Veritsus menopausis 17.08.17 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere!

Olen juba 2 aastat menopausis.Tekkis kerge sügelus ja kipitus,mis vaevas just öösiti.
Panin ööseks piimhappe küünla ja hommikul kerge veritsus peale pissimist.

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 50-aastane

Iga veritsus postmenopausis vajab tähelepanu ja uuringuid emaka limaskesta e endomeetriumi vähi välistamiseks. Kui pahaloomulisus on välistatud, siis ravi sõltub pat. histoloogilisest vastusest, n endomeetriumi hüperplaasiat saab ravimitega hoida kontrolli all.
Nimetatud tupeküünlad on ainult kinnitatud tupe seeninfektsiooni vastu, hetkel ei ole arukas neid kasutada uuringujärgse veritsuse tõttu.
Sügelus ja kipitus on ealised muutused nn tupekuivus ja raviks on käsimüügis sobivad Vagisan kreem, Linola kreem, PruriGyne kreem, Intimina libesti jms

Galina Litter naistearst.ee
Pirita Naistearstid

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

rasedus

Tere.Teema siis selline ,et kas on võimalik rasedus kui arst tegi hcg verest mis oli alla 5.siis veel tegi uh uuringu ja ei näinud midagi.siis oli kuus nädalat viimastest päevadest.Ise lasin teha ühe hcg ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Rase Te kindlasti ei ole ja veres HCG määramine on palju tundlikum kui uriini rasedustest..Olete küll noor naine ,aga selles vanuses menstruatsioonide ärajäämine ei ole mingi hälve. Et olla kindel ...

Loe edasi

Mirena

Tere! Kas minuvanusel(56) naisel võib jääda Mirena üle 5 aasta sisse? Paigaldati müoomi pärast. Pole kunagi olnud verejookse müoomi pärast. Mirena ongi rohkem ravi otstarbel. Olen kuulnud, et võib menopausis ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Kontratseptsiooni läheb tarvis kuni üleminekueani.Teie vanust arvestades rasestumisprobleemi enam ei ole.Mirenas olev levonorgestreel üle viie aasta enam ei toimi.Mehhaaniline toime siiski säilib ...

Loe edasi

Emakaseinte paksenemine.

Tere hea doktor!!
Käisin eile günekoloogi vastuvõtul(iga aasta)ja ultraheli käigus avastas, et mul on emakas mõõtmetelt suurenenud. Ei mäleta numbreid, aga midagi oli 42?? Emakaseinte paksenemine, ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Ilmselt on Teil tegemist adenomüoosiga ja emakaõõs suur. see on ka põhjus,miks günekoloog plaanib hüsteroskoopiat.Kolposkoop on aga põhimõtteliselt binokulaarne mikroskoop,mis teeb võimalikuks emakakaela ...

Loe edasi

ESCAPELLE ja veritsus

Tere!
Olen 20aastane. Pühapäeval 30. oktoobril sai mul menstruatsioon läbi ning teisipäeval olin vahekorras, kus tuli kondoom ära ning järgmisel hommikul kohe võtsi Escapelle pilli sisse. Nüüd 8. ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
peale SOS pilli võtmist tekib veritsus tavaliselt 1 nädala jooksul. Nädal peale pilli võtmist tekkinud veritsus on rektsioon SOS pillis sisalduvale hormoonile ja muretsemiseks pole mingit põhjust. ...

Loe edasi

Valulikud rinnanibud

Tere! Olen 44-aastane naine, menopaus diagnoositi 4 aastat tagasi. Muret teevad valulikud rinnanibud. Häiriv valulikkus on kestnud nädala. Mis võiks olla selle põhjuseks?

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
valulikud rinnanibud võivad olla seotud erinevate põhjustega. Põhjuseks võivad olla hormonaalsed muutused naise organismis, sealhulgas muutused nii premenopausis kui menopausis ning hormoonasendusravi. ...

Loe edasi

günekoloogilised haigused

Umbes kuu tagasi tekkis mul selline mure. Pärast enda alt ärapesemist, nagu tavaliselt teen seda ainult veega, ja kuivatamist määrdus kuivatamislapp punaka värvusega. Muidu ei veritse, isegi päeva jooksul ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
menopausis tekib naissuguhormooni östrogeeni puudusest naha ja limaskestade kuivus. Tupe ja kuseteede limaskestade kuivus põhjustab sageli ärritust või ebameeldivat põletavat tunnet, suguühe ...

Loe edasi

rinnad

Tere!
Minul on selline küsimus, et mul on mõlema rinna peale kasvanud üksikud mustad karvad, kas ma võin nad selt eemaldada ja ega see midagi tõsisemat ei näita?
Tänan

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Üksikute karvade esinemine ei kujuta endast mingit tõsist probleemi. Võite need eemaldada ja mitte muretseda.
Liigse karvkatte põhjuseks on tavaliselt meessuguhomoonide liig organismis. ...

Loe edasi

veritsus peale emakaeemaldust

Millest on tingitud veritsus? Op. ist on 3 nädalat möödas. Opereeriti kõhu kaudu.Ise olen 48 aastane.Kas on sisemised niidid lahti?Arstile saan 2 nädala pärast.

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.
Kui Teil on veritsus pöörduge koheselt kas ennast opereerinud arsti poole või valvekabinetti.
Tervitades Aire Sekavin

Loe edasi

Tsüklihäire ravi ja rasestumine

Lgp. Dr. Väli! Käisin tsüklihäire pärast arsti juures,samuti ei ole õnnestunud aasta jooksul rasedaks jääda. Üks laps 5a.Veenivere proov näitas,et ovulatsioon toimub normaalsest tunduvalt hiljem. Ultrahelis ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! ESTROFEM on hormoonpreparaat ,mis sisaldab inimöstrogeeniga identset östradiooli.Valdavalt kasutatakse seda östrogeenpuudulikkuse raviks menopausis naistel,aga kui Teie arst seda soovitas,siis ...

Loe edasi

veritsus vahekorra ajal

Tere!

millest võib olla tingitud veritsus vahekorra ajal? veritsus ei ole suur, peale vahekorda kaob paari tunni jooksul ära. muul ajal veritsust ei ole. ja muid probleeme nagu ka ei oleks. ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere,Anna!Soovitan Teil pöörduda oma günekoloogi poole,et kontrollida emakakaela seisundit. Võimalik,et emakakaelas on väike polüüp või põletik.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi