajasele rasedusele, seega kontrollige ennast sellest osas. Oluline on ka ...

Loe edasi

Päevad valel ajal

Tere, probleem algas eelmise aasta oktoobri kuus. Päevad hakkasid valel ajal, mõtlesin, et stressist, suhtega olid probleemid. Aga siis sai kõik korda stressi polnud. Üks kuu olid kõik korras päevad olid ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Andmetest selgub, et olete 21-aastane.
Loet kirjast: "Olin evra plaastreid kasutanud juba 3 aastat kindlasti ja sellis asja pole olnud. Nüüd olen pille võtnud 2 nädalat ..."
Loe edasi

veritsus peale päevi

Tere!
Mure järgmine,võtan logestit aga umbes pool aasta on mul juba päevad hakanud 2-3 päeva peale arvatavat(siis kui tabletid otsas).Veri,mis siis tuleb on selline paks,veniv ja tükiline.Kui uue ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Antibeebipille on erinevaid ja neid valitakse fenotüübi järgi. Tarvitamise skeem on 21+7. Märkige kalendrisse 7 tabletivaba päeva.
Teie kaebuse nimetuseks on vaheveritsused. ...

Loe edasi

vereeritus peale päevi

probleem selline, jätsin pooleli LOGESTI võtmise(võetud oli 1 nädal), viimased päevad olid 3,4,5 november, kuid 15 november hakkas uuesti verd tulema.
Milles võib asi olla? Pooleli jätmise põhjus, ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.
Praegune veritsus on Teil suure tõenäosusega tingitud sellest, et katkestasite Logesti lehe poole pealt. Lugege 15.11.05 uue tsükli 1. päevaks. Soovi korral võite proovida rasestuda kohe selles ...

Loe edasi

pillide mittesobivus?

Tere. Minul on järgmine mure- 3 kuud tagasi sai vahetatud rasestumisvastased tabletid Jeanine (tekkis määrimine tsükli keskel) uute tablettide vastu (Diane). Kuni tänaseni oli kõik korras- ei mingit vahemäärimist ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Antibeebipille määratakse fenotüübi järgi, vastunäidustuste ja näidustuste järgi.
1. Tavaline olukord: jätkake pille skeemi 21+7 järgi.
2. Hirmu korral võite teha rasedustesti ...

Loe edasi

mis mul viga on?

Tere!
Mul selline probleem et hiljuti hakkas suguorganite piirkonnas pihta tugev sügelus.Tupest eritub pruunikat vedelikku tükkidega.
Sügelus taandub õhtuti aga päeval hakkab uuesti peale...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Vastus on tuttav, pöörduge plaanilises korras naistearstile.

Loe edasi

voolus

V.A.Doktor!
Minu bak.vaginoos kordub alti peale paari päeva möödumist pärast vahekorda .
Ravin välja ja kordub jälle.Alati oleme kasutanud kondoomi,aga ei ole väga kindel,et see mind kaitseb!Partner ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Bakteriaalne vaginoos ei ole suguhaigus ega ka suguliselt leviv haigus,vaid muutus tupe mikroflooras.Soovitan teha tupeloputusi söögisooda lahusega (1 teelusikatäis söögisoodat 1 klaasi sooja vee ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi