PAP test -ASCUS 11.08.17 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere,
Sain vastuse peale PAP testi -ascus,määratlemata atüüpilise lameepiteeli rakud.Varasemalt kõik proovid korras olnud.Mida see maakeeli tähendab?
Mingeid muid uuringuid ja rohte arst ei kirjutatud,ainult et pean poole aasta pärast tagasi minema.Kui ohtlik see on ja kas mõne aja pärast on mul vähk,kui praegu vähieelne seisund.Mida ise saaksin teha ,et need muutused pidurduksid?
ette tänades.

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Tere. Selline muutus on võib olla tingitud ka tupepiirkonnas kas mikrofloora muutusest või tupepõletikust. Aga võimalik ka et sellest areneb edasi emakakaela düsplaasia. Vähiks arenguvõimalus kaduvväike, enne ikka tekivad düsplastilised muutused mida teil ei ole. Seetõttu tulebki 6 kuu möödudes teha uus analüüs ja kui selline olukord püsib, siis tehakse kolposkoopia. Suure tõenäosusega leid on teil korras. siis tuleks võtta ka HPVle analüüs, mis ütleb, kas teil olemas lisaks ka papillloomviirus. Soovitan tupe mikrofloorale ravi(käsimüük, nt Vagisan või muid piimahappekepikesi sisaldavaid preparaate), mida panete tuppe. Seda ravi tehke paar korda 6 kuu vältel. DrKadastik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Pap test

Tere.

Käin regulaarselt naistearsti juures ja alati on võetud ka PAP test, mis on korras olnud.Seekord on minu aasta ,kus haigekassa tasub uuringu ja kohe avastati ka emakakaelas muutused.Diagnoos-M697102 ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! ASC-H ei ole bakter,vaid emakakaela lameepiteelis düsplastilised muutused. Avastatakse see tõesti PAP analüüsi käigus. . Suguelu puudumisega viimastel aastatel ei ole siin mingit seost. See võib ...

Loe edasi

PAP test vanemal naisterahval

Tere!

Pöördun teie poole seoses oma emaga. Ema on 68. aastane. Viimane PAP tehti 2009. aastal, mis oli korras. Suguelu ei ela.
Kas tema vanuses on enam vajalik PAP testi teha või ei ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere!Kui Teie emal oli eelmine PAP test korras ja kui mingeid kaebusi ei ole,siis alates 65 eluaastast ei ole vajalik enam uuringuid teha Edu soovides, Maie Väli

Loe edasi

PAP test eemaldatud emaka korral

Minul on eemaldatud emakas 7 aastat tagasi. Enne op.-i näitas doktor mulle joonisel, et ka emakakael eemaldatakse - jäi ainult tupekönt. Kogu see op.toimus müoomi pärast. Hiljem ühtegi probleemi pole olnud.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. PAP test on eelkõige mõeldud analüüsina emakaelast Kui on emakas koos kaelaga eemaldatud, siis PAP testi soovitatakse võtta ka tupekõndist. Sel juhul märgitakse analüüsile.et tegemist tupeköndiga. ...

Loe edasi

Soov jääda lapseootele

Peaaegu aasta tagasi käisin günekoloogilisel läbivaatusel ja tehti ka PAP test. Vastuseks miskit seoses ASCUSega ja saadeti igaks juhuks ka kolposkoopiasse ning ka sealt tuli vastuseks emakakaela rakuline ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Suure tõenäosusega on rakuline muutus taandunud iseenesest, kuid ikkagi soovitaks teha veelkord PAP test, et rahulikult mõelda rasestumisele.Dr kadastik

Loe edasi

pap test ja kolposkoopia

Tere

Mulle tehti aasta alguses pap test ja testid suguhaiguste suhtes, kuna polnud ammu kontrollis käinud. Leiti trihomoonase nakkus. See raviti välja ja kontrolltest (DNA test) oli negativne. ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! PAP testiga saab avastada rakumuutusi,mis võivad viia emakakaelavähi tekkeni.Peamist osa emakakaelavähi tekkes mängib inimese papilloomviirus (HPV ).Normaalne vastus on PAP I.PAP II vastuse korral ...

Loe edasi

pap test

Tere
Mida tähendab Pakeratoos Silinderepiteeli kogumikud kohati atüüpia Pap II-III Agus

S

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

See on onkoloogiline analüüs emakakaelast ja selline vastus ütleb, et tegemist on rakkude atüüpiaga ja tuleks teha kolposkoopia ja võtta kaelast biopsia. Selliste uuringutega täpsustatakse kaela seisund ...

Loe edasi

pap test

Tere,

kas tüdrukult, kes ei ole veel suguelu elanud, on ka võimalik PAP testi võtta?

Tänan,
R.

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Kui kasutada tillukesi peegleid,mis möeldud tutarlaste gunekoloogiseks läbivaatuseks,siis on pohimotteliselt see vöimalik,aga reeglina me ei tee seda analuusi suututel tutarlastel.Edu soovides,Maie ...

Loe edasi

papillomviirus

PAP testi tulemusena selgus, et on papillomiviirus (II-III?), lisaks käisin täiendavalt kolposkoopias mille tulemusena selgus, et on krooniline emakakaelapõletik.
Kas emakakaelapõletikku ravitakse, ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Väga sageli ajavad patsiendid segamini PAP testi ja HPV testi.
Unustasite märkida oma vanuse.
PAP test on günekotsütoloogiline uuring emaka kaelalt ja emaka kaela kanalist ...

Loe edasi

PAP-test

Mida see test näitab?Käisin arsti juures ja läbivaatusel võeti proovid.Kas see näitab ka sugulisel teel levivaid haigusi või peab siis tegema erinevaid teste?
Küsimus kerkis üles, seoses uue partneriga ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! PAP test näitab võimalikke rakkude muutusi emakakaelas. Rakulisi muutusi võivad põhjustada põletikud , k.a. viirused. Seega, kui analüüsis on muutusi, võib vajalikuks osutuda erinevate külvide võtmine ...

Loe edasi

PAP test

Tere,dr. Litter!

Olen 28 aastane naisterhavas, kellele tehti detsembrikuus laparoskoopia.

Arsti sõnul oli kõik korras. Küsimus oleks selline: kas laparoskoopia ajal tehakse kindlaks ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Tere Triina!

Pap analüüs emakakaela kanalist näitab rakkude muutusi vaid võetud alal. Laparoskoopia ajal on võimalik silma kontrolli all hinnata väikese vaagna elundite olukorda ja kahtlastest ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi